πυροσβεστική ομπρέλα ή κουβούκλιο

Ομπρέλα φωτιάς: | Ο Υπερελαφρός Πεζοπόρος

Πώς να αποτρέψετε τη βροχή να σβήσει τη φωτιά σας; Παίζω με αυτή την ιδέα εδώ και καιρό. Η λύση μου είναι η «ομπρέλα φωτιάς» ή «κουβούκλιο φωτιάς» – όπως φαίνεται. Αυτό είναι ένα πρωτότυπο που δεν χρειάζεται να στηθεί έτσι ή πολύ κοντά στη σκηνή (αν ανησυχείτε ή δεν είστε έμπειροι), αλλά θυμηθείτε, αυτό είναι για όταν βρέχει και η φωτιά διαφορετικά θα σβήσει με αποτέλεσμα να σας θα ήταν κρύο και θα έπεφτε – και ίσως νεκρό! Αυτή δεν είναι μια κατάσταση που «κανονικά» θα έβαζες φωτιά στη σκηνή σου! Πράγματι, θα πρέπει να αποφεύγετε να το κάνετε συνέχεια!

Αυτή είναι μια ανάρτηση από 16 Σεπτεμβρίου 2017. Έχω χρησιμοποιήσει αυτήν την ομπρέλα φωτιάς (καλά ένα νέο μοντέλο στην πραγματικότητα καθώς την λιώσαμε) αρκετές φορές έκτοτε και με κράτησε ζεστή και στεγνή όταν διαφορετικά δεν θα ήμουν – και η βροχή θα είχε χαλάσει το σκίσιμο .

πυροσβεστική ομπρέλα ή κουβούκλιοΑυτή την εβδομάδα αποφάσισα να δοκιμάσω μια «υπερελαφριά» μέθοδο. Κατασκεύασα αυτό το τετράγωνο tyvek 1 μέτρο x 1 μέτρο για αυτόν τον σκοπό, ράβοντας άξονες κορδέλας σε κάθε μία από τις τέσσερις γωνίες. Αυτός ο «κουβούκλιος πυρκαγιάς» ζύγιζε λιγότερο από 2 ουγγιές (60 γραμμάρια) συμπεριλαμβανομένου του «σχοινιού» ανάρτησης dyneema 1 mm (ροζ!). Αυτό δεν είναι πολύ βάρος για να το μεταφέρετε για χάρη μιας ζεστής φωτιάς από το μπροστινό μέρος της σκηνής ή του καταφυγίου σας.

Πριν:

Ο «μαθητευόμενος» φαίνεται πολύ ευχαριστημένος με τη ρύθμιση.

Όταν ήμουν στο θάμνο σε ένα εκπαιδευτικό ταξίδι αυτή την εβδομάδα με έναν νέο «μαθητευόμενο» (μπορείτε να περιμένετε μια μελλοντική ανάρτηση «Ο μαθητευόμενος του κυνηγού ελαφιών») έπεσε μια αξιοπρεπής (;) βροχή, οπότε σκέφτηκα να το δοκιμάσω. Καταρχάς ήταν μια απόλαυση, οπότε η «απόδειξη της ιδέας» είναι σίγουρα «in».

Μετά από λίγο κάποιος ενθουσιάστηκε με το να βάλει πολλά ξύλα στη φωτιά (και να τα αγνοήσει) έτσι ώστε οι φλόγες στην πραγματικότητα «γλείφουν» το tyvek (καλά «καταβροχθίζω» ίσως είναι καλύτερη λέξη), που δεν του άρεσε ότι τόσο πολύ. Η ξεκάθαρα γυμνή φλόγα υπερβαίνει το σημείο τήξης του tyvek, έτσι ώστε τώρα να έχει λιώσει μια μεγάλη τρύπα στο κέντρο του.

Διαβάστε περισσότερα  Power from Heat: The Candle Charger

Αυτό θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί αν το κρεμούσαν περίπου δύο πόδια ψηλότερα και/ή δεν ανέβαζαν τόσο πολύ τη φωτιά. Το Tyvek δεν άναψε! Σημαντικό σημείο. Επίσης σημαντικό είναι ότι η χορδή δεν έλιωσε, μόνο το πιο καυτό κεντρικό κομμάτι της «ομπρέλας». Το μετατόπισα καθυστερημένα ψηλότερα και το άφησα εκεί και δεν έλιωσε πια, παρόλα αυτά εμπόδισα τη φωτιά να σβήσει – κάτι που πιθανότατα διαφορετικά θα είχε.

Η άλλη στρατηγική που θα χρησιμοποιούσατε θα ήταν να προμηθευτείτε περισσότερο πυρίμαχο (αν και πιο βαρύ) υλικό. Τα υλικά από τα οποία είναι φτιαγμένα οι «κουβέρτες φωτιάς» θα ήταν πολύ καλά, αν και πολύ βαριά 427 γραμμάρια. Η πυροσβεστική κουβέρτα πρέπει να είναι κατασκευασμένη από ύφασμα περίπου 13 oz. Βλέπω ότι αυτοί ( Κάντε επίσης ένα προϊόν 9 ουγκιών που θα μειώσει το βάρος κάτω από 300 γραμμάρια (ακόμα πολύ βαρύ για τις προτιμήσεις μου). Φυσικά και τα δύο βαρύτερα υλικά θα ήταν ωραία για κάμπινγκ με αυτοκίνητο. Περισσότερα ακολουθούν…

Μετά:

Δείτε επίσης: http://www.theultralighthiker.com/fire-tent/

Ένας αναγνώστης απαντά: «Ενδιαφέρουσα ιδέα. Θα σας προειδοποιήσω ότι η στήλη του ζεστού αέρα – αρκετά ζεστός αέρας για να λιώσει τα συνθετικά υφάσματα – εκτείνεται σε ένα ανησυχητικό ύψος από οποιαδήποτε φωτιά αρκετά μεγάλη ώστε να σας κρατά «ζεστούς» χωρίς να χρειάζεται να κάθεστε τόσο κοντά της που η χόβολη δεν θα κάνει εσύ και τα πράγματά σου ελβετικό τυρί. Βλέπω πολλούς πιθανούς τρόπους αποτυχίας για αυτό το σχέδιο, και οι περισσότερες από αυτές περιλαμβάνουν την απομάκρυνση του λιωμένου πλαστικού από τον εαυτό σας ή/και τον εξοπλισμό σας. Οι τρέχουσες συνθήκες, συμπεριλαμβανομένου του ανέμου, κ.λπ., θα κάνουν επίσης εξαιρετικά απρόβλεπτη την απόδοση αυτού που κάνει αυτός ο ζεστός αέρας. Δεν θα χρειαζόταν πολύ αεράκι για να μετατοπιστεί η ζέστη αρκετά ώστε να βγάλει έναν από τους άντρες σας. Βρίσκεστε επίσης σε κατάσταση 22: Όσο πιο ψηλά κρεμάτε το μουσαμά για να το κρατήσετε μακριά από τη ζέστη τόσο λιγότερο αποτελεσματικό είναι σε σχέση με τη βροχή που φυσάει από τα πλάγια. Έτσι, όσο μεγαλύτερο το κάνετε για να το μετριαστείτε, τόσο περισσότερη θερμότητα συλλαμβάνει, άρα όσο πιο ψηλά πρέπει να το κρεμάσετε, άρα τόσο μεγαλύτερο πρέπει να το κάνετε… κλπ.

Διαβάστε περισσότερα  Πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την εγκατάσταση ενός νέου ανελκυστήρα σκάλας στο σπίτι σας

Το ύφασμα επιβραδυντικό φλόγας είναι μια ιδέα, αλλά χρειάζεστε και επιβραδυντικές φλόγες γραμμές ανάρτησης. Και ο θόλος πυρκαγιάς, εάν δεν έχει σχεδιαστεί για να είναι απλώς μίας χρήσης, θα καλύπτεται απλώς με αιθάλη μετά την πρώτη φορά που θα το χρησιμοποιήσετε. Επομένως, πιθανότατα θέλετε επίσης κάτι να το γεμίσετε όταν τελειώσετε με τη χρήση του.

Εάν πραγματικά χρειάζεται να κρατήσετε μια μικρή φωτιά στη βροχή, είναι πιθανώς πιο εύκολο να κολλήσετε μια μισή πυραμίδα από αλουμινόχαρτο πάνω της. Τότε δεν χρειάζεστε γραμμές ανάρτησης ή κάτι παρόμοιο. Το να διατηρείτε στεγνό το τρίψιμο και το προσάναμμα όταν ξεκινάτε είναι το σημαντικό μέρος. Ένα καλό κρεβάτι με κάρβουνα μπορεί να επιβιώσει από μόνο του σε μια αρκετά σημαντική βροχόπτωση. Και αν οι συνθήκες που επικρατούν σημαίνουν ότι δεν μπορείτε να πάρετε τα χέρια σας σε ξηρό προσάναμμα από την αρχή, τότε πιθανότατα δεν έχετε φωτιά απόψε, είτε μίνι-κουβούκλιο είτε όχι.
(Θα πρότεινα επιπλέον ότι αν βασίζεστε σε μια φωτιά για ζεστασιά στο καταφύγιό σας εκτός μιας κατάστασης επιβίωσης έκτακτης ανάγκης, στην πραγματικότητα, κάνετε λάθος. [and those marshmallows ain’t going to toast themselves]αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να είναι απαραίτητο για την ασφάλεια ή την άνεσή σας — ειδικά όταν προβλέπεται βροχή.)».

Και η απάντησή μου: Σας ευχαριστούμε για τη συμβολή σας. Κατασκηνώνω κυρίως τους πιο κρύους μήνες, οπότε συνήθως έχω φωτιά για ζεστασιά, αλλά έχετε δίκιο – δεν πρέπει να βασίζεστε σε αυτήν. Το κάνω αυτό για σχεδόν 60 χρόνια. Αυτές τις μέρες συνήθως χρησιμοποιώ ένα από τα καταφύγιά μου στο tyvek που η χόβολη δεν επηρεάζει. Ο «θόλος πυρκαγιάς» (καλός όρος – σας ευχαριστώ για αυτό) λειτούργησε πολύ καλά στη βροχή, εκτός από το ότι το είχα πολύ χαμηλά. Το μεγαλύτερο μέρος της βροχής που προκαλείται από τον άνεμο μετριάζεται από τη δομή του ίδιου του καταφυγίου και ο άνεμος κρατιέται μακριά από τη φωτιά, και φυσικά η χόβολη φυσάει μακριά από το καταφύγιο επίσης. Το είχα μόνο περίπου 4′ πάνω από τη φωτιά, τότε κάποιος έκανε τη φωτιά πολύ μεγάλη. Χρειαζόταν να είναι 6-7′ πάνω από τη φωτιά και η φωτιά έπρεπε να παραμείνει αρκετά μικρή, ώστε οι φλόγες να μην πάνε ποτέ στον αέρα 4′. Αυτό είναι πραγματικά πολύ εύκολο να γίνει.

Διαβάστε περισσότερα  Avenza – Ποτέ μην χαθείς ξανά

Θα συνιστούσα σε άλλους να χρησιμοποιήσουν ένα πυρίμαχο υλικό όπως είναι κατασκευασμένες οι κουβέρτες ή το πιο ελαφρύ για το οποίο έδωσα το σύνδεσμο (που θα ζύγιζε περίπου 300 γραμμάρια). Θα έχω άλλη μια φορά με το tyvek γιατί έχω πολλά και προσέχω, και απλά δείτε πώς θα πάω. Ποτέ δεν περπατάω σε μονοπάτια ή μονοπάτια, οπότε δεν τοστάρω σχεδόν ποτέ marshmallows. Η ταξιαρχία πεζοπορίας πίστας πιθανότατα έχει λίγη αίσθηση θάμνου και σίγουρα θα πρέπει να καθοδηγείται από τις συμβουλές σας. Σκέφτομαι αυτήν την ιδέα κυρίως για κυνηγούς ελαφιών – αυτό που κάναμε στις φωτογραφίες. Ευχαριστώ επίσης για την ιδέα σχετικά με την ιδέα του καταφυγίου από φύλλο αλουμινίου για μια μικρή φωτιά. Συνήθως συνιστώ στους ανθρώπους να φέρουν λίγο αλουμινόχαρτο (αν και όχι τόσο πολύ) για ψήσιμο ψαριών, αλλά η ιδέα σας είναι μια άλλη καλή επιλογή. Σας πειράζει να προσθέσω το σχόλιό σας και την απάντησή μου στο αρχικό μου άρθρο;

BTW: Απλώς ο σχολιαστής κάνει λάθος που δεν μπορεί να ανάψει φωτιά στη βροχή. Αυτή είναι ακριβώς η στιγμή που χρειάζεστε περισσότερο φωτιά. Αυτή η ανάρτηση Πώς να ανάψετε μια φωτιά στο υγρό θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί ως αρχή μιας σειράς συνδέσμων σχετικά με το άναμμα και τη συντήρηση της φωτιάς. Εάν δεν μπορείτε να κάνετε κάτι άλλο, ανάψτε το κάτω από έναν (ψηλό) πεσμένο κορμό ή κάτι παρόμοιο, π.χ. φτιάξτε ένα καταφύγιο για κλαδιά.

Δείτε επίσης:

Το μυστικό της φωτιάς

προσάναμμα

Άναμμα φωτιάς στο βρεγμένο

Άναμμα φωτιάς στο βρεγμένο #2

Εναλλακτικοί αναπτήρες πυρκαγιάς

Μαεστρία της Φωτιάς

Ομπρέλα πυρκαγιάς

Το Ultralight Survival Made Easy

http://www.theultralighthiker.com/fire-tent/

http://www.theultralighthiker.com/the-compleat-survival-guide/

http://www.theultralighthiker.com/how-to-light-a-fire-in-the-wet/

http://www.theultralighthiker.com/rope-dont-leave-home-without-it/

http://www.theultralighthiker.com/finding-your-way/

http://www.theultralighthiker.com/the-lie-of-the-land/

http://www.theultralighthiker.com/the-importance-of-a-roof/

http://www.theultralighthiker.com/carry-a-knife/

http://www.theultralighthiker.com/if-you-could-only-carry-two-things-in-the-bush-what-would-they-be/

http://www.theultralighthiker.com/ultralight-poncho-tent/

http://www.theultralighthiker.com/the-pocket-poncho-tent/

http://www.theultralighthiker.com/naismiths-rule/

http://www.theultralighthiker.com/weather-lore/

http://www.theultralighthiker.com/walking-the-line/

http://www.theultralighthiker.com/follow-your-nose/

http://www.theultralighthiker.com/how-long-till-sundwn/

http://www.theultralighthiker.com/man-is-the-measure-of-all-things-pythagoras-some-handy-estimation-tricks/

http://www.theultralighthiker.com/how-to-avoid-being-wet-cold-while-camping/

Facebookκελάδημαredditpinterestlinkedintumblrταχυδρομείο