Χάρτες Avenza

Avenza – Ποτέ μην χαθείς ξανά

Το Avenza έχει μεταμορφωθεί σε ένα πραγματικά υπέροχο εργαλείο χαρτογράφησης. Χρησιμοποιούσα την προηγούμενη δωρεάν έκδοση (Χάρτες PDF) σε συνδυασμό με αγορασμένες εκδόσεις των τοπογραφικών χαρτών Vicmap αλλά την εγκατέλειψα για χάρη των Χαρτών Χαρτών πριν από μερικά χρόνια. Σήμερα το έριξα μια νέα ματιά. Τώρα έχει μια τεράστια γκάμα από δωρεάν χάρτες των περισσότερων τοποθεσιών, αλλά για μένα το καλύτερο κομμάτι είναι πολλοί χάρτες της Βικτώριας.

Μπόρεσα γρήγορα να κατεβάσω εξαιρετικούς τοπογραφικούς χάρτες με γεωαναφορά των αγαπημένων μου τοποθεσιών στα βικτωριανά βουνά –συμπεριλαμβανομένου του τόπου διαμονής μου (περιοχή Yinnar), ώστε να ξέρω ότι οι χάρτες είναι πράγματι γεωαναφορές καθώς η τοποθεσία μου έδειξε τη στιγμή που άνοιξα τον χάρτη. Υπάρχει ήδη το σπίτι μας με τη σήμανση “Σπίτι” όπως μπορείτε να δείτε.

Δεν έχω δει ποτέ μια εφαρμογή που να βρίσκει την τοποθεσία σας τόσο γρήγορα όσο αυτή. Το χρησιμοποίησα σήμερα το απόγευμα στη βόλτα μας. Μόλις πατήσετε το βέλος τοποθεσίας στην εφαρμογή, μετακινήθηκε ο χάρτης στην τρέχουσα τοποθεσία κάποιου – ακόμα και σε πυκνό θάμνο. Επίσης, καθώς περπατάς σε παρακολουθεί συνεχώς.

Αυτός ο τοπογραφικός χάρτης φαίνεται εξίσου καλός με την αγορασμένη έκδοση Vicmaps που επίσης κατέχω, αλλά αυτός κατέβηκε σε δευτερόλεπτα και έγινε Ελεύθερος. Γιατί να πληρώσετε περισσότερα;

Χάρτες Avenza

Αυτό είναι ένα στιγμιότυπο οθόνης του νέου μου τηλεφώνου τσέπης fob, το Jelly Star – τι ομορφιά είναι. Έχω ήδη δημοσιεύσει φωτογραφίες (48 megapixel) που τραβήχτηκαν με αυτό – για παράδειγμα τις παρακάτω σχεδίες.

Εδώ είναι μόνο μερικοί από τους χάρτες που προσφέρονται για μια από τις αγαπημένες μου περιοχές (Mt Darling Snow Bluff Wilderness Area). Αν μπορούσατε απλώς να κάνετε κύλιση προς τα κάτω, θα βλέπατε πολλά περισσότερα. Όταν κάνετε κλικ στην πράσινη κουκκίδα, εμφανίζεται το όνομα του χάρτη και η περιοχή που καλύπτεται. Οι περισσότεροι χάρτες είναι δωρεάν.

Διαβάστε περισσότερα  Κηπουρική φιλική προς την άγρια ​​ζωή: απλοί τρόποι για να προσελκύσετε τη φύση

Χάρτες Avenza

Κατέβασα τον τοπογραφικό χάρτη Moroka (πάλι σχεδόν πανομοιότυπο με τον παρόμοιο που κατέχω επίσης) καθώς και έναν σωρό από χάρτες Fedwalks (της περιοχής) – πιο κάτω στη σελίδα – που φαίνονται επίσης εξαιρετικοί. Κάποια ολονύχτια ταξίδια που θέλω ήδη να κάνω.

Θα πρέπει σίγουρα να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την εφαρμογή για κυνήγι, πεζοπορία και γενικά πλοήγηση εκτός σύνδεσης. Κανείς δεν χρειάζεται να χαθεί πια.

Άλλο ένα ζευγάρι από Εφαρμογές χαρτών εκτός σύνδεσης σίγουρα θα πρέπει να έχετε στο τηλέφωνο για να αποτρέψετε ακριβώς τέτοιες γεωγραφικές αμηχανίες Χάρτες.Εγώ που σας επιτρέπει επίσης να κατεβάζετε δωρεάν χάρτες από διάφορα μέρη του κόσμου. Τώρα έχω τη Βικτώρια πάνω μου. Το χρησιμοποιήσαμε επίσης για πλοήγηση στο Κατμαντού και το Νεπάλ όπου επιζούσαμε πρόσφατα από το Everest Base Camp Trek.

Μου αρέσει επίσης το Εφαρμογή Sygic (το οποίο σας επιτρέπει επίσης να κατεβάσετε έναν δωρεάν χάρτη της τοποθεσίας σας (π.χ. Βικτώρια, Αυστραλία) καθώς έχει ένα στρώμα δορυφόρου (εικόνα) που σας διευκολύνει να δείτε ακριβώς πού βρίσκεστε.

Μια άλλη χρήσιμη εφαρμογή είναι η Εφαρμογή Χάρτες Topo της Αυστραλίας. Έχει έναν αρκετά μεγάλης κλίμακας δωρεάν τοπικό χάρτη ολόκληρης της χώρας αρκετά καλό για να σας πει πού βρίσκεστε και να αποτρέψει την απώλεια σας. Έχω αυτά τα τρία τελευταία στο τηλέφωνό μου όλη την ώρα, ώστε ανεξάρτητα από το πού πάω στη Βικτώρια/Αυστραλία, θα ξέρω ακριβώς πού βρίσκομαι πατώντας ένα κουμπί «Τοποθεσία».

Σημείωση: Λάβετε τους χαμένους χάρτες έχει ολόκληρο τον βικτωριανό χάρτη Topo 1:25.000 για δωρεάν λήψη για χρήση π.χ. στο Avenza ή σε ορισμένες άλλες εφαρμογές – καθώς και στις περισσότερες άλλες πολιτείες της Αυστραλίας.

Διαβάστε περισσότερα  Περσίδες παραθύρων: γιατί αυτά τα παραμελημένα έπιπλα αξίζουν περισσότερο σεβασμό

Facebookκελάδημαredditpinterestlinkedintumblrταχυδρομείο