5 Δωρεάν Φύλλα Εργασίας Budget by Paycheck (Master Your Money)

2
5 Δωρεάν Φύλλα Εργασίας Budget by Paycheck (Master Your Money)

Προσπαθείτε να διαχειριστείτε καλύτερα τα χρήματά σας ή να σταματήσετε να ζείτε από μισθό σε μισθό; Αυτά τα δωρεάν φύλλα εργασίας προϋπολογισμού βάσει μισθολογίου θα σας βοηθήσουν.

Αν υπάρχει κάτι στο οποίο θα ήθελα να είχα πρόσβαση στις αρχές των 20 μου – όταν ο προϋπολογισμός μέχρι και την τελευταία δεκάρα ήταν ουσιώδης και η παραγγελία από το ειδικό μενού δολαρίων του Taco Bell θεωρήθηκε βραδινή έξοδο – θα ήταν προϋπολογισμός ανά φύλλο εργασίας μισθοδοσίας.

γυναίκα με πορτοκαλί νύχια με αριθμομηχανή και μετρητά, επικάλυψη κειμένου

Αυτό συμβαίνει επειδή ο εβδομαδιαίος προϋπολογισμός μπορεί να γίνει δυσάρεστος όταν έχετε μισθούς σε μερικές εβδομάδες, αλλά όχι σε άλλες, και ο λογαριασμός ενοικίου ή στεγαστικού δανείου απορροφά όλα τα χρήματα σε μια μόνο εβδομάδα.

Και ο μηνιαίος προϋπολογισμός μπορεί συχνά να είναι πολύ μεγάλος χρόνος για να αλλάξετε ή να καθοδηγήσετε τις καθημερινές σας αποφάσεις για τα χρήματα (αν και μπορεί να είναι εξαιρετικό για μια πιο ολιστική εικόνα των χρημάτων σας).

Να θυμάστε ότι παρόλο που χρησιμοποιώντας αυτά τα φύλλα εργασίας σίγουρα θα σκεφτείτε τα χρήματά σας με βάση τον μισθό, ο στόχος δεν είναι να ενισχύσετε τον τρόπο ζωής από μισθό σε μισθό.

Μάλλον, αυτά τα φύλλα εργασίας είναι εδώ για να σας βοηθήσουν να έχετε αρκετά χρήματα για να φτάσετε στον επόμενο μισθό ΚΑΙ να προχωρήσετε οικονομικά γιατί θα ελέγχετε καλύτερα τα χρήματά σας.

Είτε αυτό είναι να εξοφλήσετε το χρέος σας γρηγορότερα, να εξοικονομήσετε χρήματα, να επενδύσετε στον εαυτό σας για να λάβετε αυτήν την προαγωγή ή να εργαστείτε για να μπείτε στην καριέρα της επιλογής σας ή ακόμα και να μπορέσετε να ζήσετε έναν διαφορετικό τρόπο ζωής από αυτόν που βιώνετε αυτήν τη στιγμή.

Ας βουτήξουμε στους δωρεάν πόρους και, στη συνέχεια, ας συνεχίσουμε να διαβάζουμε για να μάθουμε περισσότερα σχετικά με το πώς να κάνετε προϋπολογισμό με μισθό, ώστε να μπορείτε να τους αξιοποιήσετε στο έπακρο.

Δωρεάν Φύλλα Εργασίας Budget by Paycheck (PDF)

Θεωρώ ότι η οργάνωση και η προετοιμασία των πραγμάτων από πριν είναι η μισή μάχη, προσωπικά.

Επομένως, επιλέξτε ένα από τα παρακάτω φύλλα εργασίας προϋπολογισμού ανά μισθό και, στη συνέχεια, προετοιμαστείτε για την επιτυχία εκτυπώνοντας αρκετά για τουλάχιστον έξι μήνες. Ανοίξτε μερικές τρύπες, κολλήστε τις σε ένα συνδετικό υλικό και τώρα έχετε έναν σταθμό προϋπολογισμού.

1. Εκτυπώσιμος προϋπολογισμός μισθοδοσίας MintNotion

φύλλο εργασίας προϋπολογισμού μισθοδοσίας σε ξύλινο πρόχειρο, σολομός, πορτοκαλί, ανοιχτό πράσινο, πράσινες επικεφαλίδες σειρών

Εδώ είναι η κορυφαία επιλογή μου για δωρεάν εκτυπώσιμα στοιχεία προϋπολογισμού μισθοδοσίας. Είναι όμορφα σχεδιασμένο, περιλαμβάνει σημαντικές περιοχές για πράγματα όπως η απομάκρυνση κεφαλαίων και οι αποταμιεύσεις και έχει μια χρήσιμη περιοχή σύνοψης στο κάτω μέρος.

Θα μπορούσατε να το συνδυάσετε με το επόμενο σύνολο φύλλων εργασίας, το οποίο θα υποστηρίξει τις προσπάθειές σας για τον προϋπολογισμό με επιταγή.

2. The Budget Mom’s Free Budget by Paycheck Resources

Παρόλο που η Budget Mom δεν έχει δωρεάν προϋπολογισμό ανά φύλλο εργασίας μισθοδοσίας, προσφέρει ένα βιβλίο εργασίας Budget Crush που σας υποστηρίζει να ορίσετε τον προϋπολογισμό για κάθε μισθό σας.

Τα δωρεάν φύλλα εργασίας στο βιβλίο εργασίας περιλαμβάνουν:

  • Μηνιαίος προϋπολογισμός (διαβάστε την παρακάτω ενότητα για το γιατί είναι σημαντικό)
  • Κενό ημερολόγιο χρημάτων
  • Bill Tracker
  • Κατάλογος μεταβλητών δαπανών

3. Πρότυπο προϋπολογισμού Paycheck του Money Bliss

φύλλο εργασίας προϋπολογισμού ανά μισθό με μωβ, κόκκινο, ροζ, πράσινο, κίτρινο και μπλε σειρές κεφαλίδων

Εδώ είναι ένα πολύχρωμο πρότυπο προϋπολογισμού μισθοδοσίας από το Money Bliss.

FYI: πρέπει να εγγραφείτε σε ολόκληρη τη δωρεάν βιβλιοθήκη πόρων της για να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτήν.

4. Εκτυπώσιμος προϋπολογισμός εβδομαδιαίου μισθολογίου μιας σελίδας

Φύλλο εργασίας προϋπολογισμού μισθοδοσίας 5 εβδομάδων σε μπορντώ χρώμα

Ακολουθεί ένας απλός προϋπολογισμός μισθοδοσίας μιας σελίδας για άτομα που αμείβονται εβδομαδιαία. Υπάρχει χώρος για 5 μεροκάματα σε αυτά τα φύλλα, έτσι ώστε να είστε ρυθμισμένοι σε αυτούς τους μήνες που εισχωρούν σε 5ου περίοδος πληρωμής.

Για παράδειγμα, το γράφω αυτό τον Σεπτέμβριο. Υπάρχουν 5 Παρασκευές, οπότε αν πληρώνεστε Παρασκευή, θα λάβετε 5 μισθούς αυτόν τον μήνα.

Μου αρέσει το πώς προσφέρει πολλά διαφορετικά χρώματα για να διαλέξω.

Psst: ψάχνετε για ένα ολόκληρο δέσιμο προϋπολογισμού; Ακολουθούν σετ δωρεάν εκτυπώσιμων βιβλιοδετικών με προϋπολογισμό.

5. Δυο σελίδων Δυο εβδομαδιαία προϋπολογισμός μισθοδοσίας με δυνατότητα εκτύπωσης

φύλλα εργασίας προϋπολογισμού μισθοδοσίας δύο σελίδων με παστέλ χρώματα

Ακολουθεί ένα σετ απλών εκτυπώσιμων εκτυπώσιμων εγγράφων για το Paycheck Budgeting – αυτό που μου αρέσει σε αυτά είναι ότι υπάρχει ένα σημείο για αυτό που βάλατε στον προϋπολογισμό, μετά για το τι πραγματικά συνέβη και τη διαφορά μεταξύ των δύο.

Το να περάσετε από αυτήν τη διαδικασία – να σχεδιάσετε τον προϋπολογισμό σας με μισθό, μετά να γράψετε τι πραγματικά συνέβη και να αφαιρέσετε τα δύο για να βρείτε τις «διαρροές και τα υπολείμματά σας» – σίγουρα θα αναπτύξετε τις δεξιότητές σας στον προϋπολογισμό.

Πώς υπολογίζετε έναν προϋπολογισμό για μια πληρωμή;

Για κάθε εκκαθαριστικό που λαμβάνετε αυτόν τον μήνα (και καθ‘ όλη τη διάρκεια του έτους, εάν αποφασίσετε να τηρήσετε αυτήν τη μέθοδο προσωπικής κατάρτισης προϋπολογισμού), θα χρειαστείτε ένα φύλλο εργασίας προϋπολογισμού μισθοδοσίας.

Στη συνέχεια, πρέπει να εκχωρήσετε συγκεκριμένα έξοδα, στόχους αποταμίευσης, πληρωμές χρέους και άλλα στοιχεία γραμμής προϋπολογισμού (όπως χρήματα για φαγητό) σε κάθε μισθό σας.

Όταν κάθεστε να υπολογίσετε έναν προϋπολογισμό για ένα μισθό, σκεφτείτε αυτά τα λίγα πράγματα:

  • Ολόκληρος ο μήνας σας: Ναι, απλώς σκέφτεστε πώς να ξοδεύετε κάθε μισθό. Αλλά αυτό που συμβαίνει την τρίτη εβδομάδα του μήνα μπορεί να επηρεάσει το τι πρέπει να κάνετε με τον προϋπολογισμό του πρώτου μισθολογίου. Επομένως, πρέπει να έχετε μια μηνιαία άποψη για τα πράγματα. Μου αρέσει να χρησιμοποιώ ένα ημερολόγιο κενών χρημάτων και απλώς συμπληρώνω πότε περιμένω να έρθουν χρήματα και πότε λήγουν οι λογαριασμοί.
  • Οι μεγαλύτεροι λογαριασμοί σας: Για μεγαλύτερους λογαριασμούς που απαιτούν μέρος δύο επιταγών πληρωμής, θα θελήσετε να δημιουργήσετε μια θέση σε κάθε εκτυπώσιμο προϋπολογισμό με δύο επιταγές (ή τρεις, εάν βρίσκεστε σε ένα μήνα όπου πληρώνεστε τρεις μισθούς) για αυτό συγκεκριμένη δαπάνη. Στη συνέχεια, υπολογίστε πόσο από τον πρώτο μισθό σας και πόσο από τον δεύτερο μισθό σας μπορείτε να δώσετε για αυτόν τον λογαριασμό.
  • Οι στόχοι αποταμίευσης και χρέους σας: Θα θελήσετε να βάλετε τον προϋπολογισμό για χρήματα από τουλάχιστον έναν από τους μισθούς σας για να κατευθυνθείτε προς τους στόχους αποταμίευσης και αποπληρωμής του χρέους σας.
  • Τα Ταμεία σας που Βυθίζονται: Πιθανότατα έχετε μεγαλύτερους λογαριασμούς που οφείλονται μόνο λίγες φορές το χρόνο –όπως ασφάλιση αυτοκινήτου, ταξιδιωτικά σχέδια, αγορές στο σχολείο– και θα θέλετε να βάλετε χρήματα στην άκρη από περισσότερους από τους μισθούς εκείνου του μήνα για να μπορέσετε να τα πληρώσετε έξοδα. Αυτό συμβαίνει γιατί αν δεν το κάνετε, τότε εκείνο τον μήνα θα κολλήσετε χωρίς επιπλέον χρήματα να ξοδέψετε ή θα πρέπει να πάρετε από τα ταμεία αποταμίευσης/έκτακτης ανάγκης. Κάντε μια λίστα με μεγαλύτερα έξοδα που θα θέλατε να κατανείμετε κατά τη διάρκεια αρκετών μηνών ή ακόμα και ενός έτους και βάλτε τα ως στοιχείο γραμμής στα φύλλα εργασίας προϋπολογισμού μισθοδοσίας. Αυτό ονομάζεται «ταμείο βύθισης». Ακολουθούν μερικά δωρεάν εκτυπώσιμα προγράμματα παρακολούθησης κεφαλαίων βύθισης.

Τωρα ειναι η σειρα σου. Πώς κάνετε τον προϋπολογισμό σας αυτή τη στιγμή; Πώς πιστεύετε ότι η χρήση ενός φύλλου εργασίας προϋπολογισμού ανά μισθοδοσία θα αλλάξει τα πράγματα για εσάς; Ανυπομονώ να δω τα αποτελέσματά σας. Αν μη τι άλλο, τότε θα πρέπει να έχετε λίγη σαφήνεια γύρω από το πού πηγαίνουν τα χρήματά σας σε κάθε μισθό (και αυτό είναι χρυσό!).

Οι παρακάτω δύο καρτέλες αλλάζουν περιεχόμενο παρακάτω.

Η Amanda L. Grossman είναι συγγραφέας και Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Χρηματοοικονομικής Εκπαίδευσης, παραλήπτρια του Ιδρύματος Plutus και ιδρύτρια της Frugal Confessions. Τα τελευταία 13 χρόνια, η χρηματική της δουλειά έχει βοηθήσει τους ανθρώπους στο πώς να εξοικονομήσουν χρήματα και πώς να διαχειριστούν τα χρήματα. Έχει παρουσιαστεί στα Wall Street Journal, Kiplinger, Washington Post, US News & World Report, Business Insider, LifeHacker, Real Simple Magazine, Woman’s World, Woman’s Day, ABC 13 Houston, Keybank και άλλα. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar