Τα καλύτερα πράγματα να κάνετε στη Γένοβα της Ιταλίας, καθεδρικός ναός του San Lorenzo

11 πολύ καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε στη Γένοβα, Ιταλία – Μόνο για χειραποσκευές

Η Ιταλία είναι μια απίστευτη χώρα για εξερεύνηση! Ωστόσο, με τόσες πολλές όμορφες ιταλικές πόλεις για να διαλέξετε, μπορεί να είναι δύσκολο να επιλέξετε ποια να επισκεφτείτε. Τούτου λεχθέντος, εάν βρίσκεστε στη βόρεια Ιταλία, φροντίστε να επισκεφθείτε τη Γένοβα. Βλέπετε, υπάρχουν τόσα πολλά από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε στη Γένοβα σε όλη την πόλη. καθιστώντας το μια εξαιρετική στάση για μια πόλη.

Κοιτάξτε, δεν υπάρχει κανένας χτύπημα γύρω από τους θάμνους, η Γένοβα είναι μια αρκετά υποτιμημένη ιταλική πόλη για επίσκεψη και συχνά παραβλέπεται. Ακούω τι λέτε, γιατί η Γένοβα όταν έχετε σχετικά κοντά το Μιλάνο, τη Μπολόνια ή τη λίμνη Κόμο;

Λοιπόν, υπάρχουν σωροί ιστορίας, απίστευτα οχυρά και ένα ζωντανό κέντρο της πόλης που είναι υπέροχο για ένα ταξίδι το Σαββατοκύριακο.

Έτσι, για να σας βοηθήσω να αξιοποιήσετε στο έπακρο το ταξίδι σας, μοιράζομαι τα κορυφαία μέρη μου στη Γένοβα που δεν μπορείτε να χάσετε. Να περάσετε καταπληκτικά εξερευνώντας την Ιταλία.

1.) Καθεδρικός του San Lorenzo

Τα καλύτερα πράγματα να κάνετε στη Γένοβα της Ιταλίας, καθεδρικός ναός του San Lorenzo

Μια επίσκεψη στο Καθεδρικός ναός του San Lorenzo είναι απαραίτητο στη Γένοβα. Στην πραγματικότητα, θα έλεγα ότι είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε στη Γένοβα και μόνο για το μεγαλείο της.

Χτισμένος το 1100, ο καθεδρικός ναός του San Lorenzo έχει σωρούς ιστορίας που είναι τόσο επικό να δεις και να περιπλανηθείς σήμερα. Το καλύτερο από όλα είναι ότι υπάρχουν τόσοι πολλοί διατηρημένοι ναοί, τεχνουργήματα και κοσμήματα που αποτελούν τον καθεδρικό ναό για πολλούς αιώνες.

Τα καλύτερα πράγματα να κάνετε στη Γένοβα, Ιταλία Τα καλύτερα πράγματα να κάνετε στη Γένοβα, καθεδρικός ναός του San Lorenzo

Ξεκινάτε με τις απίστευτες πόρτες που σας καλωσορίζουν στον καθεδρικό ναό και μόλις φτάσετε στο κεφάλι προς τον απίστευτα λεπτομερή βωμό. Είναι απίστευτο. Μας άρεσε να βλέπουμε'Το μαρτύριο του Αγίου Λαυρεντίου'. Είναι ένας τεράστιος πίνακας ή τοιχογραφία στην κορυφή του θόλου του πρεσβυτέρου. Είναι απλά όμορφο.

Για να κάνουμε τα πράγματα πιο εύκολα, κάντε κράτηση για αυτήν την περιήγηση 2 ωρών με τα πόδια της Γένοβας. Θα έχετε να δείτε τον καθεδρικό ναό του San Lorenzo, το Palazzi dei Rolli και πολλά άλλα. Απλά φροντίστε να κλείστε αυτό το εισιτήριο πριν φτάσει στη Γένοβα. Τα εισιτήρια μπορεί να εξαντληθούν σε ώρες αιχμής.

2.) Παλιό λιμάνι της Γένοβας

Τα καλύτερα πράγματα να κάνετε στη Γένοβα, Λιμάνι της Ιταλίας

Τώρα, όπως ανέφερα προηγουμένως, η Γένοβα είναι διάσημη ως πόλη-λιμάνι και υπήρξε μια από τις πιο σημαντικές πόλεις στην Ιταλία, επομένως μια επίσκεψη στη Γένοβα δεν είναι πλήρης χωρίς μια επίσκεψη στο λιμάνι. Επιπλέον, είναι υπέροχο για μια απογευματινή βόλτα.

Μπορείτε να κάνετε μια περιήγηση αφιερωμένη στο Παλιό Λιμάνι, αλλά, νομίζω ότι είναι εύκολο να το κάνετε μόνοι σας. Επιπλέον, σας δίνει αρκετό χρόνο για να περπατήσετε με τον δικό σας ρυθμό και να σταματήσετε για να φάτε κάτι.

Ωστόσο, φροντίστε να αφήσετε αρκετό χρόνο για το Ενυδρείο της Γένοβας. Απλά φροντίστε να κλείστε αυτό το εισιτήριο χρονομετρημένης εισόδου στο παγκοσμίου φήμης Ενυδρείο της Γένοβας. Είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να επισκεφθείτε με όλη την οικογένεια και ένα από τα μεγαλύτερα στη Βόρεια Ιταλία.

Διαβάστε περισσότερα  Φτιάχνοντας ψωμί με προζύμι: Πώς να ξεκινήσετε

Η σύστασή μου θα ήταν να κάνετε σχέδια εδώ για να συμπέσουν με το μεσημεριανό γεύμα, ώστε να μπορείτε να δέσετε σε μια βόλτα κατά μήκος του λιμανιού με λίγο φαγητό και ένα δροσιστικό Aperol Spritz.

3.) Piazza De Ferrari

Τα καλύτερα πράγματα να κάνετε στη Γένοβα, Ιταλία Piazza De Ferrari

Η Piazza De Ferrari είναι η κεντρική πλατεία της Γένοβας και είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πιο όμορφα σημεία για επίσκεψη στην πόλη.

Το καλύτερο από όλα, είναι πολύ μακριά από τον Καθεδρικό Ναό. ώστε να μπορείτε να επισκεφθείτε και τα δύο ταυτόχρονα.

Τα καλύτερα πράγματα να κάνετε στη Γένοβα, Ιταλία Piazza De Ferrari

Τώρα, η Γένοβα, με πολλούς τρόπους, μπορεί να αισθάνεται λίγο «τραχύ γύρω από τις άκρες». Τούτου λεχθέντος, η Piazza De Ferrari είναι σίγουρα η πιο λαμπερή πλευρά της πόλης.

Τα καλύτερα πράγματα να κάνετε στη Γένοβα, Ιταλία Piazza De Ferrari

Μόλις βρεθείτε εδώ, φροντίστε να εξερευνήσετε το Παλάτι των Δόγηδων και να δείτε το Palazzo della Borsa Valori (Το Παλάτι του Νέου Χρηματιστηρίου). που είναι εκπληκτικό.

Όχι μόνο αυτό, η Piazza De Ferrari φιλοξενεί επίσης μια από τις μεγαλύτερες όπερες της Ιταλίας και πολλά υπέροχα μέρη για φαγητό (αλλά ίσως λίγο πιο ακριβό και τουριστικό από ό,τι αν αποτολμήσετε λίγο πιο μακριά από την πλατεία).

Τούτου λεχθέντος, είναι λίγοι δρόμοι μακριά Raviolhouse που είναι ένα νόστιμο μέρος για φρέσκα ραβιόλια για μεσημεριανό γεύμα.

4.) Τείχη της Γένοβας: Porta Soprana

Τα καλύτερα πράγματα να κάνετε στη Γένοβα, Ιταλία, τα τείχη της Γένοβας Porta Soprana

Τα Τείχη της Γένοβας είναι ένα μέρος της πόλης που δεν μπορείτε να χάσετε. Στην πραγματικότητα, θα έλεγα ότι η επίσκεψη στα τείχη είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε στη Γένοβα καθώς περπατάτε στα ιστορικά όρια της περιτειχισμένης πόλης.

Τώρα, πολλά από τα τείχη χρονολογούνται από το 1100 για να κρατήσουν την πόλη ασφαλή. Τούτου λεχθέντος, στις μέρες μας, η Γένοβα είναι σημαντικά μεγαλύτερη, αλλά μπορείτε ακόμα να δείτε τόσα πολλά από τα τείχη.

Τώρα, αν έχετε χρόνο μόνο για ένα σημείο, φροντίστε να δείτε τις πύλες του Porta Soprana. Είναι μια αρχαία πύλη στην πόλη και ένα εμβληματικό στολίδι όταν επισκέπτεστε τη Γένοβα.

5. ) Οίκος Χριστόφορου Κολόμβου

Τα καλύτερα πράγματα να κάνετε στη Γένοβα, Ιταλία Το σπίτι του Κολόμβου

Πιθανώς ένας από τους πιο διάσημους εξερευνητές του δυτικού κόσμου, ο Χριστόφορος Κολόμβος έχει μακρά ιστορία με τη Γένοβα. Βλέπετε, εδώ ζούσε ο Κολόμβος.

Τώρα μπορεί να σκεφτείς τον Χριστόφορο Κολόμβο και αμέσως να σκεφτείς Ισπανικά. Λοιπόν, ήταν ιταλικής καταγωγής και μεγάλωσε πριν βγει στη θάλασσα και το Σπίτι του Χριστόφορου Κολόμβου είναι το site όπου μεγάλωσε. Ωστόσο, δεν λεγόταν έτσι όταν ζούσε εκεί!

Τα καλύτερα πράγματα να κάνετε στη Γένοβα, Ιταλία Το σπίτι του Κολόμβου

Αν και, έξω από τα αρχικά Τείχη της Γένοβας, το πρωτότυπο κατασκευάστηκε το 1400. Με την πάροδο του χρόνου, έπεσε σε φθορά και ξαναχτίστηκε πριν από αιώνες και αξίζει μια επίσκεψη σήμερα.

Διαβάστε περισσότερα  Κονσερβοποιώντας γέμιση βατόμουρα και πίτα μύρτιλλων

Τα καλύτερα πράγματα να κάνετε στη Γένοβα, Ιταλία Το σπίτι του Κολόμβου

Ακόμα καλύτερα, είναι κυριολεκτικά 1 λεπτό με τα πόδια από το Porto Soprana και αξίζει να το επισκεφτείτε σε ένα ταξίδι.

Το σπίτι του βρίσκεται στη Γένοβα και είναι πλέον ένα σημαντικό μέρος της ιστορίας της πόλης που πρέπει να επισκεφτείτε όταν βρίσκεστε εκεί, ειδικά λαμβάνοντας υπόψη τη σημασία της Γένοβας ως πόλης-λιμάνι.

Τα καλύτερα πράγματα να κάνετε στο μνημείο του Κολόμβου της Γένοβας

Στη συνέχεια, κατευθυνθείτε προς το Μνημείο Κολόμβου στην άλλη πλευρά του λιμανιού. Δεν είναι πολύ μακριά από το σιδηροδρομικό σταθμό και είναι εύκολο να το δείτε όταν φτάνετε ή αναχωρείτε από τη Γένοβα με τρένο.

6.) Boccadasse

Τα καλύτερα πράγματα να κάνετε στη Γένοβα, Ιταλία Boccadasse

Σε μικρή απόσταση από το κέντρο της Γένοβας βρίσκεται το Boccadasse. ένα γραφικό ψαροχώρι που είναι τόσο όμορφο να δεις. Τώρα, το Boccadasse βρίσκεται ακόμα στην ευρύτερη μητροπολιτική περιοχή της Γένοβας, που σημαίνει ότι μπορείτε εύκολα να πάρετε ένα ταξί για να κατευθυνθείτε και να εξερευνήσετε.

Τώρα, όπως ίσως γνωρίζετε, αυτή η περιοχή της Ιταλίας είναι γενικά διάσημη για τα πολύχρωμα σπίτια της. Είναι το μέρος της Ιταλίας που φιλοξενεί τα 5 πολύχρωμα χωριά του Cinque Terre. Λοιπόν, η Γένοβα έχει το Boccasasse, το οποίο είναι εκπληκτικό και ένας εξαιρετικός τρόπος για να έχετε αυτή την ατμόσφαιρα χωρίς να χρειάζεται καν να φύγετε από την πόλη.

Τα καλύτερα πράγματα να κάνετε στη Γένοβα, Ιταλία Boccadasse

Είναι γραφικό, υπάρχουν εστιατόρια (όπως Osvaldo Trattoria για τα ζυμαρικά τους) εδώ για φαγητό και υπάρχει ακόμη και μια ζεστή μικρή παραλία εδώ. Είναι απλώς ένα τόσο πολύχρωμο στολίδι στην πόλη και αξίζει να το επισκεφτείτε για ένα απογευματινό ταξίδι.

7.) Θέατρο Carlo Felice

Τα καλύτερα πράγματα να κάνετε στη Γένοβα, Ιταλία Θέατρο Carlo Felice

Ένα πράγμα που ορισμένοι επισκέπτες τείνουν να χάνουν όταν βρίσκονται στην Ιταλία είναι μια επίσκεψη στο θέατρο ή την όπερα. Σε αντίθεση με μέρη όπως η Νέα Υόρκη ή το Λονδίνο που έχουν συνοικίες με θέατρα, οι ιταλικές πόλεις τείνουν να συγκεντρώνονται γύρω από 1 ή δύο κύρια θέατρα και η Γένοβα δεν διαφέρει από αυτή την άποψη.

Το καλύτερο από όλα, εμβληματικοί χώροι, όπως ο Θέατρο Carlo Felice, τείνουν να έχουν απίστευτες παραστάσεις όπερας και ακόμα κι αν δεν μιλάτε τη γλώσσα, αξίζει να το επισκεφτείτε για μια βουτιά στην ιταλική κουλτούρα. Άλλωστε, το La Boheme παίζεται στα ιταλικά, ακόμα κι αν το παρακολουθείτε στο Λονδίνο ή τη Νέα Υόρκη.

Όπως συμβαίνει με τις περισσότερες θεατρικές παραστάσεις, ο προγραμματισμός είναι σημαντικός. Αποφασίστε ποια παράσταση θέλετε να δείτε πριν την επισκεφτείτε και επίσης κλειδώστε τα εισιτήρια για να αποφύγετε την απογοήτευση όταν επισκέπτεστε τη Γένοβα.

8.) Βασιλικό Παλάτι

Τα καλύτερα πράγματα να κάνετε στη Γένοβα, Ιταλία Palazzo Reale

Palazzo RealΤο e είναι ένα βασιλικό παλάτι που χτίστηκε για την οικογένεια Balbi το 1600 και η επίσκεψη είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε στη Γένοβα κατά την επίσκεψή σας στην περιοχή του λιμανιού.

Μόλις είστε εδώ, φροντίστε να πάτε μέσα στο Palazzo Reale, το οποίο τώρα στεγάζει ένα πανέμορφο μουσείο που παρουσιάζει τη μακρά ιστορία της Γένοβας.

Διαβάστε περισσότερα  Old Fashioned Apple Cake | Ένα οικογενειακό κειμήλιο

Όπως μπορείτε να φανταστείτε, η ιστορία της Γένοβας ως πόλη-λιμάνι οδήγησε σε πολύ πλούτο στην πόλη (ιστορικά) και μέρη όπως αυτό στη Γένοβα (αν και χτίστηκε λίγους αιώνες μετά την ακμή της ως μια από τις πιο πλούσιες πόλεις στον κόσμο) δείχνουν πώς Ζούσαν οι πιο πλούσιες οικογένειες της Γένοβας.

Τα δωμάτια είναι απίστευτα λεπτομέρειες και όμορφα και είναι ένα τέτοιο αριστούργημα στην πόλη.

9.) Via Garibaldi

Τα καλύτερα πράγματα να κάνετε στη Γένοβα, Ιταλία Via Garibaldi

Η Via Garibaldi στη Γένοβα είναι ένας δρόμος που δεν μοιάζει με κανέναν άλλον στη Γένοβα, τόσο πολύ που αποτελεί πλέον μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

Γιατί λοιπόν η Via Garibaldi είναι διάσημη ή και σημαντική; Λοιπόν, αυτός ο δρόμος χτίστηκε από τους αριστοκράτες στη Γένοβα κατά τη διάρκεια της Αναγέννησης και φιλοξενεί τόσα πολλά από τα παλάτια της πόλης. Αυτό το καθιστά ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε στη Γένοβα και είναι εύκολα ένας από τους μεγαλύτερους δρόμους της πόλης.

Μόλις φτάσετε, σταματήστε από το μουσείο τέχνης του Λευκό Παλάτι που φιλοξενεί αιώνες εργασίας που είναι εξαιρετική για επίσκεψη μιας ώρας.

Επίσης, μην ξεχνάτε το Palazzo Gerolamo Grimaldi. Στεγάζει τις πιο εντυπωσιακές τοιχογραφίες που είναι απλά όμορφες. Κρατήστε τα μάτια σας ξεφλουδισμένα για Ο Απόλλωνας στο Άρμα που ζωγράφισε Λάζαρο Κάλβι.

Τα καλύτερα πράγματα να κάνετε στη Γένοβα, Ιταλία Palazzo Brignole Sale Rosso Palace

Μπορείτε επίσης να μπείτε στο Rosso Palace, με ένα εισιτήριο να σας μεταφέρει και στα τρία παλάτια ενώ βρίσκεστε στη Via Garibaldi.

10.) Οχυρό διαμαντιών

Τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε στη Γένοβα της Ιταλίας από άποψη Forte Diamante

Ακριβώς στις παρυφές της Γένοβας υπάρχουν σωροί ιστορικών οχυρών για επίσκεψη. Από Fort Begato, Ισχυρός Πούιν και Diamond Fort. Το τελευταίο είναι το σταθερό μου αγαπημένο και ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε στη Γένοβα αν ψάχνετε για πεζοπορία.

Τα καλύτερα πράγματα να κάνετε στη Γένοβα, Ιταλία Forte Diamante

Βλέπετε, είναι ένα ιστορικό αμυντικό φρούριο που έχει θέα στην περιοχή και προς την ακτή της Γένοβας και η πεζοπορία είναι αρκετά αναζωογονητική, τουλάχιστον.

Είναι περίπου 30-45 λεπτά (μονόδρομος) και αρκετά σκληρός στον καλοκαιρινό ήλιο. Απλώς φροντίστε να πακετάρετε άφθονο νερό και σνακ για το ταξίδι σας.

11.) Μπογλιάσκο

Τα καλύτερα πράγματα να κάνετε στη Γένοβα, Ιταλία Bogliasco

Περίπου 20 λεπτά με το αυτοκίνητο από το λιμάνι της Γένοβας, το Bogliaso είναι μια πανέμορφη παράκτια περιοχή της πόλης που βρίσκεται πιο κάτω από την ακτή.

Η περιοχή είναι μικρή αλλά εντελώς άνετη και έχει ένα από τα καλύτερα παγωτά που είχαμε αυτή την πλευρά της Ιταλίας στο Παγωτό Nughene. Το παγωτό φιστίκι τους είναι τόσο καλό.

Το Bogliasco έχει επίσης μια μικρή παραλία, τη Spiaggia Libera, η οποία είναι πολύ απασχολημένη για τα γούστα μου, αλλά είναι τέλεια για μια μικρή βουτιά αν ζεσταίνετε πολύ!

Οι 16 καλύτερες πόλεις της Ιταλίας για επίσκεψη


Ολοκλήρωση αγοράς Τα πολύ καλύτερα της Μεγάλης Βρετανίας!

Διαφημιστικό διαφημιστικό πανό μόνο για χειραποσκευές Μεγάλη Βρετανία ταξιδιωτικού βιβλίου


Ολοκλήρωση αγοράς το κανάλι μας στο YouTube για ταξιδιωτικά βίντεο!