Lucky You: 4 Γρήγορες και εύκολες τεχνικές για να ενισχύσετε τον παράγοντα καλής τύχης σας

2
Lucky You: 4 Γρήγορες και εύκολες τεχνικές για να ενισχύσετε τον παράγοντα καλής τύχης σας

Όλοι απολαμβάνουμε μια στιγμή καλής τύχης

Όταν συμβαίνει, μας εκπλήσσει και μας χαροποιεί, μας ανεβάζει τη διάθεση και μας κάνει να νιώθουμε πιο γενναιόδωροι και χαρούμενοι.

Τι είναι όμως ακριβώς η τύχη;

Ο Σενέκας, ο Ρωμαίος δραματουργός, φιλόσοφος και πολιτικός που έζησε το 5 π.Χ. – το 65 μ.Χ., είπε:

«Τύχη είναι όταν η προετοιμασία συναντά την ευκαιρία».

Ένας άλλος ορισμός της τύχης είναι:

«Ατυχή γεγονότα που συμβαίνουν ή ανακαλύπτονται τυχαία με χαρούμενο ή ευεργετικό τρόπο, ένα είδος «ευτυχισμένου ατυχήματος» που καταλήγει σε κάτι πολύτιμο».

Δίνουμε και λαμβάνουμε δώρα με την ελπίδα να βελτιώσουμε την καλή τύχηΤυχερή εικόνα χρυσόψαρου στο γραφείο

Για παράδειγμα, στον τοίχο στη γωνία του γραφείου μου, έχω μια όμορφη εικόνα ενός μοναχικού, στυλιζαρισμένου χρυσόψαρου. Μου το έδωσε ένας αγαπημένος φίλος. Αντιπροσωπεύει το δώρο της καλής τύχης ως ηρεμία, σοφία και μακροζωία.

Έρευνα τύχης

Ρίτσαρντ Βάιζμαν, ψυχολόγος και συγγραφέας του The Luck Factor έχει περάσει χρόνια ερευνώντας την καλή τύχη και την γαλήνη. Στόχος του ήταν να ανακαλύψει γιατί κάποιοι άνθρωποι φαίνονται πιο τυχεροί από άλλους.

Ένα πείραμα τύχης

Ο διασκεδαστής Derren Brown είχε έναν παρόμοιο στόχο όταν διεξήγαγε ένα τεράστιο πείραμα για την τύχη. Η επιχείρηση αφορούσε μια ολόκληρη πόλη σε διάστημα τριών μηνών. Τόσο τα συμπεράσματα του Richard Wiseman όσο και του Derren Brown μπορεί να σας εκπλήξουν.

Τι είναι αυτό που κάνει κάποιους ανθρώπους τυχερούς;

Στο Πείραμα Derren Brown, ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα που προβλήθηκε το 2011, χρησιμοποίησε ολόκληρη την πόλη Todmorden στο Ηνωμένο Βασίλειο για να ανακαλύψει τι κάνει μερικούς ανθρώπους τυχερούς, ενώ άλλοι προσελκύουν μόνο την ατυχία. Το πρόγραμμα έχει πολλά να προσφέρει σε τόσα πολλά επίπεδα. η ίντριγκα, η δύναμη του μυαλού μας, η ενέργεια της ομαδικής συνείδησης και πώς η στάση επηρεάζει την τύχη μας. Είναι επίσης απίστευτα διασκεδαστικό!

Ο Derren συμπέρανε ότι οι άνθρωποι δημιουργούν τη δική τους τύχη

Ο Richard Wiseman έβγαλε ένα παρόμοιο συμπέρασμα. Έκρινε ότι κάποιοι άνθρωποι δεν είναι πιο τυχεροί, απλώς εντοπίζουν πιο γρήγορα και εκμεταλλεύονται ευκαιρίες σε απίστευτες καταστάσεις.

Έτσι, αν «Τύχη είναι όταν η προετοιμασία συναντά την ευκαιρία», αν δημιουργήσετε τη δική σας καλή τύχη και εάν, για να είστε πιο τυχεροί, πρέπει να εντοπίσετε και να αρπάξετε ευκαιρίες, τι ακριβώς μπορείτε να κάνετε για να αυξήσετε τον παράγοντα τύχης σας;

Από όσο μπορώ να καταλάβω, υπάρχουν τέσσερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε που θα βελτιώσουν την πιθανότητα να βιώσετε «ευτυχισμένα ατυχήματα» — γαλήνη — ή καλή τύχη.

1. Χαλαρώστε

Ο Wiseman διαπίστωσε ότι οι άτυχοι άνθρωποι είναι πιο έντονοι από τους τυχερούς. Το άγχος ή το στρες διαταράσσουν την ικανότητά μας να αναγνωρίζουμε απροσδόκητα και πιθανώς ευοίωνα γεγονότα ή περιστατικά. Ο λόγος για αυτό είναι ότι όταν είμαστε αγχωμένοι, λειτουργούμε χρησιμοποιώντας οπίσθια όραση (μερικές φορές ονομάζεται όραση σήραγγας). Κατευθύνουμε το όραμά μας προς και ακριβώς μπροστά μας, και αυτό συχνά σημαίνει ότι χάνουμε πράγματα στην περιφέρεια. άτομα, καταστάσεις ή γεγονότα που μπορεί να αυξήσουν τον παράγοντα καλής τύχης μας.

Όταν είμαστε χαλαροί, χρησιμοποιούμε την περιφερειακή μας όραση

Η περιφερειακή όραση σάς δίνει τη δυνατότητα να απολαμβάνετε όλο το πανόραμα του τι συμβαίνει μπροστά και γύρω σας. Είναι απολύτως λογικό ότι είναι πιο πιθανό να δείτε ευκαιρίες εάν είστε χαλαροί και έχετε εκτεταμένη όραση παρά εάν είστε κλειδωμένοι στην οπίσθια όρασή σας και εστιάζεστε σε ένα εξαιρετικά στενό πεδίο.

Μάθετε πώς να δημιουργείτε περιφερειακή όραση στο άρθρο μου Πώς να δημιουργήσετε μια κατάσταση πρωτοπορίας: 5 εύκολες τεχνικές (Είναι #3)

2. Θετικές πεποιθήσεις για την τύχη

Θεωρείς τον εαυτό σου τυχερό ή άτυχο; Είναι σημαντικό να μην υποτιμάτε το ρόλο που παίζουν οι πεποιθήσεις στο πόσο τυχεροί μπορεί να είστε. Στο πείραμα του Derren Brown, ο Wayne, ο τοπικός χασάπης των Todmorden, απεικόνισε με οδυνηρό τρόπο την πεποίθηση της τύχης. Ο Γουέιν ήξερε ότι είχε πολλή τύχη – όλα ήταν κακή τύχη. Με αυτή την πεποίθηση, ο Γουέιν δεν μπόρεσε ούτε καν να αναγνωρίσει τρεις εξαιρετικά «τυχερές» ευκαιρίες που του έδωσαν ρητά.

Τι πιστεύεις για την τύχη σου;

Κατά κύριο λόγο, οι πεποιθήσεις λειτουργούν ως φίλτρα της εμπειρίας σας. αν πιστεύετε ότι είστε τυχεροί, είναι πιο πιθανό να εντοπίσετε και να εκμεταλλευτείτε ευκαιρίες που θα σας φέρουν τύχη, παρά αν υποθέσετε ότι είστε άτυχοι.

Το φαινόμενο του γούρι

Πολλοί άνθρωποι έχουν ένα γούρι ή μασκότ. κάτι που συνδέουν με καλή τύχη. Ίσως το άτομο να έχει βιώσει καλή τύχη ενώ είχε το αντικείμενο μαζί του και στη συνέχεια να συσχετίσει την επιτυχία του με αυτό το αντικείμενο. Άλλοι αγοράζουν ένα «τυχερό» γούρι όπως ένα τετράφυλλο τριφύλλι ή ένα τυχερό πόδι κουνελιού (παρόλο που δεν ήταν πολύ τυχερό για το κουνέλι!) και αποδίδουν την τύχη τους σε αυτό το αντικείμενο.

Μπορούμε να θεωρήσουμε ακόμη και ένα ρούχο τυχερό. τα ρούχα που φορούσες όταν πήρες αυτή τη φανταστική δουλειά ή όταν γνώρισες την αγάπη της ζωής σου. Κρατάμε σταυρωμένα τα δάχτυλά μας ότι η ζωή θα μας πάει, ή μπορεί να έχουμε μια τυχερή λέξη ή φράση ή μπορεί να έχουμε κάποια άλλη άγκυρα που βοηθά να βελτιώσουμε τη διάθεσή μας. Μερικοί από εμάς έχουν ακόμη και βραχιόλια γεμάτα γούρια.

Βραχιόλι γούρι

Άλλοι θα τα αποκαλούσαν αυτά τα πράγματα προληπτική ανοησία!

Αλλά θυμηθείτε, είναι το πίστη στη δύναμη αυτού του αντικειμένου να φέρει καλή τύχη που αυξάνει τις πιθανότητες να είναι τυχερό. Εάν πιστεύετε ότι τα «τυχερά» πράγματα αυξάνουν τον παράγοντα καλής τύχης σας, λέω να το κάνετε!

3. Μεγάλες προσδοκίες

Οι σκέψεις σου δημιουργούν τη ζωή σου. Έτσι, εκτός από θετικές πεποιθήσεις, είναι σημαντικό να περιμένουμε καλά πράγματα. Εάν αυτό δεν είναι ακόμα μια συνήθεια για εσάς, μπορείτε πάντα να ξεκινήσετε με μια απλή άσκηση για να επικεντρώσετε ξανά τη σκέψη σας. Μια τέτοια πρακτική είναι να αναζητάτε τρία ευνοϊκά περιστατικά κάθε μέρα. Γράψτε αυτά τα πράγματα κάπου, στο ημερολόγιο, στο ημερολόγιο, στο τηλέφωνό σας ή ακόμα και στον υπολογιστή σας.

Το γράψιμο είναι ένα ουσιαστικό συστατικό αυτής της άσκησης, επειδή μόλις το κάνετε για λίγες μέρες, θα πιάσετε τον εαυτό σας να ψάχνει καλά πράγματα για να γράψετε. θα αρχίσετε να δημιουργείτε θετικές προσδοκίες. Αυτά μπορεί να είναι τα πιο απλά πράγματα: ο υπάλληλος του καταστήματος ήταν εξαιρετικά χρήσιμος στο να βρεις αυτό που χρειαζόσουν, έπεσες σε έναν φίλο που δεν έχεις δει εδώ και καιρό ή ανακάλυψες ότι ένα ρούχο που ήθελες ήταν τώρα σε προσφορά. Το θέμα της άσκησης είναι να εκπαιδεύσετε ξανά το μυαλό σας ώστε να αναζητά τα θετικά στη ζωή – και να είστε ευγνώμονες.

4. Αδράξτε ευκαιρίες

Για να μπορέσετε ακόμη και να αδράξετε ευκαιρίες, πρέπει να είστε ανοιχτοί σε αυτές. Όσο πιο ανοιχτός είστε σε νέες ιδέες ή τρόπους να κάνετε πράγματα, τόσο πιο πιθανό είναι να δείτε αυτές τις ευκαιρίες. Αλλά ακόμα κι αν είστε ήρεμοι, έχετε θετικές πεποιθήσεις και έχετε μεγάλες προσδοκίες, η τύχη σας είναι πιο πιθανό να αυξηθεί αν εκμεταλλευτείτε τυχαία γεγονότα εκμεταλλευόμενοι τις ευκαιρίες που δημιουργούν.

Η λέξη serendipity υποδηλώνει «ευτυχισμένη σύμπτωση». Έτσι, το να σκέφτεστε υπερβολικά πού μπορεί να οδηγήσουν οι ενέργειές σας και στη συνέχεια να αποφασίσετε αν πρέπει να αναλάβετε δράση είναι αντίθετο με την προσέλκυση τύχης. Δεν μπορείτε να ξέρετε εκ των προτέρων πού θα σας οδηγήσουν οι ενέργειες ή οι καταστάσεις, ωστόσο υπάρχουν πολλές περιπτώσεις όπου το να ακολουθείτε τη ροή ή να ακολουθείτε την αίσθηση του εντέρου σας έχει οδηγήσει σε τρελά γεγονότα. Οι συμπτώσεις είναι έτσι!

Η τύχη φαίνεται μόνο όταν την έχεις ζήσει

Ξέρω ότι αυτό δηλώνει το προφανές, αλλά μόνο με εκ των υστέρων μπορείτε να συνδέσετε τις κουκκίδες και να προσδιορίσετε πώς προέκυψε το χτύπημα της καλής σας τύχης. Χωρίς να περιμένετε και να πιστεύετε ότι προσελκύετε καλή τύχη, είναι απίθανο να το κάνετε. Και αν δεν είστε χαλαροί και έτοιμοι να αναγνωρίσετε και να αδράξετε ευκαιρίες, τότε δεν θα υπάρχουν κουκκίδες για να συνδεθείτε!

Ανοίξτε λοιπόν το μυαλό σας στην πιθανότητα να έχετε περισσότερη καλή τύχη — και αναμφίβολα θα το κάνετε!

Τα 4 βήματα είναι τόσο εύκολο να ενσωματωθούν στη ζωή σας, γιατί να μην τα δοκιμάσετε όλα;

  1. Χαλάρωσε.
  2. Θετικές πεποιθήσεις για την τύχη.
  3. Μεγάλες Προσδοκίες.
  4. Αδράξτε ευκαιρίες.

Χρειάζεστε κάτι άλλο για να βελτιώσετε τον παράγοντα τύχη σας;

«Ας είναι οι τσέπες σας βαριές και η καρδιά σας ελαφριά. Η καλή τύχη να σας κυνηγάει κάθε πρωί και βράδυ.» ~ Ανώνυμος

Παρακαλώ κοινοποιήστε εάν σας άρεσε αυτή η ανάρτηση

Εάν βρήκατε αυτήν την ανάρτηση πολύτιμη, θα ήθελα να τη μοιραστείτε στο Facebook, στο Twitter, στο LinkedIn ή στην πλατφόρμα της επιλογής σας. 🙂 Απλώς χρησιμοποιήστε τα κουμπιά κοινωνικής κοινής χρήσης παρακάτω!

Έχετε ένα σχόλιο;

Παρακαλώ δημοσιεύστε το παρακάτω.

Ετικέτες: πεποιθήσεις και αξίες, διασκέδαση και γέλιο, αντίληψη, αυτογνωσία, σκέψη και νοοτροπία

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar