Πώς να παραμείνετε ενυδατωμένοι – Marisa Moore Nutrition

0
Πώς να παραμείνετε ενυδατωμένοι – Marisa Moore Nutrition

Κορυφαίες συμβουλές για να παραμείνετε ενυδατωμένοι από έναν εγγεγραμμένο διαιτολόγο διατροφολόγο. Απαντώ σε κοινές ερωτήσεις, όπως πόσο νερό πρέπει να πίνετε το καλοκαίρι, τι μετράει για την ενυδάτωση και διασκεδαστικούς τρόπους για να παραμείνετε ενυδατωμένοι αν δεν σας αρέσει το νερό.

Το καλοκαίρι φέρνει άφθονη ζέστη και υγρασία. Επομένως, είναι σημαντικό να παραμείνετε ενυδατωμένοι. Φροντίστε να γνωρίζουν τα σημεία και τα συμπτώματα της ασθένειας που σχετίζεται με τη ζέστηαναλάβετε την ευθύνη για την πρόληψη προβλημάτων και αναζητήστε ιατρική βοήθεια, όπως απαιτείται.

Γιατί είναι σημαντικό το νερό;

Το νερό αποτελεί περισσότερο από το 60% του ανθρώπινου σώματος και παίζει ουσιαστικό ρόλο σε αμέτρητες μεταβολικές διεργασίες, συμπεριλαμβανομένης της πέψης και της εγκεφαλικής λειτουργίας. Η αφυδάτωση μπορεί να προκαλέσει δυσκοιλιότητα, κοιλιακό άλγος και λήθαργο μεταξύ άλλων.

Μερικά απροσδόκητα προνόμια της σωστής ενυδάτωσης; Πιο καθαρό δέρμα, μαλακές αρθρώσεις και μικρότερος κίνδυνος τερηδόνας.

Συστάσεις για το νερό

Τα Ινστιτούτα Ιατρικής παρέχουν μια γενική σύσταση πρόσληψης υγρών. Συνιστούν συνολικά 3,7 λίτρα (~15 φλιτζάνια) για τους άνδρες και 2,7 λίτρα (~11 φλιτζάνια) υγρών για τις γυναίκες. Αυτοί οι αριθμοί περιλαμβάνουν όλη την πρόσληψη υγρών τόσο από ποτά όσο και από τρόφιμα.

Όταν έχει πολύ ζέστη και υγρασία, εάν αφιερώνετε χρόνο σε γυμναστική έξω, εάν είστε έγκυος ή θηλάζετε ή είστε άρρωστοι με πυρετό ή γαστρεντερικό σφάλμα, θα έχετε αυξημένες ανάγκες σε υγρά.

Αρκούν 8 φλιτζάνια νερό την ημέρα;

Ότι 8 φλιτζάνια νερό την ημέρα δεν βασίζεται πραγματικά στην επιστήμη και μπορεί να ισχύει ή όχι για τις προσωπικές σας ανάγκες.

Οι ανάγκες σας σε υγρά ποικίλλουν βάσει πολλών διαφορετικών παραγόντων, όπως ενδεικτικά:
– Μάζα σώματος
– Επιπεδο ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ
– Περιβάλλον (είτε είναι ζεστό, ξηρό ή υγρό, για παράδειγμα)
– Πόσο μιλάτε και αν αναπνέετε από το στόμα ή τη μύτη σας
– Τυχόν ειδικές διαδικασίες, φάρμακα ή θεραπείες που μπορεί να χρησιμοποιείτε

Ενας γενικός κανόνας: Εάν τα ούρα σας είναι σχεδόν διαυγή ή έχουν ανοιχτό ή ανοιχτό κίτρινο χρώμα, αυτό μπορεί να είναι σημάδι ενυδάτωσης. Αλλά θυμηθείτε, διαφορετικά τρόφιμα, συμπληρώματα ή φάρμακα μπορούν να αλλάξουν την εμφάνιση των ούρων σας.

Επίσης, σε πολύ ζεστό καιρό, προσέξτε πόσο ιδρώνετε και ουρείτε. Εάν δεν κάνετε πολλά από τα δύο, αυτό είναι ένα σίγουρο σημάδι ότι είστε αφυδατωμένοι.

Δώστε προτεραιότητα στην ενυδάτωση γρήγορα και περιορίστε τη σωματική σας δραστηριότητα, ώστε να μην χάνετε άσκοπα νερό, να αναπνέετε από τη μύτη και όχι από το στόμα σας και να μειώσετε την ποσότητα που μιλάτε μέχρι να ενυδατωθείτε σωστά.

Συμβουλές για να παραμείνετε ενυδατωμένοι το καλοκαίρι

  • Πίνουμε. Προσθέστε νερό στη ρουτίνα σας αλλά και οποιαδήποτε άλλα μη αλκοολούχα ποτά – μετράνε. Και σημειώστε: το απλό νερό είναι συνήθως αρκετό για <1 ώρα άσκησης. Τα αθλητικά ποτά συνιστώνται για > 1 ώρα άσκησης ή εάν ιδρώνετε πολύ. Αυτό είναι σημαντικό ειδικά για οποιονδήποτε ασκείται στη ζέστη ή εργάζεται έξω για παρατεταμένες περιόδους.
  • Ενυδάτωση με φαγητό. Ορισμένα φρούτα και λαχανικά (όπως οι ντομάτες, τα αγγούρια, τα εσπεριδοειδή, τα πεπόνια, τα φυλλώδη λαχανικά και τα μούρα) είναι εξαιρετικές πηγές νερού. Φάτε τα ακριβώς όπως είναι ή ίσως σε μια σαλάτα όπως η σαλάτα μου με καρπούζι φέτα ρόκα.
  • Χρησιμοποίησε ένα επαναχρησιμοποιούμενο μπουκάλι νερού για να έχετε νερό μαζί σας, ακόμα και όταν είστε εν κινήσει. Αυτό μπορεί να ακούγεται σαν προφανές, αλλά το να το έχετε μαζί σας είναι το κλειδί και συχνά το να έχετε ένα μπουκάλι στο γραφείο εργασίας σας μπορεί επίσης να σας ενθαρρύνει και να σας υπενθυμίσει να πίνετε. Τα αγαπημένα μου μπουκάλια νερού είναι από ανοξείδωτο χάλυβα, καθαρίζονται εύκολα και έχουν μεγάλη διάρκεια. Δεν χρειάστηκε ποτέ να αντικαταστήσω ένα. Αλλά έχω πολλά και σας συνιστώ να έχετε μερικά διαθέσιμα, ώστε το ένα να είναι πάντα καθαρό.
  • Αποφύγετε το υπερβολικό αλκοόλ. Το αλκοόλ μπορεί να έχει αφυδατωτική επίδραση στο σώμα. Φροντίστε λοιπόν να διατηρείτε την κατανάλωση αλκοόλ σε μέτρια επίπεδα και να πίνετε άφθονο νερό όταν καταναλώνετε αλκοολούχα ποτά.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar