8 χορδές κιθάρας που κάθε αρχάριος κιθαρίστας πρέπει να γνωρίζει

3
8 χορδές κιθάρας που κάθε αρχάριος κιθαρίστας πρέπει να γνωρίζει

Σε αυτό το μάθημα, θα εξετάσουμε 8 συγχορδίες κιθάρας που κάθε αρχάριος κιθαρίστας πρέπει να γνωρίζει. Είναι ζωτικής σημασίας να μάθετε αυτές τις 8 συγχορδίες, καθώς θα δημιουργήσουν τα θεμέλια του λεξιλογίου των συγχορδιών σας και θα σας δώσουν κάτι για να χτίσετε.

Αρχικά, θα ξεκινήσουμε με τις συγχορδίες σε κλουβί. Αυτές είναι οι 5 πιο δημοφιλείς συγχορδίες που θα χρησιμοποιήσετε ποτέ στο παίξιμο της κιθάρας. Το πιο δημοφιλές στα τραγούδια. Ξέρετε το παλιό ρητό «μάθε μερικές συγχορδίες και μπορείς να παίξεις εκατοντάδες τραγούδια», καλά αυτά είναι.

Διαγράμματα γραφημάτων χορδών κιθάρας

Πριν μάθουμε αυτές τις 8 βασικές συγχορδίες, πρέπει να μάθουμε πώς να διαβάζουμε διαγράμματα γραφημάτων χορδών κιθάρας. Αυτοί είναι ένας απλός τρόπος για να οπτικοποιήσετε πώς φαίνεται η συγχορδία στην κιθάρα.

διάγραμμα γραφήματος χορδών

Αυτό είναι αυτό που ονομάζεται διάγραμμα γραφήματος χορδών. Είναι η κιθάρα στραμμένη προς τα πάνω με την παχιά μαύρη οριζόντια γραμμή που αντιπροσωπεύει το παξιμάδι. Οι 6 κάθετες γραμμές αντιπροσωπεύουν τις χορδές της κιθάρας με την 6η χορδή (η πιο παχιά0 στο τέρμα αριστερά.

Αν πάρεις την κιθάρα σου και την αντικρίσεις οριζόντια, θα δεις για τι πράγμα μιλάω. Το διάγραμμα συγχορδιών πρέπει τώρα να έχει νόημα. Στη συνέχεια θα τοποθετήσουμε μαρκαδόρους με κουκκίδες στις χορδές για να δείξουμε τον σχηματισμό της χορδής. Κάποιοι θα δείχνουν ακόμη και τα ονόματα των σημειώσεων. Τώρα που καταλάβαμε πώς να διαβάζουμε το γράφημα συγχορδιών, ας μάθουμε μερικές συγχορδίες κιθάρας.

ντο ματζόρε

Ξεκινάμε με τη ντο μείζονα επειδή είναι η πιο κοινή συγχορδία και ένα ωραίο σημείο περιστροφής άλλες συγχορδίες όπως η Σολ μείζονα και η Α ελάσσονα.

Γράφημα συγχορδίας ντο μείζονα

Όπως μπορούμε να δούμε κοιτάζοντας το γράφημα συγχορδιών, πρόκειται για μια απλή συγχορδία τριών νότων πάνω από τρεις χορδές και τρεις τάστα. Οι αριθμοί μέσα στις τελείες μας λένε ποια δάχτυλα να χρησιμοποιήσουμε. Χρησιμοποιούμε λοιπόν το τρίτο δάχτυλο στην 3η χορδή τάστα Α, το δεύτερο δάχτυλο στη χορδή D 2ης τάστας και το πρώτο δάχτυλο στην 1η χορδή τάστα Β.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε μάθει αυτή τη συγχορδία πολύ καλά, καθώς παρέχει μια ωραία γέφυρα για να φτάσετε γρήγορα σε άλλες συγχορδίες. Όπως θα δείτε όταν αρχίσετε να μαθαίνετε τα αγαπημένα σας τραγούδια.

Μια ελάσσονα συγχορδία

Αυτή η συγχορδία έχει επίσης ένα σημαντικό αντίστοιχο. Αντίθετα, σας διδάσκω τη μινόρε γιατί είναι μια πολύ δημοφιλής συγχορδία και μια εύκολη μετάβαση από τη συγχορδία ντο μείζονα.

Ένα μικρό διάγραμμα συγχορδιών

Εδώ έχουμε μια απλή συγχορδία τριών νότων πάνω από δύο τάστα. Τοποθετούμε το δεύτερο δάχτυλό μας στη χορδή D 2ης τάστας, το τρίτο μας δάχτυλο στη χορδή G 2ης τάστας και το πρώτο μας δάχτυλο στην 1η χορδή Β τάστας. Εάν δεν μπορείτε να θυμηθείτε ποια είναι η χορδή, φροντίστε να επιστρέψετε και να δείτε το διάγραμμα συγχορδιών κιθάρας.

Αυτή είναι μια υπέροχη συγχορδία γιατί αν την κοιτάξετε προσεκτικά, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πάρετε το τρίτο σας δάχτυλο στο 2ο ταστάκι της χορδής G και να το μετακινήσετε προς τα επάνω στην 3η χορδή Α και να έχετε τη χορδή ντο μείζονα. Βλέπετε πόσο εύκολη είναι αυτή η μετάβαση; Τα άλλα δύο δάχτυλα μένουν εκεί που είναι.

Σολ μείζονα

Το G Major είναι ίσως η δεύτερη πιο δημοφιλής συγχορδία αν όχι η πιο δημοφιλής στο τραγούδι. Το μόνο πράγμα σχετικά με αυτό είναι ότι είναι ένα bot πιο δύσκολο να σχηματιστεί από τη συγχορδία C major. Ο λόγος για αυτό είναι επειδή πρέπει να έχετε ένα δάχτυλο και στην 6η και στην 1η χορδή για να τη σχηματίσετε.

Γράφημα συγχορδίας σολ ματζόρε

Όπως μπορούμε να δούμε από το διάγραμμα, για να σχηματίσουμε αυτή τη συγχορδία, τοποθετούμε το δεύτερο δάχτυλό μας στην 3η τάστα της χορδής Ε, το πρώτο μας δάχτυλο στη 2η τάστα της χορδής Α και το τρίτο δάχτυλό μας στην 3η τάστα του ψηλού Ε. σειρά.

Αυτό μπορεί να κάνει αυτή τη χορδή της κιθάρας λίγο δύσκολο να σχηματιστεί, καθώς πρέπει πραγματικά να τεντώσουμε τα δάχτυλά μας στο ταστιχάκι για να τη σχηματίσουμε. Για να βοηθήσετε στην ανάπτυξη αυτού, σας συνιστώ να εργαστείτε σε μερικά ασκήσεις δακτύλων. Αυτά θα σας βοηθήσουν να αναπτύξετε επιδεξιότητα στα δάχτυλά σας για να σχηματίσετε χορδές ευκολότερα.

Ε ελάσσονα

Όπως το Α μινόρε, αυτή η συγχορδία έχει ένα μείζον αντίστοιχο. Στην πραγματικότητα, όλα έχουν αντίστοιχη μείζονα και ελάσσονα, αλλά σε αυτό το μάθημα, μαθαίνουμε τις πιο δημοφιλείς συγχορδίες κιθάρας για να ξεκινήσουμε, και στην περίπτωση της συγχορδίας Ε, αυτό μας φέρνει στο Ε μινόρε.

Πίνακας συγχορδίας μι μινόρε

Αυτή είναι η πιο εύκολη συγχορδία από όλες για αναπαραγωγή. Καθώς απαιτεί μόνο δύο δάχτυλα. Συνήθως διδάσκω πρώτα αυτό, αλλά αποφάσισα να ακολουθήσω τη διάσημη ακολουθία συγχορδιών «εγκλωβισμένη», καθώς θα συναντήσετε αυτή τη λέξη στις μελλοντικές σας σπουδές.

Όπως μπορούμε να δούμε από το διάγραμμα, για να σχηματίσουμε αυτή τη δημοφιλή χορδή, πρέπει απλώς να τοποθετήσουμε το δεύτερο δάχτυλό μας στη 2η τάστα της χορδής Α και το τρίτο δάχτυλο στη 2η χορδή D. Πολύ εύκολο ε;

Τώρα για να φτιάξουμε το κύριο αντίστοιχό του, το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να τοποθετήσουμε το πρώτο μας δάχτυλο στην 1η τάστα της χορδής G. Πόσο απλό είναι αυτό; Προστέθηκε ο δείκτης, έχουμε τη συγχορδία Ε μείζονα. Σηκώστε το έχουμε τη συγχορδία Ε ελάσσονα.

Ρε μείζονα

Τώρα φτάνουμε στην τρίτη πιο δημοφιλή συγχορδία παρόλο που την μαθαίνουμε στην 5η θέση, τη χορδή της κιθάρας D major. Ο λόγος που λέω ότι είναι το τρίτο πιο δημοφιλές είναι ότι υπάρχουν κυριολεκτικά εκατοντάδες τραγούδια που αποτελούνται από C, G & D.

Διάγραμμα χορδών ρε ματζόρε

Εδώ μπορούμε να δούμε από το διάγραμμα ότι για να σχηματίσουμε αυτή τη συγχορδία τοποθετούμε το πρώτο μας δάχτυλο στη 2η τάστα της χορδής G, το δεύτερο δάχτυλό μας στη 2η τάστα της υψηλής χορδής E και το τρίτο δάχτυλο στην 3η τάστα της χορδής B. σειρά.

Σας συνιστώ ανεπιφύλακτα να δουλέψετε για να κατεβάσετε αυτή τη συγχορδία επειδή είναι πολύ δημοφιλής και θα σας βοηθήσει να σχηματίσετε άλλες συγχορδίες που είναι γύρω της πολύ εύκολα. Αλλά πρέπει να το κατεβάσετε πρώτα. Το βλέπω σαν τριγωνική συγχορδία γιατί έχει τρεις πόντους και είναι στραμμένο προς τη γέφυρα της κιθάρας.

Τα 5 πιο κοινά ακόρντα κιθάρας

Αυτό που μόλις μάθατε, είναι οι 5 πιο κοινές συγχορδίες κιθάρας στα τραγούδια. Γι‘ αυτό παρουσιάζονται πρώτα και σας προτείνουν να μάθετε καλά. Θα παρέχουν τα θεμέλια του λεξιλογίου των συγχορδιών σας και θα σας επιτρέψουν να αναπτύξετε άλλες συγχορδίες που μαθαίνετε. Ας δούμε τώρα άλλα τρία.

Η περιβόητη συγχορδία Φ ματζόρε

Σας διδάσκω αυτή τη συγχορδία στη συνέχεια επειδή βρίσκεται ακριβώς κάτω από τη συγχορδία ντο μείζονα και μια εύκολη μετάβαση για να φτάσετε από εκεί.

Χορδή F Major

Ο λόγος για τον οποίο το αποκαλώ την περίφημη συγχορδία Φ ματζόρε είναι ότι το διάγραμμα μας λέει ότι πρέπει να φράξουμε τις δύο πρώτες χορδές στο 1ο τάστα. Αυτό μπορεί να είναι δύσκολο για έναν αρχάριο και μπορεί να προκαλέσει μεγάλη απογοήτευση όταν προσπαθεί να το διαμορφώσει. Ένας ευκολότερος τρόπος είναι απλώς να μην ανησυχείτε για την πρώτη χορδή, καθώς αντιπροσωπεύει μια νότα F και αυτή η νότα είναι ήδη στη συγχορδία στην τέταρτη χορδή 3ου τάστα.

Για να σχηματίσουμε αυτή τη χορδή (χωρίς να ανησυχούμε για την πρώτη χορδή) απλά τοποθετούμε το τρίτο μας δάχτυλο στην 3η τάστα της χορδής D, το δεύτερο δάχτυλο στη 2η χορδή G και το πρώτο μας δάχτυλο στην 1η χορδή B.

Κατά την πρώτη δημιουργία αυτής της συγχορδίας, η πρώτη χορδή πιθανότατα θα είναι λίγο σίγαση και δεν θα ακούγεται καθαρά και αυτό είναι εντάξει. Μετά από λίγο, όταν οι μύες στα χέρια σας αναπτυχθούν καλύτερα, θα μπορείτε να φράξετε τις δύο νότες.

Αλλά μην αφήσετε αυτό να σας αποτρέψει από το να μάθετε αυτή τη συγχορδία. Όπως μπορείτε να δείτε, μοιάζει πολύ με τη ντο μείζονα και το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ρίξετε το τρίτο και το δεύτερο δάχτυλό σας κάτω από μια χορδή για να το σχηματίσετε ενώ κρατάτε το πρώτο σας δάχτυλο στη θέση του. Πανεύκολο.

Συγχορδία Β7

Αυτή είναι μια συγχορδία που δεν είναι τόσο κοινή όσο τα πρώτα 5, αλλά θα τη δείτε σε μερικά τραγούδια, οπότε είναι καλύτερο να προσπαθήσετε τουλάχιστον να μάθετε. Είναι επίσης μια χορδή κιθάρας που απαιτεί και τα τέσσερα δάχτυλα.

Συγχορδία Β7

Εδώ μπορούμε να δούμε από το γράφημα συγχορδιών, ότι χρησιμοποιούμε και τα τέσσερα δάχτυλα. Τοποθετούμε το πρώτο μας δάχτυλο στην 1η τάστα της χορδής D, το δεύτερο δάχτυλο στη 2η τάστα της χορδής Α, το τρίτο μας δάχτυλο στη 2η τάστα της χορδής G και το τέταρτο δάχτυλο στο 2ο δάχτυλο του ψηλού Ε. σειρά.

Η εκμάθηση αυτής της συγχορδίας θα μας βοηθήσει με την επόμενη συγχορδία που θα παρουσιάσω γιατί μοιάζουν πολύ. Φροντίστε λοιπόν να μάθετε καλά αυτή τη συγχορδία γιατί θα σας βοηθήσει με την επόμενη.

Χορδή κιθάρας D7.

Αυτή είναι μια άλλη συγχορδία που είναι αρκετά δημοφιλής σε πολλά τραγούδια. Μοιάζει πολύ με τη συγχορδία B7 και δεν είναι πολύ δύσκολο να σχηματιστεί.

Χορδή κιθάρας D7

Όπως μπορείτε να δείτε, αυτή είναι μια πολύ απλή συγχορδία. Τρεις μόνο σημειώσεις. Παρουσίασα πρώτα το B7 γιατί είναι λίγο πιο δύσκολο να σχηματιστεί και θα το κάνει πολύ πιο εύκολο. Αν κοιτάξετε προσεκτικά, είναι σχεδόν το ίδιο με τη συγχορδία ρε μείζονα. Μόνο που το τρίγωνο είναι στραμμένο προς την αντίθετη κατεύθυνση. Και αν κοιτάξετε τη συγχορδία B7, μοιάζει πολύ με αυτή τη συγχορδία, εκτός από το ότι είναι δύο χορδές.

Για να σχηματίσουμε αυτή τη χορδή, τοποθετούμε το πρώτο μας δάχτυλο στην 1η τάστα της χορδής Β, το δεύτερο δάχτυλό μας στη 2η χορδή G και το τρίτο μας δάχτυλο στο 2ο δάχτυλο της υψηλής χορδής Ε.

Γιατί ονομάζονται συγχορδίες κιθάρας B7 & D7;

Ο λόγος για αυτό οφείλεται στην επιλογή των νότων που βρίσκονται στη συγχορδία. Όλες οι συγχορδίες αποτελούνται από ορισμένες νότες, και αυτές οι νότες είναι που τους δίνουν τον χαρακτήρα τους. Οι συγχορδίες B7 και D7 έχουν μια επιπλέον νότα μέσα τους (μια επίπεδη 7η νότα) που τις κάνει 7ες συγχορδίες.

Έχετε διαφορετικά όπως A7, B7, C7, D7, E7, F7 και G7. Τώρα δεν θα εξετάσουμε όλες αυτές τις συγχορδίες σε αυτό το μάθημα γιατί αυτό θα το έκανε στο μέγεθος ενός μικρού βιβλίου, αλλά ήθελα να μάθετε λίγο γιατί ονομάζονται αυτό που είναι.

Πρόσθετη εκπαίδευση

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τις συγχορδίες κιθάρας και πώς να τις σχηματίζετε και να δουλέψετε μαζί τους για να βελτιώσετε τον ρυθμό σας, σας συνιστώ να ελέγξετε το βιβλίο Ρυθμική κιθάρα Αλχημεία.

Ρυθμική κιθάρα Αλχημεία

Αυτό το βιβλίο θα σας διδάξει την επιστήμη της δημιουργίας χορδών κιθάρας. Και όχι μόνο αυτό, αλλά πώς να δημιουργήσετε προόδους συγχορδίας, να βελτιώσετε τον συγχρονισμό σας και πολλά, πολλά άλλα. Σας συνιστώ ανεπιφύλακτα να το ελέγξετε. Ένα βιβλίο μεθόδων βήμα προς βήμα φιλικό προς το χρήστη που θα σας κάνει να προχωρήσετε με την κιθάρα σας να παίζετε σε ελάχιστο χρόνο.

Συμπέρασμα συγχορδίες κιθάρας

Όταν πρόκειται για συγχορδίες κιθάρας, υπάρχουν κυριολεκτικά χιλιάδες που μπορείτε να δημιουργήσετε. Ξέρω, τρελό ε; αλλά είναι αλήθεια. Αλλά δεν χρειάζεται να μάθετε τόσα πολλά για να ξεκινήσετε. Απλά μάθετε τα βασικά που είναι κοινά στα τραγούδια. Αυτά είναι αυτά που σας έμαθα σε αυτό το μάθημα. Μόλις τα κατεβάσετε, δουλέψτε με την εναλλαγή μεταξύ τους και μετά θα είστε έτοιμοι να πάτε από εκεί.

Πάρτε το βιβλίο που πρότεινα και αν έχετε απορίες σχετικά με τα μαθήματα, μη διστάσετε να με ενημερώσετε. Μελετήστε και εξασκηθείτε καθημερινά, και καλή τύχη.

Με εκτίμηση, Dwayne Jenkins

Ντουέιν Τζένκινς

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar