15 καλύτερες συμβουλές ηγεσίας για σπουδαίους ηγέτες • MindsetBits

0
15 καλύτερες συμβουλές ηγεσίας για σπουδαίους ηγέτες • MindsetBits

Ο κόσμος χρειάζεται σπουδαίους ηγέτες, η εταιρεία σας χρειάζεται επίσης σπουδαίους ηγέτες και η οικογένειά σας χρειάζεται επίσης έναν μεγάλο ηγέτη.

Ο καθένας μπορεί να είναι ηγέτης, αλλά κανένας δεν μπορεί να είναι καλός. Σύμφωνα με τον Vince Lombardi:

«Οι ηγέτες γίνονται. δεν γεννιούνται».

Βινς Λομπάρντι

Το να κάνεις έναν καλό ηγέτη απαιτεί άριστες ηγετικές ικανότητες. Η καλή ηγεσία συνοδεύεται από μεγάλη ευθύνη. Το καλύτερο πράγμα σε αυτό είναι ότι θα έχετε την ευκαιρία να κάνετε έναν άλλο μελλοντικό ηγέτη από την ηγετική ικανότητα που έχετε.

Η βελτίωση της ηγετικής σας ικανότητας δεν θα σας πάρει από τη μια μέρα στην άλλη, αλλά χρειάζονται υπερωρίες για να είστε καλοί. Και όπως λέει το κλισέ, η μάθηση είναι συνεχής, επομένως η ανάπτυξη της ηγετικής σας ικανότητας θα πρέπει να βελτιώνεται κάθε μέρα της ζωής σας. Και για να αναπτύξετε τις δεξιότητές σας, εδώ είναι οι καλύτερες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να γίνετε καλός ηγέτης, όπως είπαν ειδικοί προπονητές επιχειρήσεων και στελεχών από τον κατάλογο προπονητών του Coach.me.

1. Κατανοήστε το στυλ ηγεσίας σας

Πριν αρχίσετε να ηγηθείτε, είναι σημαντικό να γνωρίζετε και να κατανοείτε τη δική σας στυλ ηγεσίας. Γνωρίστε τα δυνατά σας σημεία, τις αδυναμίες σας και τους τομείς για βελτίωση. Αυτός είναι ένας τρόπος για να αξιολογήσετε τις δεξιότητές σας και τις ιδιότητές σας. Όταν τα γνωρίζετε όλα αυτά, θα αρχίσετε να αξιολογείτε και να καταλαβαίνετε ποιους τομείς να βελτιώσετε. Μέχρι τότε, μπορείτε πλέον να γεφυρώσετε το κενό, να γεμίσετε τον χώρο και να αρχίσετε να οδηγείτε αποτελεσματικά.

2. Δείξτε ενσυναίσθηση με απτά τρόπους

Όντας καλός ηγέτης, θα πρέπει να είστε έτοιμοι να ακούσετε ακόμη και το πιο παράλογο πρόβλημα που φέρνουν οι άνθρωποί σας στο τραπέζι. Εάν συμμερίζονται την ανησυχία τους, σας εμπιστεύονται και περιμένουν από εσάς να είστε μια μεγάλη πηγή βοήθειας. Το να ακούτε τα προβλήματά τους δεν σημαίνει απαραίτητα ότι μπορείτε πάντα να τους δίνετε τις λύσεις, αλλά ακούγοντας τους, τους ενημερώνετε ότι θέλετε να τα κατανοήσετε και να δείτε τα πράγματα από τη δική τους οπτική γωνία.

Η απάντησή σας μπορεί να μην τους ευχαριστεί πάντα, αλλά νιώθουν αποδεκτοί όταν συμπονάτε τους ανθρώπους σας.

3. Σεβαστείτε το παρελθόν και χτίστε το μέλλον

Οι άνθρωποι έχουν αφοσίωση στον προηγούμενο οργανισμό τους. όταν οδηγείτε μια νέα ομάδα, τιμάτε αυτό που έχει ο προηγούμενος οργανισμός. Δεν έχει νόημα να υποτιμάς τους πάντες και τα πάντα που δεν συμμορφώνονται με σένα. Άλλωστε, έχουν φτάσει στα ορόσημα πριν έρθετε εσείς.

Όταν ξεκινάς να χτίζεις μια ομάδα, χρειάζεσαι την αφοσίωσή τους και μην περιμένεις να σου δοθεί αν δεν τους σέβεσαι. Προτού γίνετε μέλος της εταιρείας, η ομάδα έχει ήδη επιτυχία και δεν μπορείτε να το κάνετε έκπτωση. Για να χτίσετε το μέλλον της ομάδας σας, τιμήστε την προηγούμενη επιτυχία της και περπατήστε μαζί της για να κερδίσετε.

4. Να είστε ξεκάθαροι με το όραμά σας

Το όραμά σας δεν είναι μόνο για εσάς αλλά για ολόκληρη την ομάδα. γι‘ αυτό πρέπει να τους αφήσετε να το γνωρίζουν. Το να γνωρίσει η ομάδα σας το όραμα της εταιρείας της δίνει αυτή την αίσθηση συμμετοχής και σημασίας. Θα ένιωθαν ότι καθένα από αυτά είναι σημαντικό για την υλοποίηση του στόχου σας.

Το όραμά σας κάνει τους ανθρώπους σας ενθουσιασμένους και συγκεντρωμένους και ενεργούν με σαφήνεια στα καθήκοντά τους. Γι‘ αυτό πάντα να το μοιράζεστε με την ομάδα σας και να τους αφήνετε να συμμετέχουν στην επιτυχία σας.

5. Να λέτε πάντα την αλήθεια

Η αλήθεια έχει σημασία ανεξάρτητα από το πόσο άβολα είναι. λέτε πάντα την αλήθεια και τίποτα άλλο. Η αλήθεια μπορεί να περιλαμβάνει την κατάσταση της εταιρείας σας σχετικά με την επιχείρηση, την ομάδα σας ή ακόμα και τον εαυτό σας. Το να προσποιείσαι ότι είναι διαφορετικά δεν θα αλλάξει την κατάσταση. Και να ξέρετε ότι το να λέτε μια αλήθεια είναι καλύτερο από το να νικάτε ένα ψέμα.

Το να λες την αλήθεια σημαίνει επίσης να είσαι διαφανής στην ομάδα σου. Η ομάδα σας μπορεί να πει αν παρακρατείτε κάτι. Μην κάνετε την ομάδα καχύποπτη και αβέβαιη. Απλώς θα έκανε τους ανθρώπους να αναζητήσουν περισσότερη αλήθεια. Πείτε στην ομάδα σας πού πηγαίνετε, τι κάνετε, δώστε της τους κανόνες του παιχνιδιού και εργαστείτε μαζί.

6. Οδηγήστε με χαρακτήρα

Όταν οδηγείς, οδήγησε με χαρακτήρα. Οι ηγέτες με χαρακτήρα έχουν επιρροή επειδή είναι γνώστες, σεβαστοί, θαυμαστές και εμπιστοσύνης. Δεν χρειάζονται σκληρούς κανόνες για να εφαρμόσουν για να επιβάλουν τη συμμόρφωση και να κερδίσουν σεβασμό και πίστη από την ομάδα.

7. Να είσαι άνθρωπος, όχι ανθρωποειδής

Οι άνθρωποι έχουν συναισθήματα και ανθρωποειδή όχι. Εάν πιστεύετε ότι η ηγεσία δεν χρειάζεται συναισθήματα, ξανασκεφτείτε το. Γιατί στο χώρο εργασίας έχεις να κάνεις με ανθρώπους που έχουν συναισθήματα. Αφήστε τα συναισθήματα που ρέουν στον εργασιακό χώρο να είναι θετικά. Ένας χώρος εργασίας με θετικά συναισθήματα εκδηλώνει μια αρμονική εργασιακή σχέση, γι‘ αυτό επενδύστε σε σχέσεις με σεβασμό και δείτε πώς η ομάδα σας εργάζεται σκληρά και μεγαλώνει.

8. Ενεργήστε ανάλογα

Το να είσαι ηγέτης απαιτεί να ακολουθείς ορισμένες εθιμοτυπίες με τον χαρακτήρα και την προσωπικότητά σου. Να είστε συνεπείς και σκόπιμοι στον τρόπο που ενεργείτε, στον τρόπο που ντύνεστε ή στον τρόπο που μιλάτε. Προσέξτε τη στάση σας, όπως τον τρόπο που κάθεστε, στέκεστε και περπατάτε, και ενεργείτε πάντα σωστά και αξιοπρεπώς. Να είστε επίσης προσεκτικοί με τον τρόπο που μιλάτε, συμπεριλαμβανομένων των λέξεων που επιλέγετε.

9. Δεν είναι για σένα. είναι για αυτούς

Σκέψου τον εαυτό σου τελευταίο. Η καλή ηγεσία δεν αφορά εσάς, αλλά την ομάδα σας. Όχι για την προώθησή σας, ούτε για το ότι έχετε δίκιο ή για να προβάλλετε το καλύτερο από εσάς. Αλλά κάντε ηγεσία σχετικά με τον οργανισμό, τους ανθρώπους και την ομάδα. Αυτό θα ενθάρρυνε την ένταξη σε όλους.

10. Γίνε πρότυπο

ΕΝΑ Ο καλός ηγέτης είναι πρότυπο. Κάντε τα λόγια σας πράξη, εν ολίγοις, «περπατήστε τη συζήτηση». Να είστε ιδανικός influencer ή μετασχηματιστικός ηγέτης. Ένας μετασχηματιστικός ηγέτης αποτελεί την επιτομή των συμπεριφορών που ενθαρρύνουν την ομάδα να ακολουθήσει. Και έτσι, περιμένετε από την ομάδα να μιμηθεί τη συμπεριφορά.

11. Να είστε παθιασμένοι

Οι μεγάλοι ηγέτες έχουν γνήσιο πάθος και ενθουσιασμό για την προσπάθεια κάθε ομάδας και δεν επικεντρώνονται μόνο στα αποτελέσματα. Ενημερώστε την ομάδα σας ότι εκτιμάτε και εκτιμάτε κάθε συνεισφορά στην ομάδα, βυθιστείτε στον εαυτό σας και κατανοείτε κάθε συνεισφορά. Δεν μπορείς ποτέ να είσαι παθιασμένος αν δεν έχεις το πάθος να μάθεις γι‘ αυτό. Πάρτε μέρος στο να μάθετε για κάτι.

12. Ακούστε και επικοινωνήστε αποτελεσματικά

Ποτέ μην υποθέσετε? επικοινωνούν πάντα. Ένας μεταμορφωτικός ή ένας σπουδαίος ηγέτης παρέχει σε όλους χώρο για να μιλήσουν και έχετε τα αυτιά να ακούσετε. Κάνοντας κάτι τέτοιο, δίνετε τη δυνατότητα στην ομάδα σας να συμμετέχει και να παρακινείται να επιτύχει το όραμα.

Να εκφράζονται προφορικά και μη. Διατηρώντας ανοιχτές τις γραμμές επικοινωνίας σας, μπορείτε να ενθαρρύνετε την κατανόηση, την υψηλότερη ποιότητα εργασίας και την εμπιστοσύνη μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων.

13. Έχετε θετική στάση

Μια θετική στάση είναι μεταδοτική. ομοίως, ένα αρνητικό κάνει επίσης. Διαδώστε τη θετικότητα για να εμπνεύσετε την ομάδα σας. Δεν θέλετε να δείτε τους οπαδούς σας αποθαρρυμένους και χωρίς έμπνευση εάν είστε απαθείς και αποθαρρυμένοι. Διατηρήστε λοιπόν αυτό το πνεύμα, να είστε αισιόδοξοι και να διαδίδετε τη θετικότητα ανά πάσα στιγμή.

Σε ένα θετικό περιβάλλον, οι άνθρωποι εμπνέονται να εργαστούν και να αποδώσουν χάρη στη θετικότητα που φέρατε στο χώρο εργασίας. Επίσης, ένα εργατικό δυναμικό που ενσωματώνεται με θετικά συναισθήματα έχει προσωπική σχέση ως συν-εργαζόμενοι και ως οικογένεια. έχουν αμοιβαίες ανησυχίες και σεβασμό.

Έτσι γεννά συνεργασία και κατανόηση μεταξύ τους. Είναι τόσο εμπνευσμένο να βρίσκεσαι σε έναν χώρο εργασίας με θετικά συναισθήματα. Και όλα αυτά πρέπει να ξεκινήσουν από έναν καλό ηγέτη. Ο ηγέτης πρέπει να θέσει τις αξίες, και ως εκ τούτου θα πρέπει να έχει αυτό το συναίσθημα να δώσει σε όλους.

14. Δώστε ανταμοιβές και αναγνώριση

Εάν οι άνθρωποι εκτιμώνται, εμπνέονται, γι‘ αυτό κάντε την καλύτερη πρακτική σας να δώσετε ανταμοιβές και αναγνώριση σε αυτούς που τις αξίζουν. Πιο πολύ, οι άνθρωποι που ανταμείβονται αισθάνονται ότι έχουν αξία και είναι ουσιαστικοί στην ομάδα και δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι αποδίδουν καλύτερα στη δουλειά. Επομένως, μην παραλείπετε ποτέ να τους αναγνωρίζετε και να επιβραβεύετε τις προσπάθειες, τις επιτυχίες και τα ορόσημα τους.

Η ηγεσία είναι κάτι περισσότερο από επιδίωξη επιρροής. πρόκειται για την πραγματοποίηση ενός στόχου δημιουργώντας ταυτόχρονα ευτυχισμένους ανθρώπους.

15. Ενθαρρύνετε τους ανθρώπους να συνεισφέρουν

Ενημερώστε την ομάδα σας ότι κάθε ιδέα είναι ευπρόσδεκτη και εκτιμάται, ενώ ο τελευταίος λόγος παραμένει μαζί σας. Οι άνθρωποι που ενθαρρύνονται να συνεισφέρουν και να ακουστούν θα συμμετείχαν περισσότερο και θα είχαν υψηλότερη αίσθηση λογοδοσίας. Θα γίνονταν πιο δημιουργικοί στην επίλυση προβλημάτων επειδή γνωρίζουν ότι έχουν κάτι να συνεισφέρουν.

Η εφαρμογή αυτών των συμβουλών στο στυλ ηγεσίας σας θα σας κάνει καλό ηγέτη στο να κάνετε έναν άλλο καλό μελλοντικό ηγέτη. Και αυτό έχει νόημα να είσαι καλός ηγέτης.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar