10 Συμβουλές για την πρόληψη των κροτώνων κατά την πεζοπορία — Οι οικογενειακές μας πεζοπορίες

3
10 Συμβουλές για την πρόληψη των κροτώνων κατά την πεζοπορία — Οι οικογενειακές μας πεζοπορίες

Κορυφαίες 10 συμβουλές για την πρόληψη των κροτώνων ή «Τακ τακ» όπως τα λένε τα κορίτσια μας 😆
Πέρυσι κοίταξα μια πολύ κατατοπιστική ζωντανή συνομιλία μεταξύ @rozannapurcell και @ticktalkireland πάνω επάνω @thehikelife σελίδα τα πάντα για τα τσιμπούρια, τη νόσο του Lyme και τι πρέπει να κάνετε αν βρείτε ένα σε εσάς ή στο κατοικίδιο σας.

Η ιστορία μας με τσιμπούρια πεζοπορίας με παιδιά

Προηγουμένως δεν είχα συναντήσει ποτέ τσιμπούρι σε όλα τα χρόνια της πεζοπορίας, των αθλημάτων και των υπαίθριων δραστηριοτήτων μου και δεν θα ήξερα τι να κάνω αν το έκανα. Προχωρήστε γρήγορα λίγους μήνες μετά την παρακολούθηση του @ticktalkireland βίντεο και τα δύο κορίτσια μας είχαν ένα τσιμπούρι στην κοιλιά τους, την ίδια στιγμή 🤢.

Ευτυχώς είχαμε το δικό μας αφαίρεσης κροτώνων, πάγωσε τα τσιμπούρια σε μια τσάντα με φερμουάρ, απολύμανε την περιοχή και πρόσεχε για όλα τα σημάδια της νόσου του Lyme. Δόξα τω Θεώ, ήταν και οι δύο τέλειοι και δεν έχουμε ξανασυναντήσει κανένα από τότε 🙏

Εικόνες από τα τσιμπούρια

Παρακάτω θα μοιραστώ μερικές συμβουλές και πληροφορίες, αλλά για να μάθετε περισσότερα ακολουθήστε @ticktalkireland

συμβουλές για την πρόληψη των κροτώνων

Η παραπάνω εικόνα είναι το ίδιο το μέρος όπου τα κορίτσια πήραν τα τσιμπούρια, περπατώντας μέσα στο μακρύ γρασίδι, οι κορυφές τους πρέπει να έχουν σηκωθεί και τα τσιμπούρια να έχουν κολλήσει στις κοιλιές τους.

Πώς μοιάζουν τα τσιμπούρια;

Πώς μοιάζει ένα τσιμπούρι σε έναν άνθρωπο;

Η εικόνα 2 παραπάνω δείχνει το τσιμπούρι χωμένο με το κεφάλι στην κοιλιά του παιδιού μας 🤢🙈

Τι να χρησιμοποιήσετε για να αφαιρέσετε το Tick;

συμβουλές για την πρόληψη των κροτώνων

Η εικόνα δείχνει το Στοιχεία αφαίρεσης κροτώνων και Απωθητικό Σπρέι που χρησιμοποιούμε. Χρησιμοποιήσαμε τα προϊόντα αφαίρεσης κροτώνων για να αφαιρέσουμε τα τσιμπούρια στην κοιλιά του παιδιού μας και τα βρήκαμε πολύ αποτελεσματικά.

Η παραπάνω εικόνα δείχνει #ourlittlehikers απωθητικό βραχιόλι. Το βραχιόλι το βρίσκουμε πολύ καλό και της αρέσει να το φοράει.

Πώς να αποτρέψετε τα τσιμπούρια στους ανθρώπους κατά την πεζοπορία

 1. Χρησιμοποίησε ένα Απωθητικό Σπρέι. Ψεκάζω όλες τις μπότες πεζοπορίας, τις τσάντες και τον εξοπλισμό μας πριν από μια Πεζοπορία.
 2. Όταν μπορείτε να φορέσετε παντελόνια, βάλτε τα στις κάλτσες σας και βάλτε τα μπλουζάκια σας στο παντελόνι σας επίσης.
 3. Προσπαθήστε να αποφύγετε το μακρύ γρασίδι αν μπορείτε (αν και μπορεί επίσης να είναι σε κοντό γρασίδι και δασικές εκτάσεις)
 4. Δοκιμάστε να περπατήσετε στο κέντρο των δασικών μονοπατιών
 5. Όταν είναι δυνατόν, προσπαθήστε να κάθεστε πάνω στην τσάντα πεζοπορίας, το μαξιλάρι, την κουβέρτα σας (τινάξτε την μετά) ή μια πέτρα όταν κάνετε πικνίκ.
 6. Κάντε ένα γρήγορο Tick Check πριν μπείτε στο αυτοκίνητο για να πάτε σπίτι.
 7. Εάν βρείτε ένα τσιμπούρι, μην πανικοβληθείτε, χρησιμοποιήστε το δικό σας αφαίρεσης τσιμπουριών (φυλάσσουμε τη δική μας σε μια τσάντα με φερμουάρ στο 1ο κιτ βοήθειας στην τσάντα πεζοπορίας μας)
 8. Αφαιρέστε το τσιμπούρι με το αφαίρεσης τσιμπουριών πλησιάζοντας το δέρμα όπου είναι προσαρτημένο το κεφάλι και τραβήξτε απαλά προς τα πάνω και στη συνέχεια απολυμάνετε την περιοχή και τα χέρια σας.
 9. Τοποθετήστε το τσιμπούρι σε μια τσάντα με φερμουάρ και γράψτε το όνομα του ατόμου, την ημερομηνία και την τοποθεσία στη τσάντα και βάλτε το στην κατάψυξή σας όταν επιστρέψετε στο σπίτι. Τοποθετώντας το τσιμπούρι σε μια σακούλα με φερμουάρ στην κατάψυξη, θα βοηθούσε πολύ εάν αρχίσετε να εμφανίζετε συμπτώματα τις επόμενες ημέρες, όπως συμπτώματα γρίπης ή μερικές φορές μπορεί να εμφανιστεί εξάνθημα ή εξάνθημα στα μάτια. Εάν συμβεί αυτό, καλέστε το γιατρό σας και θα σας κάνει εξετάσεις αίματος, δοκιμάστε το παγωμένο τσιμπούρι για ασθένειες όπως η νόσος του Lyme και ίσως σας δώσει αντιβιοτικά κ.λπ.
 10. Κάντε ένα ντους όταν επιστρέψετε στο σπίτι από την πεζοπορία σας και κάντε έναν καλύτερο έλεγχο των κροτώνων. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει τα ακόλουθα μέρη
  • πόδια, αστραγάλους
  • πίσω από τα γόνατα
  • γύρω από τη μέση, κοιλιά
  • μασχάλες
  • Πίσω στο λαιμό, γραμμή μαλλιών, μέσα και πίσω από τα αυτιά.

Ελέγξτε τα σκυλιά σας για κρότωνες

Επίσης, φροντίστε να ελέγξετε και τα ζώα σας.
Δεν είμαι ειδικός στα Ticks, οπότε για να μάθετε περισσότερα ή αν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις, ρίξτε μια ματιά @ticktalkireland

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar