115 Φύτεψε λογοπαίγνια και αστεία για να σε αφήνουν να γελάς

13 καλύτερα φυτά συντροφιάς αγγουριού (και 8 προς αποφυγή)

Αυτός ο οδηγός καλύπτει όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα φυτά συντροφιάς αγγουριού, συμπεριλαμβανομένων των φυτών που πρέπει να χρησιμοποιήσετε, ποια να αποφύγετε και πώς να δώσετε στα φυτά σας την καλύτερη ευκαιρία να παράγουν μια καλή σοδειά αγγουριού.

Εάν καλλιεργείτε τα δικά σας αγγούρια – ή σκοπεύετε να ξεκινήσετε να το κάνετε – θα θέλετε φυσικά να μεγιστοποιήσετε τη συγκομιδή του αγγουριού σας. Είτε έχετε πολύ χώρο για να καλλιεργήσετε λαχανικά, είτε περιορίζεστε στην καλλιέργεια σε γλάστρες, είναι λογικό να κάνετε ό,τι μπορείτε για να διατηρήσετε τα φυτά σας χαρούμενα και παραγωγικά.

Αυτό είναι όπου η φύτευση συντρόφου μπορεί να κάνει τη διαφορά.

φυτά αγγουριού και πιπεριάςφυτά αγγουριού και πιπεριάς

Τι είναι η φύτευση συντροφιάς;

Η φύτευση συντρόφων ή η συντροφική κηπουρική, έχει να κάνει με την καλλιέργεια διαφορετικών ποικιλιών φυτών η μια δίπλα στην άλλη για να παρέχει μια συμβιωτική σχέση που αποφέρει αμοιβαίο όφελος. Μερικοί συνδυασμοί φυτών μπορούν να συνεργαστούν για να διατηρήσουν ο ένας τον άλλον υγιή. Αυτό λειτουργεί για καλλωπιστικά φυτά όπως η λεβάντα και βρώσιμα οπωροκηπευτικά.

Τα οφέλη που μπορούν να προσφέρουν το ένα στο άλλο τα σωστά φυτά συντροφιάς περιλαμβάνουν:

 • Έλεγχος παρασίτων. Ένα φυτό με έντονο άρωμα μπορεί να κρατήσει τα παράσιτα μακριά από τα συνηθισμένα φυτά ξενιστές τους ή ένα φυτό μπορεί να προσελκύσει τα παράσιτα που συνήθως επιτίθενται στο άλλο φυτό. Αυτό αναφέρεται συχνά ως καλλιέργεια παγίδας.
 • Βοηθώντας στην επικονίαση. Ένας τύπος φυτού μπορεί να προσελκύσει τα ευεργετικά έντομα επικονίασης που χρειάζεται ένας άλλος τύπος φυτού.
 • Ενθάρρυνση της ανάπτυξης. Μερικά φυτά απελευθερώνουν χημικές ουσίες που βοηθούν άλλα φυτά να αναπτυχθούν καλά.
 • Βελτίωση της υγείας και της ποιότητας του εδάφους. Μερικά φυτά μπορούν να αντικαταστήσουν τα θρεπτικά συστατικά που παίρνουν άλλα φυτά από το έδαφος.
 • Παροχή σκιάς. Τα ψηλά, φυλλώδη φυτά μπορούν να προσφέρουν σκιά σε μικρότερα φυτά που δεν τους αρέσει ο πλήρης ήλιος.
 • Πρόληψη ασθενειών. Ορισμένα φυτά έχουν αντιμυκητιακές ή αντιβακτηριδιακές ιδιότητες.

Εκτός από το να βοηθήσετε τα φυτά σας να ευδοκιμήσουν, η φύτευση συντροφικών λαχανικών είναι ένας πολύ φυσικός τρόπος για να διατηρήσετε τον κήπο σας υγιή. Μπορεί να μειώσει ή ακόμα και να εξαλείψει την ανάγκη για χημικά προϊόντα, επομένως είναι ιδανικό για βιολογική κηπουρική και βιώσιμη κηπουρική. Και φυσικά, η φύτευση συνοδού είναι επίσης αρκετά χαμηλής προσπάθειας, επειδή μειώνει την ποσότητα συντήρησης που χρειάζονται τα φυτά σας.

Ποια φυτά μπορούν να ωφεληθούν από τη φύτευση συντρόφου;

Η λίστα των φυτών που είναι κατάλληλα για συντροφικές φυτεύσεις είναι αρκετά μεγάλη. Η εστίαση είναι συνήθως στα φυτά οπωροκηπευτικών, αλλά η ιδέα είναι εξίσου σχετική άλλα φυτά πολύ.

Σε αυτήν την ανάρτηση θα επικεντρωθούμε στα συντροφικά φυτά αγγουριού.

φυτά αγγουριούφυτά αγγουριού

Γιατί να καλλιεργήσετε τα δικά σας αγγούρια;

Τα αγγούρια (επιστημονική ονομασία Cucumis sativus) είναι μια εύκολη καλλιέργεια, γεγονός που τα καθιστά ιδανικά για αρχάριους κηπουρούς. Μπορείτε να τα καλλιεργήσετε σε θερμοκήπιο ή να επιλέξετε μια εξωτερική ποικιλία όπως *Μπους πρωταθλητής ή *Marketmore.

Ένα άλλο βασικό πλεονέκτημα της καλλιέργειας των δικών σας αγγουριών είναι ότι έχουν φανταστική γεύση! Η τακτική συγκομιδή τους ενθαρρύνει το φυτό να παράγει περισσότερα αγγούρια, έτσι ώστε να μπορείτε να απολαύσετε μια συγκομιδή από ένα μόνο φυτό.

Διαβάστε περισσότερα  Avenza – Ποτέ μην χαθείς ξανά

Τα αγγούρια συνήθως καλλιεργούνται ως αναρριχώμενο φυτό, επομένως δεν καταλαμβάνουν πολύ χώρο. Πρέπει να παρέχετε στα φυτά υποστήριξη καθώς μεγαλώνουν, αυτό θα μπορούσε να είναι απλό *καλάμια κήπου ή ένα *οβελίσκος.

Τα καλύτερα φυτά συντροφιάς αγγουριού

Είστε έτοιμοι να δώσετε στα φυτά σας μερικούς χρήσιμους φίλους, αλλά δεν είστε σίγουροι τι μεγαλώνει καλά με τα αγγούρια; Ακολουθεί ένας οδηγός για τα καλύτερα φυτά συντροφιάς για τα αγγούρια.

Φυτά συντροφιάς αγγουριού για την αποτροπή παρασίτων

φυτά συντροφιάς αγγουριού - λουκάνικαφυτά συντροφιάς αγγουριού - λουκάνικα

Nasturtiums

Τα άνθη Nasturtium προσελκύουν τις αφίδες, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούν να βοηθήσουν να κρατήσετε αυτά τα παράσιτα μακριά από τα υγιή φυτά αγγουριού σας. Λειτουργούν ως εξαιρετικό φυτό συντροφιάς και για άλλες καλλιέργειες λαχανικών. Ως πρόσθετο πλεονέκτημα, τα ζωντανά λουλούδια είναι υπέροχα και επίσης βρώσιμα.

Για να επωφεληθείτε από τα οφέλη της φύτευσης αγγουριών συντροφιάς με *ναστούρτιαφυτέψτε τα κοντά στα φυτά αγγουριού σας.

φυτά συντροφιάς αγγουριού - κατιφέδεςφυτά συντροφιάς αγγουριού - κατιφέδες

κατιφέδες

Όσον αφορά τους συντρόφους των φυτών για τα λαχανικά, οι γαλλικοί κατιφέδες βρίσκονται συχνά κοντά στην κορυφή της λίστας και χρησιμοποιούνται παράλληλα με πολλές βρώσιμες καλλιέργειες. Οι κατιφέδες απωθούν τις αφίδες και πολλά άλλα παράσιτα.

φυτά συντροφιάς αγγουριού - χρυσάνθεμαφυτά συντροφιάς αγγουριού - χρυσάνθεμα

Χρυσάνθεμα

Τα χρυσάνθεμα απωθούν μια σειρά από παράσιτα, συμπεριλαμβανομένων των σκαθαριών αγγουριού. Εκτός από καλοί σύντροφοι φυτών για τα αγγούρια, τα εντυπωσιακά άνθη τους θα γεμίσουν με χρώμα τα κρεβάτια του κήπου σας.

φυτά συντροφιάς αγγουριού - ρίγανηφυτά συντροφιάς αγγουριού - ρίγανη

Ρίγανη

Η ρίγανη είναι ένα άλλο εξαιρετικό φυτό συντροφιάς για την απώθηση των παρασίτων. Φυτεύοντας παράλληλα αγγούρια *ρίγανη θα βοηθήσει στην προσέλκυση ωφέλιμων αρπακτικών εντόμων που θα φάνε τα παράσιτα.

Φυτά συντροφιάς αγγουριού που βοηθούν στην επικονίαση

φυτά συντροφιάς αγγουριού - άνηθοςφυτά συντροφιάς αγγουριού - άνηθος

Ανηθο

*Ανηθο είναι ένα αρωματικό βότανο που θα προσελκύσει ωφέλιμους επικονιαστές. Καλλιεργήστε το κοντά στο έμπλαστρο αγγουριού σας και θα αυξήσετε τις πιθανότητες επικονίασης, η οποία με τη σειρά της μπορεί να παράγει μεγαλύτερη σοδειά.

Πιστεύεται επίσης ότι η καλλιέργεια φυτών άνηθου μαζί με τα αγγούρια μπορεί να βελτιώσει τη γεύση τους.

φυτά συντροφιάς αγγουριού - καλέντουλαφυτά συντροφιάς αγγουριού - καλέντουλα

Καλέντουλα

*Καλέντουλα θα προσελκύσει ένα ευρύ φάσμα εντόμων επικονίασης. Αυτά τα φυτά προτιμούν τη μερική σκιά, επομένως θα χαρούν να μεγαλώσουν κοντά στη βάση των αμπελιών αγγουριού.

Αυτό το ανθισμένο βότανο θα προσελκύσει επίσης ωφέλιμα έντομα που λεηλατούν τα παράσιτα, βοηθώντας τα να τα κρατήσουν υπό έλεγχο.

Φυτά συντροφιάς αγγουριού για παροχή υποστήριξης

φυτά γλυκού καλαμποκιούφυτά γλυκού καλαμποκιού

Γλυκο καλαμποκι

Οι μίσχοι του γλυκού καλαμποκιού κάνουν τέλεια στηρίγματα για φυτά αγγουριού. Εάν δεν έχετε χώρο, μπορείτε να καλλιεργήσετε δύο καλλιέργειες στην ίδια ποσότητα εδάφους. Πηγαίνετε για μια ποικιλία που παράγει μικρότερες ποικιλίες αγγουριών (όπως τα λιβανέζικα αγγούρια) για να διασφαλίσετε ότι τα φυσικά πέργκολα που παρέχονται από τα κοτσάνια καλαμποκιού μπορούν να αντεπεξέλθουν στο βάρος.

Τα φυτά γλυκού καλαμποκιού ενισχύουν επίσης τα επίπεδα αζώτου του εδάφους, το οποίο είναι ευεργετικό για τα φυτά αγγουριού σας.

Όταν καλλιεργείτε αγγούρια μαζί με το γλυκό καλαμπόκι, θα βοηθήσουν στη διατήρηση των ζιζανίων και στη διατήρηση της υγρασίας του εδάφους στη βάση του μίσχου, έτσι ώστε το γλυκό καλαμπόκι σας να ωφεληθεί επίσης.

ηλίανθοι ενάντια στο γαλάζιο του ουρανούηλίανθοι ενάντια στο γαλάζιο του ουρανού

Ηλίανθοι

Παρόμοια με το γλυκό καλαμπόκι, ηλιοτρόπια κάνει υπέροχα στηρίγματα για φυτά αγγουριού και μπορεί να σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε χώρο. Και πάλι, προτιμήστε μια μικρότερη ποικιλία για να βεβαιωθείτε ότι τα κοτσάνια δεν είναι υπερφορτωμένα.

Διαβάστε περισσότερα  Χρησιμοποιήστε την ψυχολογία των χρωμάτων για να αναβαθμίσετε τη διακόσμηση του σαλονιού σας

Φυτά συντροφιάς αγγουριού για μεγιστοποίηση της χρήσης του χώρου

φυτά συντροφιάς αγγουριού - καρόταφυτά συντροφιάς αγγουριού - καρότα

Ριζώδη λαχανικά

Αυτός είναι ένας άλλος συνδυασμός φυτεύσεων που σας βοηθά να μεγιστοποιήσετε τη χρήση του χώρου στον κήπο.

Τα ριζώδη λαχανικά (όπως τα καρότα, οι παστινοί, τα παντζάρια και τα κρεμμύδια) λειτουργούν καλά με τα φυτά αγγουριού επειδή τα ριζικά τους συστήματα δεν παρεμβαίνουν μεταξύ τους. Τα φυτά αγγουριού έχουν μια μεγάλη ρίζα και οι υπόλοιπες ρίζες τους παραμένουν μικρές και ρηχές, έτσι οι ρίζες μπορούν εύκολα να αναπτυχθούν δίπλα τους.

φυτά συντροφιάς αγγουριού - ραπανάκιαφυτά συντροφιάς αγγουριού - ραπανάκια

Ραπανάκια

*Ραπανάκια είναι λαχανικό ρίζας, επομένως θα παρέχουν τα ίδια οφέλη όσον αφορά το να μην ανταγωνίζονται τις ρίζες αγγουριού. Αλλά μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην αποτροπή των σκαθαριών αγγουριού, που είναι ένα από τα κύρια έντομα για αυτή την καλλιέργεια.

φυτά συντροφιάς αγγουριού - πιπεριέςφυτά συντροφιάς αγγουριού - πιπεριές

Πιπεριές

Εάν καλλιεργείτε τα αγγούρια σας σε θερμοκήπιο, μπορείτε να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον χώρο σας φυτεύοντάς τα ανάμεσα στα φυτά πιπεριάς σας. Καθώς τα φυτά αγγουριού μεγαλώνουν προς τα πάνω και καταλαμβάνουν λίγο χώρο στη βάση τους, δεν θα επηρεάσουν τα φυτά πιπεριάς σας.

ντομάτες που αναπτύσσονται σε ένα αμπέλιντομάτες που αναπτύσσονται σε ένα αμπέλι

Ντομάτες

Ένας άλλος καλός σύντροφος του θερμοκηπίου είναι τα φυτά ντομάτας. Αν και τα δύο φυτά δεν προσφέρουν πραγματικά κανένα όφελος το ένα στο άλλο, απολαμβάνουν παρόμοιες συνθήκες ανάπτυξης και σίγουρα δεν θα ενοχλήσουν τον γείτονά τους.

Φυτά συντροφιάς αγγουριού για τη βελτίωση της ποιότητας του εδάφους

φυτά φασολιώνφυτά φασολιών

Οσπρια

Τα όσπρια στερεώνουν άζωτο στο έδαφος, το οποίο χρειάζεται όλα τα φυτά για την ανάπτυξη. Ο αρακάς, η ψώρα, τα κουκούτσια ζάχαρης, τα πράσινα φασόλια (επίσης γνωστά ως φασόλια θάμνων) και τα φασόλια (γνωστά και ως φασόλια) είναι όλα εξαιρετικά φυτά συντροφιάς για τα αγγούρια.

Τι δεν πρέπει να φυτέψετε με τα αγγούρια

Υπάρχουν μερικά φυτά που πρέπει οπωσδήποτε να αποφύγετε όταν κοιτάτε τους συντρόφους των φυτών αγγουριού.

Όλα τα παρακάτω είναι κακά φυτά συντροφιάς για τα αγγούρια και πρέπει να καλλιεργούνται σε διαφορετική τοποθεσία.

λουλούδια φυτών πατάταςλουλούδια φυτών πατάτας

Πατάτες

Οι πατάτες και οι βαριές ταΐστρες και θα ανταγωνιστούν τα αγγούρια για το νερό και τα θρεπτικά συστατικά του εδάφους, προκαλώντας δυσκολία και στα δύο φυτά. Τα φυτά αγγουριού μπορούν επίσης να αυξήσουν τον κίνδυνο της λοίμωξης της πατάτας να επηρεάσει την καλλιέργεια σας.

λάχανολάχανο

Μπράσικας

Όπως και με τις πατάτες, τα brassicas όπως το λάχανο, το λάχανο, το κουνουπίδι και τα λαχανάκια Βρυξελλών θα ανταγωνιστούν τα φυτά αγγουριού για νερό. Το αποτέλεσμα είναι κακή ανάπτυξη για όλα τα φυτά.

κεφαλή λουλουδιών μάραθουκεφαλή λουλουδιών μάραθου

Μάραθο

Ο μάραθος δεν είναι ο πιο φιλικός από τους γείτονες για τα περισσότερα φυτά. Μπορεί να περιορίσει την ανάπτυξη και μπορεί ακόμη και να σκοτώσει άλλα φυτά.

πεπόνια που μεγαλώνουν σε πέργκολαπεπόνια που μεγαλώνουν σε πέργκολα

πεπόνια

Τα φυτά πεπονιού είναι ευαίσθητα σε πολλά ίδια παράσιτα με τα αγγούρια. Η ανάπτυξή τους μαζί παρέχει βασικά έναν υπέροχο ελκυστικό στόχο για αυτά τα ανεπιθύμητα παράσιτα, με αποτέλεσμα μια προβληματική προσβολή.

φυτό κολοκυθιούφυτό κολοκυθιού

Κολοκυθάκια και κολοκυθάκια

Όπως τα πεπόνια, τα κολοκυθάκια (ή τα κολοκυθάκια) και τα κολοκυθάκια ανήκουν στην ίδια φυτική οικογένεια (κύκλωμα) με τα αγγούρια. Αυτό σημαίνει ότι είναι ευάλωτα στις ίδιες ασθένειες και παράσιτα. Κρατήστε τα μακριά το ένα από το άλλο για να περιορίσετε τον κίνδυνο.

Διαβάστε περισσότερα  Μια επισκόπηση της αποζημίωσης για ακύρωση πτήσης
φύλλα μένταςφύλλα μέντας

Μέντα

Η μέντα είναι ένα επιθετικό φυτό που θα καταλάβει γρήγορα ένα κομμάτι χώματος αν το αφήσετε. Ως εκ τούτου, μπορεί να περιορίσει τον χώρο και τα θρεπτικά συστατικά που είναι διαθέσιμα στα αγγούρια.

φυτό φασκόμηλουφυτό φασκόμηλου

ΣΟΦΌΣ

Τα φυτά φασκόμηλου είναι επίσης αρωματικά βότανα που πρέπει να φυλάσσονται μακριά από φυτά αγγουριού, γιατί μπορεί να εμποδίσουν την ανάπτυξη.

Συμβουλές για την καλλιέργεια φυτών αγγουριού

Η σωστή φύτευση του συνοδού είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κρατήσετε τα φυτά αγγουριού σας χαρούμενα. Ακολουθούν μερικές άλλες συμβουλές για να τους δώσετε τις καλύτερες πιθανότητες να ευδοκιμήσουν.

 • Καλλιεργήστε τα αγγούρια την κατάλληλη εποχή του χρόνου, ώστε να μην δυσκολεύονται σε λιγότερο από ιδανικές θερμοκρασίες και επίπεδα φωτός.
 • Επιλέξτε τη σωστή τοποθεσία για τα φυτά σας. Στα αγγούρια αρέσει το άφθονο φυσικό φως.
 • Αφήστε χώρο μεταξύ των φυτών αγγουριού σας και των ευεργετικών φυτών συντροφιάς για να αποτρέψετε τον ανταγωνισμό για φως, νερό και θρεπτικά συστατικά. Και να θυμάστε ότι κάθε φυτό θα μεγαλώσει!
 • Τα αγγούρια επωφελούνται από την καλή ροή αέρα γύρω από τα φυτά, οπότε διαχωρίστε τα ανάλογα.
 • Ποτίστε και ταΐστε τα φυτά σας τακτικά για να περιορίσετε το στρες.
 • Συγκομίζετε τακτικά και τα αγγούρια σας. Αυτό θα ενθαρρύνει την ανάπτυξη περισσότερων καρπών.

Ας ελπίσουμε ότι σας φάνηκε χρήσιμος αυτός ο οδηγός για τη φύτευση συνοδού αγγουριού και είστε έτοιμοι να δώσετε στα φυτά σας την καλύτερη αρχή. Έχετε δοκιμασμένες και δοκιμασμένες συμβουλές φύτευσης αγγουριού για να προσθέσετε σε αυτήν τη λίστα;

Περισσότερες συμβουλές φύτευσης συντροφιάς

Αναπτύξτε περισσότερο τους δικούς σας πόρους

Έχουμε πολλά άλλα που καλλιεργούν τους δικούς σας πόρους για να σας βοηθήσουν να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον βρώσιμο κήπο σας.

Εάν είστε νέοι στο να μεγαλώσετε το δικό σας, αυτά 10 λαχανικά που καλλιεργούνται εύκολα θα σας κάνει να ξεκινήσετε.

Η λίστα μας με λαχανικά που καλλιεργούνται εύκολα σε γλάστρες είναι τέλειο αν έχετε περιορισμένο χώρο. Ίσως σας αρέσει ο οδηγός μας για καλλιέργεια πατάτας σε σακούλες και γλάστρες πολύ.

Εάν το περβάζι του παραθύρου μεγαλώνει δικό σας είναι το πράγμα σας, ρίξτε μια ματιά στους οδηγούς μας καλλιεργώντας έναν κήπο με βότανα στο περβάζι και καλλιέργεια μικροπράσινων.

Υπάρχει επίσης μια λίστα με προφυλακτήρες 55 εύκολα αναπτύξτε τις δικές σας συμβουλές να εξερευνήσω.

Και τέλος, το τι να φυτέψω τώρα Η σειρά έχει λίστες με βρώσιμες καλλιέργειες για να ξεκινήσετε για κάθε μήνα του χρόνου.

Εάν σας άρεσε αυτή η ανάρτηση και τη βρήκατε χρήσιμη, ακολουθούν μερικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να πείτε ευχαριστώ και να υποστηρίξετε το Growing Family:

Κάντε κλικ εδώ για να μου αγοράσετε έναν εικονικό καφέ.

Κάντε κλικ εδώ για να εγγραφείτε στα ενημερωτικά δελτία μου και λαμβάνετε τακτικές ενημερώσεις απευθείας στα εισερχόμενά σας.

Ακολουθήστε με στα social media: Ίνσταγκραμ | Facebook | Κελάδημα

Μοιραστείτε αυτήν την ανάρτηση με τους φίλους σας μέσω των παρακάτω κουμπιών.

Καρφίτσα για αργότερα: τα καλύτερα φυτά συντροφιάς αγγουριού

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα φυτά συντροφιάς αγγουριού, συμπεριλαμβανομένων ποια φυτά να χρησιμοποιήσετε και ποια να αποφύγετε.Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα φυτά συντροφιάς αγγουριού, συμπεριλαμβανομένων ποια φυτά να χρησιμοποιήσετε και ποια να αποφύγετε.