Tier Gear Torrent Tarp

Εξάγωνο μουσαμά κοπής αλυσοειδούς γρανάζι

Χάρη στην Aussie Outfitter και τον κατασκευαστή αιώρας Tier Gear γιατί μου επέτρεψε να αναδημοσιεύσω οδηγίες για αυτό το εξαιρετικό μουσαμά. Μπορείτε ακόμα να βρείτε την αρχική τους ανάρτηση εδώ: Εξάγωνο μουσαμά κοπής αλυσοειδούς γρανάζι.

Μπορείτε να αγοράσετε όλα τα είδη που χρειάζεστε για την κατασκευή του και την 'Netless Hammock' από αυτά σε πολύ καλή τιμή με εξαιρετική εξυπηρέτηση και γρήγορη παράδοση. Αυτές οι οδηγίες περιγράφουν λεπτομερώς έναν τρόπο για να φτιάξετε ένα ελαφρύ εξάγωνο μουσαμά με κομμένες πλευρές αλυσοειδούς σχήματος. Ενσωματώνει μια γραμμή κορυφογραμμής η οποία είναι ραμμένη με πολυεστερική συνδετική ταινία. Η γραμμή κορυφογραμμής ταινίας δεσίματος είναι ισχυρή, δεν χρειάζεται σφράγιση ραφής και προσθέτει πολύ λίγο επιπλέον βάρος.

Εάν δεν μπορείτε να ράψετε, μπορείτε να αγοράσετε το μουσαμά έτοιμο από αυτά για μια πολύ λογική τιμή 160 $ ​​A$ (2017): Torrent Hammock Tarp Μέχρι τώρα (2022) θα έχουν ένα νέο μοντέλο.

Tier Gear Torrent Tarp
Το μήκος της κορυφογραμμής είναι 335 cm
Το βάρος είναι 324 γραμμάρια
Ύφασμα που χρησιμοποιείται: Ύφασμα Xenon Sil – Απαιτούνται 7 μέτρα
Υλικό που χρησιμοποιείται: Διαχωρισμένοι δακτύλιοι (4) και Μεταξοσκώληκες (4).
Δέσιμο Ridgeline: Πολυεστερική ταινία δεσίματος 25mm – χρειάζονται περίπου 4 μέτρα
Ισοπαλία: Κορδέλα γκρο 13mm και Μεταξοσκώληκες.
Χρησιμοποιημένο νήμα: Serafil 60 συνεχές νήμα πολυεστέρα, αλλά τα περισσότερα νήματα εξωτερικού χώρου καλής ποιότητας θα κάνουν τη δουλειά.
Βελόνα: Μέγεθος 12

Βήμα 1:
Απλώστε το ύφασμά σας σε μια μεγάλη επίπεδη επιφάνεια, μετρήστε και κόψτε δύο κομμάτια μήκους 3460 mm.

Βήμα 2:
Στο κάτω, μακρύ άκρο, μετρήστε 900 mm σε κάθε άκρο και σημειώστε. Σχεδιάστε μια γραμμή από αυτά τα σημάδια στην επάνω γωνία. Επαναλάβετε και στις δύο άκρες κάθε κομματιού υφάσματος.

Διαβάστε περισσότερα  Power from Heat: The Candle Charger

Βήμα 3:
Τώρα θα επισημάνουμε τις περικοπές αλυσίδων. Στις γραμμές που μόλις σχεδιάσατε, μετρήστε και σημειώστε το μέσο. Κάνετε αυτό και στην κάτω άκρη.

Βήμα 4:
Χρησιμοποιώντας ένα καθορισμένο τετράγωνο μέτρο από το μέσο προς τα πάνω 100 mm και τραβήξτε μια γραμμή. Επαναλάβετε από όλες τις πλευρές και την κάτω άκρη.

Βήμα 5:
Χρησιμοποιώντας τώρα ένα πείρο μήκους 6 mm (ή κάποιο άλλο ισοδύναμο) και μερικά μεγάλα βάρη για να το κρατήσετε στη θέση του, τοποθετήστε τον πείρο έτσι ώστε να τέμνει τις δύο γωνίες και το σημάδι κοπής στο μέσο του αλυσοειδούς και τραβήξτε μια γραμμή κατά μήκος του πείρου. Επαναλάβετε από όλες τις πλευρές

Βήμα 6:
Κόψτε τις περικοπές του αλυσοειδούς.

Βήμα 7:
Ράψτε ένα ρολό στρίφωμα κατά μήκος των 3 πλευρών κάθε κομματιού υφάσματος αλλά όχι της κορυφογραμμής. Καρφιτσώστε όπου χρειάζεται. Η διπλή ραφή είναι προτιμότερη, οπότε ράψτε μια άλλη γραμμή ραφής στην εξωτερική άκρη του στρίφωμα. Λόγω των κοψίματος της γάτας θα διαπιστώσετε ότι το υλικό θα θέλει να στρίψει σε σημεία, αλλά δουλέψτε προσεκτικά και χειριστείτε το όσο καλύτερα μπορείτε. Δεν θα είναι τέλειο.

Το πλάτος του τυλιγμένου στρίφους μου είναι περίπου 12-13 χιλιοστά, το οποίο χρειάζεται λόγω της διαμόρφωσης του δέσιμου. Εάν επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε διαφορετική διαμόρφωση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα στενότερο πλάτος στρίφωμα.

Βήμα 8:
Τώρα πάρτε και τα δύο κομμάτια και καρφιτσώστε την κορυφογραμμή μεταξύ τους, φροντίζοντας να ευθυγραμμιστούν τα άκρα και το ραμμένο ρολό στρίφωμα να είναι προσανατολισμένο προς τα μέσα.

Βήμα 9:
Ράψτε μια γραμμή βελονιάς περίπου 6 mm από την άκρη κατά μήκος της κορυφογραμμής. Χρησιμοποιείται μόνο για να συγκρατεί το ύφασμα πριν δέσετε την κορυφογραμμή.

Διαβάστε περισσότερα  Πώς να εμφυσήσετε κομψότητα στο σπίτι σας

Βήμα 10:
Χρησιμοποιώντας την πολυεστερική ταινία δεσίματος, συνδέστε την κορυφογραμμή είτε διπλώνοντας το χέρι είτε χρησιμοποιώντας ένα εξάρτημα δεσίματος κατάλληλο για το μηχάνημά σας. Βεβαιωθείτε ότι έχετε αφήσει περίπου 100 mm σε κάθε άκρο, αν και συνιστώ να το κόψετε περισσότερο από όσο χρειάζεται τώρα και μπορείτε να το κόψετε στο μέγεθος αργότερα. Μπορείτε επίσης να ράψετε διπλά την κορυφογραμμή, αν το επιλέξετε – αυτό έκανα.

Βήμα 11:
Διπλώστε τα άκρα της ταινίας βιβλιοδεσίας και ράψτε ξανά στον εαυτό της στην κορυφογραμμή, αφήνοντας μια θηλιά περίπου 25-30 mm σε κάθε άκρο. Χρησιμοποιώ μια βασική ράβδο με ευθεία βελονιά με μοτίβο az που έχω βρει ότι είναι περισσότερο από αρκετά δυνατή. Μετράω και σημειώνω γραμμές 10 χιλιοστών για τα κολλήματα της ράβδου και ράβω μερικές φορές μπρος-πίσω με μικρότερο μήκος βελονιάς από αυτό που χρησιμοποιείται στο στρίφωμα του μουσαμά.

Βεβαιωθείτε επίσης ότι έχετε λιώσει τα άκρα της ταινίας δεσίματος για να μην ξεφτίσει αργότερα.

Χρησιμοποιώ 2 διαχωρισμένους δακτυλίους, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο υλικό θέλετε ή κανένα.

Βήμα 12:
Για τα tie outs επέλεξα ένα μίνιμαλ ελαφρύ σχέδιο που δεν ενσωματώνει επιπλέον ενίσχυση, καθώς η ραφή διατηρείται μόνο εντός της στριφωτής άκρης του υλικού μουσαμά.
Πρώτα δίπλωσα προς τα πίσω ένα μικρό τμήμα της γωνίας και το έραψα με μια βελονιά – μόνο για να το κρατήσω στη θέση του.

Βήμα 13:
Έπειτα χρησιμοποίησα γρανάζι 13 χιλιοστών που κόπηκε σε μήκος 120 χιλιοστών και ράφτηκε σε κάθε γωνία χρησιμοποιώντας το ίδιο μοτίβο βελονιάς με κόλληση ράβδου z που χρησιμοποιήθηκε στην κορυφογραμμή με απόσταση 10 χιλιοστών. Αυτά ήταν ραμμένα στο εσωτερικό του μουσαμά και άφησε μια θηλιά στη μέση στην οποία είναι συνδεδεμένο το υλικό σας ή μπορείτε να δέσετε τις ράβδους σας κατευθείαν σε αυτήν τη θηλιά. Επαναλάβετε και στις 4 γωνίες.

Διαβάστε περισσότερα  Avenza – Ποτέ μην χαθείς ξανά

Σε αυτήν την περίπτωση χρησιμοποίησα υλικό Silkworm που είναι εξαιρετικά ελαφρύ, αλλά και πάλι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ό,τι επιλέξετε ή τίποτα.

Βήμα 14:
Μόλις ραφτούν και οι δύο πλευρές της γραβάτας, είναι σημαντικό να απλώσετε μια ενισχυτική βελονιά κατά μήκος της άκρης της γωνίας. Αναποδογυρίστε το υλικό, με το γκρος να βρίσκεται στο κάτω μέρος και φροντίστε να τραβήξετε το γκρο στην κάτω πλευρά. Μερικές βελονιές μπρος-πίσω πρέπει να το κάνουν. Επαναλάβετε και στις 4 γωνίες και είστε έτοιμοι.

Βήμα 15:
Πηγαίνετε να το κρεμάσετε και θαυμάστε την εύχρηστη δουλειά σας.

Tier Gear Torrent tarp

Πρώτη Δημοσίευση: 4 Ιουνίου 2017

Άλλες αναρτήσεις σχετικά με την αιώρα:

http://www.theultralighthiker.com/a-hummingbird-in-the-hand/

http://www.theultralighthiker.com/adjustable-hammock-ridgeline/

http://www.theultralighthiker.com/continuous-loop-another-great-hammock-idea/

http://www.theultralighthiker.com/whoopie-slings-what-a-great-idea/

http://www.theultralighthiker.com/side-insulation/

http://www.theultralighthiker.com/hammock-pad-extender/

http://www.theultralighthiker.com/diy-netless-hammock/

http://www.theultralighthiker.com/klymit-hammock-pad/

http://www.theultralighthiker.com/make-your-own-tarp-or-hammock/

http://www.theultralighthiker.com/hammock-camping-double-bunking/

http://www.theultralighthiker.com/hammock-hunting-till-dark/

http://www.theultralighthiker.com/all-in-one-hammock-tent-poncho-backpack-at-1-2-kg/

http://www.theultralighthiker.com/laybag/

http://www.theultralighthiker.com/all-you-ever-need-to-know-about-tarps/

http://www.theultralighthiker.com/tier-gear-catenary-cut-hex-tarp/

http://www.theultralighthiker.com/900th-post/

http://www.theultralighthiker.com/sleeping-pad-reinvented-big-agnes-q-core-slx/

http://www.theultralighthiker.com/modifyingshortening-hiking-mats/

http://www.theultralighthiker.com/catenary-cut-tarp/

http://www.theultralighthiker.com/thermarest-speedvalve/

http://www.theultralighthiker.com/upper-yarra-track-section-seven-mushroom-rocks-carpark-to-phillack-saddle/

http://www.theultralighthiker.com/hole-less-ponchoshelter/

http://www.theultralighthiker.com/hammocks/

http://www.theultralighthiker.com/hammock-camping/

http://www.theultralighthiker.com/the-ultralight-deer-hunter/

http://www.theultralighthiker.com/hunting-in-fiordland/

Facebookκελάδημαredditpinterestlinkedintumblrταχυδρομείο