11 οικογενειακές χειμερινές ιδέες διαμονής (Όλη η διασκέδαση, κανένα από τα ταξίδια)

3
11 οικογενειακές χειμερινές ιδέες διαμονής (Όλη η διασκέδαση, κανένα από τα ταξίδια)

Αποφύγετε τα ταξίδια αυτόν τον χειμώνα και αντ‘ αυτού χρησιμοποιήστε αυτές τις ιδέες οικογενειακής χειμερινής διαμονής – η οικογένειά σας θα ζητά περισσότερες χειμερινές διακοπές για τα επόμενα χρόνια!

 • Δέσμευση για νέες εμπειρίες. Ελεγχος!
 • Βελτιώνοντας την ποιότητα του χρόνου της οικογένειάς σας μαζί. Ελεγχος!
 • Αίσθηση ανανέωσης μετά. Ελεγχος!
 • Ξοδεύοντας πολλά χρήματα και περιμένοντας στις ουρές του αεροδρομίου. Δεν υπάρχει περίπτωση!
οικογένεια τυλιγμένη σε καρό κουβέρτες στη βεράντα του ξύλινου εξοχικού σπιτιού, επικάλυψη κειμένου

Θέλετε να επωφεληθείτε από αυτά τα πλεονεκτήματα του οικογενειακού ταξιδιού…χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψετε πολλά χρήματα και ενέργεια για να ταξιδέψετε κάπου (ή χειρότερα – να κολλήσετε λόγω κακοκαιρίας και υπερκράτησης πτήσεων);

Χρησιμοποιήστε αυτές τις ιδέες οικογενειακής χειμερινής διαμονής.

Πεθαίνεις να διαβάσεις αυτές τις ιδέες; Κρατήστε τα άλογά σας για ένα δευτερόλεπτο – ας δούμε γρήγορα κάτι Πραγματικά σημαντικό, πρώτο.

Πώς κάνετε ένα Staycation Special;

Πριν επιλέξετε από τις παρακάτω ιδέες για τι για να κάνετε την οικογενειακή σας χειμερινή διαμονή, θέλω να βεβαιωθώ ότι καταλαβαίνετε κάτι:

Δεν έχει να κάνει απαραίτητα με ΤΙ επιλέγετε να κάνετε, απλώς επιλέγετε εμπειρίες που θα το κάνουν να ΑΙΣΘΑΝΕΙ σαν διακοπές.

Για να κάνετε τη χειμερινή σας διαμονή σαν διακοπές (παρόλο που δεν εγκαταλείπετε την περιοχή του σπιτιού σας), πρέπει να επιλέξετε εμπειρίες που:

 • Σε βγάζει από την καθημερινότητά σου.
 • Δώστε στην οικογένειά σας νέους πόντους σύνδεσης που δεν βρίσκονται στο κανονικό σας πρόγραμμα.
 • Δεν το έχεις ξανακάνει. Ή
 • Το έχετε ξανακάνει, αλλά εν συντομία, και θα θέλατε να το βουτήξετε πιο βαθιά.
 • Σας βοηθά να βιώσετε το οικείο περιβάλλον σας με νέους τρόπους (έτσι ώστε να αισθάνεστε ότι εξερευνάτε).

Ιδέες οικογενειακής χειμερινής διαμονής

Έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα για να συμπεριλάβω δραστηριότητες που πιθανότατα θα κάνατε εάν πηγαίνατε για χειμερινές διακοπές, έτσι ώστε να μπορείτε να πλησιάσετε όσο το δυνατόν πιο κοντά σε αυτές τις ευχάριστες αισθήσεις (χωρίς όλο το άγχος του ταξίδια).

Διαλέξτε και επιλέξτε από τα παρακάτω και, στη συνέχεια, συνδέστε τις επιλογές σας στο δρομολόγιο διαμονής σας (δεν υπάρχει ακόμα δρομολόγιο διαμονής; Δείτε αυτό το άρθρο που έγραψα σχετικά με το πώς να προγραμματίσετε τη διαμονή σας.).

1. Δημιουργήστε μια οικογενειακή κάρτα Bingo Winter Staycation

Για να ενθαρρύνετε όλη την οικογένειά σας να συμμετάσχει και για να διατηρήσετε τα πράγματα λίγο συναρπαστικά, δημιουργήστε τη δική σας οικογενειακή κάρτα μπίνγκο διαμονής με δραστηριότητες που σκοπεύετε να κάνετε + μερικές άλλες δραστηριότητες που μπορούν να κάνουν τα παιδιά μόνα τους για να κερδίσουν.

Μπορείτε να το κάνετε αυτό με έναν τρόπο όπου όλοι κερδίζουν την ίδια στιγμή, Ή, δημιουργήστε κάθε κάρτα λίγο διαφορετικά και οι άνθρωποι μπορούν να κερδίσουν καθώς φωνάζουν „Bingo“ όλη την εβδομάδα.

Τα έπαθλα/εκπλήξεις μπορεί να είναι:

 • Ατομικές Ιδέες: Κουπόνι για να επιλέξετε το επόμενο επιτραπέζιο παιχνίδι που θα παίξουν όλοι, κουπόνι κατάλληλο για να μείνετε ξύπνιοι 20 λεπτά μετά την ώρα του ύπνου τους, κουπόνι κατάλληλο για να επιλέξετε ένα επιδόρπιο την επόμενη φορά που κάποιος θα πάει για ψώνια κ.λπ.
 • Ιδέες νίκης για όλη την οικογένεια: Ξεκλειδώστε 30 λεπτά οικογενειακού παιχνιδιού σε κονσόλα παιχνιδιών, ξεκλειδώστε εισιτήρια σε τοπικό αξιοθέατο, ξεκλειδώστε βραδιά χειμερινής ταινίας + ζεστό κακάο κ.λπ.

Εδώ είναι ένα δωρεάν κενό πρότυπο για κάρτες μπίνγκο ώστε να μπορείτε να γεμίσετε τις δικές σας θέσεις.

2. Οργανώστε ένα ανόητο δείπνο

Ένας τρόπος για να αλλάξετε τα πράγματα και να δείξετε στα παιδιά ότι είστε πραγματικά σε μια παραμονή και δεν προσθέτετε απλώς μια ή δύο δραστηριότητες στον κανονικό σας χρόνο; Είναι να αλλάξουμε την ώρα του δείπνου.

Αυτό απαντά επίσης στο ερώτημα τι πρέπει να κάνετε σε μια νύχτα παραμονής.

Πρώτα απ ‚όλα, θα μπορούσατε να κάνετε ό,τι κάνουμε για να φτιάξετε ένα ιδιαίτερο δείπνο: να αφαιρέσετε τα εργαλεία παρακαλώ-γράψτε-στο τραπέζι. Όπως το δικό μας χαλάκια μαυροπίνακαή τυλίγοντας το τραπέζι μέσα καφέ χαρτί χειροτεχνίας και συμπεριλαμβανομένων χρωματικών μαρκαδόρων δίπλα στο πιάτο όλων.

Άλλες ιδέες:

Συμβουλή: εδώ είναι 12 διασκεδαστικές ιδέες για οικογενειακό δείπνο το βράδυ του Σαββάτου.

3. Φτιάξτε ένα κάστρο πάγου ή χιονιού στην πίσω αυλή

Λέω είτε Ice OR Snow castles εδώ, γιατί ας το παραδεχτούμε – σπάνια χιονίζει ακριβώς όταν το θέλουμε! Αλλά μπορείτε πάντα να δημιουργήσετε πάγο αν χρειαστεί.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το δικό σας καλούπια κάστρου με άμμο παραλίας να δημιουργήσουμε ένα γιγάντιο κάστρο χιονιού ως οικογένεια ή να αφήσουμε το κάθε άτομο να δημιουργήσει το δικό του.

Και αν δεν έχει χιόνι; Στη συνέχεια, προχωρήστε και πάρτε τα δοχεία του κάστρου με άμμο και οποιαδήποτε άλλα δοχεία μπορείτε να βρείτε, γεμίστε τα με νερό και αφήστε τα έξω όλη τη νύχτα (υποθέτοντας ότι είναι αρκετά κρύο εκεί που βρίσκεστε για να παγώσουν).

Την επόμενη μέρα, προσπαθήστε να δημιουργήσετε ένα κάστρο πάγου ή παλάτι από αυτά.

4. Φτιάξτε ένα αναμνηστικό οικογενειακής χειμερινής διαμονής

Κάτι που κάνει τις διακοπές ξεχωριστές για κάποιους (και ειδικά για τα παιδιά); Παίρνει ένα αναμνηστικό ως ενθύμιο για να το δούμε μετά.

Λοιπόν, μπορείτε να το ενσωματώσετε και στην οικογενειακή σας χειμερινή διαμονή.

Ίσως είναι να μπαίνεις σε ένα κατάστημα στην πόλη όπου δεν πηγαίνεις συνήθως και να αφήνεις τα παιδιά σου να διαλέξουν ένα «αναμνηστικό» που θα θυμούνται πάντα μαζί αυτή τη φορά.

Ίσως φτιάχνετε κάτι μαζί ως οικογένεια που το εμφανίζετε ευδιάκριτα κάπου στο σπίτι, όπως ένας ανόητος πίνακας με προσφορές οικογενειακής διαμονής ή μια φουσκωμένη φωτογραφία με κορνίζα και κρεμασμένη στο σαλόνι σας.

Ίσως είναι να τραβήξετε μια οικογενειακή φωτογραφία από κάτι που κάνατε μαζί κατά τη διάρκεια της, στη συνέχεια να την εκτυπώσετε και να την τοποθετήσετε σε ένα πλαίσιο για να κρατήσει κάθε παιδί στα δωμάτιά του.

5. Ρυθμίστε μια δοκιμή γεύσης ζεστής σοκολάτας

Ξέρετε πόσες διαφορετικές γεύσεις και συνδυασμοί ζεστής σοκολάτας υπάρχουν εκεί έξω; Ωωωωχχχμόνο ένα gazillion*.

Ανακατέψτε τα πράγματα σε αυτήν την οικογενειακή χειμερινή διαμονή αφήνοντας τα παιδιά (και τους εαυτούς σας) να υπερφορτώσουν τη ζεστή σοκολάτα.

Κάθε βράδυ της διαμονής σας, αφήστε τα παιδιά να δοκιμάσουν κάτι διαφορετικό. Ή, δημιουργήστε πολλές διαφορετικές ποικιλίες ζεστής σοκολάτας και δημιουργήστε έναν σταθμό γευσιγνωσίας.

Οπως:

*μικρός υπερβολή

6. Φιλοξενήστε ένα Family Cookie-Palooza στην Κουζίνα σας

Αφήστε κάθε μέλος της οικογένειάς σας να επιλέξει ένα μπισκότο που θέλει να δοκιμάσει και να φτιάξει. Κάντε μια μεγάλη λίστα συστατικών και αγοράστε όλα όσα χρειάζεστε.

Στη συνέχεια, προγραμματίστε μια μέρα της χειμερινής διαμονής σας για να ψήσετε κάθε ένα από τα μπισκότα ως οικογένεια. Ρυθμίστε έναν σταθμό για κάθε άτομο ή κάντε τα όλα μαζί (ανάλογα με την ηλικία των παιδιών σας και τις προμήθειες σας).

7. Διοργανώστε ένα τουρνουά παιχνιδιού διάρκειας εβδομάδας

Η οικογένειά μας το έκανε αυτό όταν πηγαίναμε στο OCMD (Ocean City Maryland) για μια εβδομάδα κάθε καλοκαίρι. Το παιχνίδι? Σκραμπλ. Θα το παίζαμε όλη την εβδομάδα. Και σε καμία άλλη εποχή του χρόνου.

Έκανε τα πράγματα εξαιρετικά ξεχωριστά.

Δημιουργήστε αυτή τη δική σας παράδοση κατά τη διάρκεια της οικογενειακής παραμονής σας στο σπίτι επιλέγοντας ένα επιτραπέζιο παιχνίδι που μπορείτε να παίξετε τουλάχιστον 3 φορές κατά τη διάρκεια της διαμονής σας και κρατώντας σκορ από κάθε γύρο.

Φροντίστε να εκτυπώσετε αυτό το δωρεάν φύλλο βαθμολογίας να δημοσιεύσετε σε μια τοποθεσία με επίκεντρο την οικογένεια (μπορεί πραγματικά να κρατήσει όλους ενθουσιασμένους).

8. Πάρτε ένα μάθημα διαδικτυακά ως οικογένεια

Υπάρχουν πολλά μαθήματα bazillion στο Διαδίκτυο τώρα, και δεν θα ήταν περιπέτεια να κάνετε ένα μαζί ως οικογένεια;

Διαλέξτε από κάτω (ή εμπνευστείτε και επιλέξτε το δικό σας) και μετά ετοιμάστε ό,τι χρειάζεστε για να συμμετάσχουν όλοι εκ των προτέρων.

Μερικά που μου τράβηξαν την προσοχή:

Συμβουλή: εσείς και ο σύζυγός σας θα μπορούσατε επίσης να παρακολουθήσετε ένα μάθημα μαζί αυτή την εβδομάδα αφού τα παιδιά πάνε για ύπνο – όπως ένα από αυτά δωρεάν διαδικτυακά μαθήματα γάμου.

9. Κάντε μια Οικογενειακή Stand-Up Comedy Night

Πάρτε ένα δωρεάν, διαδικτυακό μάθημα stand-up comedyκαι στη συνέχεια διοργανώστε μια οικογενειακή βραδιά κωμωδίας Stand Up.

Μπορείτε να ολοκληρώσετε τα πράγματα παρακολουθώντας στη συνέχεια πραγματική stand-up κωμωδία στην τηλεόραση (μερικές επιλογές για οικογένειες).

Psst: θα θελήσετε επίσης να τσεκάρετε αυτά 100 οικογενειακές ιδέες διασκέδασης για το βράδυ στο σπίτι.

10. Βρείτε μια τοπική σάουνα ή εγκατάσταση ζεστού νερού

Έχετε μια ξύλινη σάουνα στην οποία μπορείτε να πάτε (μέσα σε μια ώρα περίπου από το σπίτι), ή ακόμα και πρόσβαση σε ένα υδρομασάζ;

Λατρεύω το μούσκεμα σε φυσικές θερμές πηγές και ζεστό νερό οποιαδήποτε εποχή του χρόνου, και είναι ιδιαίτερα χαλαρωτικό και καταπραϋντικό κατά τους χειμερινούς μήνες.

Θα μπορούσε να αξίζει τον κόπο να αγοράσετε ένα εβδομαδιαίο πάσο για ένα γυμναστήριο με καλή σάουνα ή μια εγκατάσταση με ιαματικές πηγές ή οτιδήποτε άλλο ζεστό νερό μπορείτε να βρείτε αρκετά κοντά στο σπίτι σας.

11. Εντοπίστε ένα εστιατόριο με υπαίθριο χειμερινό χώρο

Ορισμένα εστιατόρια είναι πολύ καλά στο να κάνουν καταλύματα για το χειμώνα, έτσι ώστε οι οικογένειες να μπορούν πραγματικά να φάνε έξω στο κρύο.

Θα θελήσετε να αναζητήσετε εστιατόρια με αίθρια που θερμαίνονται με λάμπες θέρμανσης ή φωτιές, ή εκείνα με θερμαινόμενο δωμάτιο που μοιάζει με θερμοκήπιο, ή ακόμα και έναν από αυτούς τους νέους τύπους θέρμανσης εξωτερικού χώρου όπου όλοι τρώτε με διάφανο τρόπο, φούσκα εξωτερικού χώρου!

Αυτό μπορεί να βοηθήσει τόσο στο να βγαίνουν περισσότερο έξω κατά τη διάρκεια του χειμώνα ΚΑΙ να δίνουν στη μαμά και τον μπαμπά ένα βράδυ άδεια από το μαγείρεμα κατά τη διάρκεια της διαμονής τους.

Ελπίζω να σας έδειξα μερικές απίθανες δυνατότητες με αυτές τις ιδέες οικογενειακής χειμερινής διαμονής. Ακόμη περισσότερο από αυτό, ελπίζω να σας έδειξα ότι δεν χρειάζεται να δημιουργήσετε περίτεχνα, ακριβά σχέδια για να κάνετε τη χειμερινή σας διαμονή για τα λευκώματα.

Οι παρακάτω δύο καρτέλες αλλάζουν περιεχόμενο παρακάτω.

Η Amanda L. Grossman είναι συγγραφέας και Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Χρηματοοικονομικής Εκπαίδευσης, παραλήπτρια του Ιδρύματος Plutus και ιδρύτρια της Frugal Confessions. Τα τελευταία 13 χρόνια, η χρηματική της δουλειά έχει βοηθήσει τους ανθρώπους στο πώς να εξοικονομήσουν χρήματα και πώς να διαχειριστούν τα χρήματα. Έχει παρουσιαστεί στα Wall Street Journal, Kiplinger, Washington Post, US News & World Report, Business Insider, LifeHacker, Real Simple Magazine, Woman’s World, Woman’s Day, ABC 13 Houston, Keybank και άλλα. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar