Πώς να παίξετε μεγάλες, δευτερεύουσες, επαυξημένες και μειωμένες τριάδες

2
Πώς να παίξετε μεγάλες, δευτερεύουσες, επαυξημένες και μειωμένες τριάδες

Σε αυτό το μάθημα, θα εξετάσουμε πώς να παίζουμε μεγάλες, δευτερεύουσες, επαυξημένες και μειωμένες τριάδες. Αυτές είναι κοινές συγχορδίες κιθάρας που πρέπει να γνωρίζουν όλοι οι κιθαρίστες. Όσο περισσότερα γνωρίζετε για αυτούς τους τύπους χορδών, τόσο πιο εύκολο θα είναι να κατανοήσετε τις συγχορδίες της κιθάρας γενικά.

Μείζονες Τριάδες

Αυτοί οι τύποι συγχορδιών βασίζονται σε τρεις νότες εντός της μείζονος κλίμακας από την οποία προέρχονται. Αυτές οι τρεις νότες είναι το 1 3 5. Όπως για παράδειγμα, η τριάδα της ντο μείζονας θα έχει τις νότες C, E και G μέσα στη συγχορδία.

Γράφημα συγχορδίας ντο μείζονα

Όλες οι κύριες τριάδες αποτελούνται από αυτές τις τρεις νότες μέσα στο κλειδί από το οποίο βγαίνει. Η Σολ μείζονα έχει το 1 3 5 μέσα και αποτελείται από τα G, B και D. Η ρε μείζονα τριάδα θα αποτελείται από τα D, F# και A.

Αυτοί οι τύποι χορδών ονομάζονται τριάδες επειδή αποτελούνται από τρεις νότες και θα αποτελούνται πάντα από το 1,3 και το 5 της μείζονος κλίμακας από την οποία προέρχονται. Έτσι, για να δημιουργήσετε εύκολα αυτές τις συγχορδίες, πρέπει απλώς να μάθετε ποιες νότες βρίσκονται μέσα σε ένα συγκεκριμένο πλήκτρο, να διαλέξετε το 1 3 5 και έχετε την κύρια τριάδα.

Μικρές Τριάδες

Αυτοί οι τύποι συγχορδιών μοιάζουν πολύ με την κύρια τριάδα εκτός από ένα πράγμα. Ισιώνεις την τρίτη νότα κατά ένα τάστα. Αυτό σημαίνει ότι αν η νότα είναι Ε, τώρα θα είναι E λίπος. Ένα flat αντιπροσωπεύεται από ένα μικρό B στη μουσική σημειογραφία (Eb) και παρουσιάζεται πάντα κάθε φορά που ισοπεδώνουμε μια νότα.

Ενα σημαντικό

Μια μεγάλη τριάδα

Ανήλικος

Ένα μικρό διάγραμμα χορδών τριάδας

Με το παραπάνω παράδειγμα συγχορδίας, μπορούμε να δούμε ότι έχουμε μετακινήσει μία νότα πίσω. Αυτή η νότα είναι η τρίτη νότα στη συγχορδία. Το C# έχει πλέον μεταφερθεί πίσω στο C. Αυτό μας επιτρέπει να δημιουργήσουμε έναν διαφορετικό ήχο με τη συγχορδία που είναι διαφορετικός από τον κύριο.

Εάν η νότα είναι ακονισμένη (Α# για παράδειγμα), τότε η νότα θα ισοπεδωθεί σε μια νότα Α. Έτσι, με τις δευτερεύουσες τριάδες, έχετε τώρα έναν τύπο 1 b3 5 χορδών. Στην περίπτωση μιας τριάδας C minor, οι νότες θα είναι C Eb και G.

Αυξημένες Τριάδες

Αυτά είναι ένας άλλος πραγματικός απλός τύπος χορδής που πρέπει να σχηματιστεί. Σε αυτή την περίπτωση, κρατάτε τα τρία εκεί που είναι και μετακινείτε την 5η νότα προς τα πάνω. Τώρα λοιπόν έχουμε μια φόρμουλα συγχορδίας 1 3 #5. Είναι αυτή η αιχμηρή πέμπτη νότα που μας επιτρέπει να κάνουμε την τριάδα μεγαλύτερη.

Μια επαυξημένη

Μια επαυξημένη τριάδα

Εδώ μπορούμε να δούμε ότι η συγχορδία έχει αλλάξει. Ο τύπος χορδής τριάδας στο 1 3 #5. Στην περίπτωση της χορδής A μείζονος AC# E, έχουμε τώρα ένα AC# F. Εφόσον η νότα E βρίσκεται στην 4η χορδή, αυτή είναι η νότα, προχωράμε προς τα εμπρός στο F.

Επειδή δεν υπάρχει E# στο μουσικό αλφάβητο και η επόμενη νότα είναι F, την κάνουμε νότα F. Αυτό μας επιτρέπει να κάνουμε έναν άλλο τύπο ήχου με τη συγχορδία. Σχηματίστε τη χορδή και χτυπήστε την. Ακούστε πώς ακούγεται διαφορετικό από τη ματζόρε ή τη μινόρε συγχορδία.

Μειωμένες Τριάδες

Αυτοί οι τύποι συγχορδιών μοιάζουν πολύ με τις επαυξημένες. Εκτός από αυτή την περίπτωση αντί να μεγαλώσουμε τη χορδή, την κάνουμε μικρότερη. Μειώθηκε. Αυτό γίνεται με την ισοπέδωση της τρίτης και της πέμπτης νότας. Έτσι τώρα ο τύπος της χορδής θα είναι 1 b3 b5. Δύο νότες μετακινήθηκαν προς τα πίσω μια τάστα.

Μια μειωμένη

Μειωμένη τριάδα

Στην περίπτωση της Α μειωμένης τριάδας, μπορούμε να δούμε ξεκάθαρα από το διάγραμμα συγχορδίας ότι μετακινούμε και την τρίτη και την πέμπτη νότα προς τα πίσω μια τάστα. Απλό και εύκολο στη διαμόρφωση. Μαζί με το γεγονός ότι πλέον μπορούμε να δημιουργήσουμε έναν διαφορετικό τύπο ήχου. Αυτός ο ήχος θα είναι διαφορετικός από τους κύριους, δευτερεύοντες και επαυξημένους τριάδες.

Παρακολουθήστε το βίντεο μάθημα παρακάτω

Πρόσθετη εκπαίδευση

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις συγχορδίες κιθάρας και πώς να δημιουργείτε διαφορετικές για καλύτερη μουσική έκφραση, σας συνιστώ να δείτε το βιβλίο μου που έγραψα Ρυθμική κιθάρα Αλχημεία.

Ρυθμική κιθάρα Αλχημεία

Αυτό το βιβλίο έχει σχεδιαστεί με μια πολύ απλή, βήμα προς βήμα μέθοδο εκμάθησης ρυθμικής κιθάρας για την κατανόηση της δημιουργίας χορδών κιθάρας. Μείζονα, ελάσσονα, μειωμένα, κ.λπ. Καθώς και πώς να συνδυάσετε αυτές τις συγχορδίες για να δημιουργήσετε και να παίξετε τραγούδια.

Αν ψάχνετε να μάθετε περισσότερα για την κατασκευή χορδών κιθάρας και πώς μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε για να βελτιώσετε το ρυθμό σας, τότε αυτό είναι το βιβλίο για εσάς. Μπορεί εύκολα να βρεθεί στο Amazon ή να αγοραστεί μέσω το eBay κατάστημά μου. Όπου μπορείτε να λάβετε ένα προσωπικά „υπογεγραμμένο σε εσάς“ αντίγραφο συγγραφέα.

Συμπέρασμα μαθήματος

Η γνώση των συγχορδιών κιθάρας και του τρόπου κατασκευής τους είναι πολύ σημαντική για τη βελτίωση της κιθάρας σας. Οι συγχορδίες είναι η ουσία όλων των τραγουδιών. Θέλετε να βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε πώς φτιάχνονται και πώς να τα χρησιμοποιείτε σε τραγούδια.

Ξεκινήστε με τις κύριες τριάδες σας, μετά τις δευτερεύουσες, επαυξημένες και μειωμένες. Αυτοί οι τέσσερις τύποι συγχορδιών είναι το θεμέλιο όλων των άλλων συγχορδιών που θα ακολουθήσουν. Μπορούν να δημιουργηθούν χιλιάδες συγχορδίες στην κιθάρα και αυτές οι τριάδες είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσετε.

Διαδικτυακά Μαθήματα

Εκτός από τα βίντεο και τα βιβλία, είμαι επίσης διαθέσιμος για διαδικτυακά μαθήματα για να σας βοηθήσω περαιτέρω με την εκπαίδευση. Μερικές φορές ένας καλός δάσκαλος μπορεί να σώσει χρόνια απογοήτευσης προσπαθώντας να περάσεις μόνος σου τη μουσική ζούγκλα.

Επομένως, εάν πιστεύετε ότι αυτή η υπηρεσία μπορεί να σας βοηθήσει. μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου και θα ξεκινήσουμε. Θα εκπλαγείτε πώς μερικά μόνο μαθήματα από έναν δάσκαλο μπορούν να κάνουν τη διαφορά στην πρόοδό σας.

Φροντίστε και καλή τύχη με την κιθάρα σας.

Με εκτίμηση, Dwayne Jenkins

Δάσκαλος κιθάρας Dwayne Jenkins

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar