Πώς να επωφεληθείτε από το παίξιμο της κιθάρας σας από την ανάγνωση καρτελών κιθάρας

3
Πώς να επωφεληθείτε από το παίξιμο της κιθάρας σας από την ανάγνωση καρτελών κιθάρας

Σε αυτό το μάθημα, θα μάθουμε πώς να ωφελήσετε την κιθάρα σας διαβάζοντας καρτέλες κιθάρας. Ο καλύτερος τρόπος για να διαβάσετε τις καρτέλες κιθάρας είναι να κατανοήσετε τι είναι και πώς να επωφεληθείτε από αυτές.

Οι καρτέλες κιθάρας είναι μια απλοποιημένη μορφή παρτιτούρας. Ας πούμε ότι είναι ένα είδος παρτιτούρας για κιθάρα. Όσο για το πού η τυπική σημειογραφία (κανονικός τύπος παρτιτούρας) είναι πιο γενική και μπορεί να είναι για οποιοδήποτε όργανο.

Ανάγνωση καρτελών κιθάρας

καρτέλες κιθάρας

Με τις καρτέλες, χρησιμοποιείτε γραμμές και αριθμούς για να αναπαραστήσετε τις χορδές και τα τάστα που παίζετε. Σε αντίθεση με την τυπική σημειογραφία όπου χρησιμοποιείτε σύμβολα για να αναγνωρίζετε σημειώσεις. Οι καρτέλες είναι απλώς ένας απλός τρόπος για τους κιθαρίστες να διαβάζουν τι πρέπει να παιχτεί.

Όπως μπορείτε να δείτε στην παραπάνω εικόνα, έχετε 6 οριζόντιες γραμμές. Αυτά αντιπροσωπεύουν τις έξι χορδές κιθάρας. Επιπλέον, βλέπουμε ότι αυτές οι γραμμές έχουν αριθμούς πάνω τους. Αυτά αντιπροσωπεύουν τα τάστα στα οποία θα παίξουμε σε αυτές τις συγκεκριμένες χορδές.

Όταν οι αριθμοί στοιβάζονται ο ένας πάνω στον άλλο, όπως στο πρώτο παράδειγμα, αυτό αντιπροσωπεύει μια χορδή κιθάρας με νότες που παίζονται μαζί. Όταν οι αριθμοί είναι οριζόντιοι στις χορδές, αυτό αντιπροσωπεύει τις νότες που παίζονται ξεχωριστά.

Ανάγνωση τυπικής σημειογραφίας

μουσική σημειογραφία

Όταν διαβάζετε τυπική μουσική σημειογραφία, χρησιμοποιείτε μόνο πέντε γραμμές. Αυτές είναι γραμμές προσωπικού που είναι γραμμένες οριζόντια κατά μήκος της σελίδας. Δεδομένου ότι αυτός ο τύπος μουσικής σημειογραφίας είναι καλός για οποιοδήποτε όργανο, η έκτη γραμμή δεν χρειάζεται.

Επιπλέον, δεν χρησιμοποιούνται αριθμοί. Αντίθετα, τα σύμβολα χρησιμοποιούνται για την αναπαράσταση των σημειώσεων. Νότες που μπορούν να παιχτούν σε οποιοδήποτε όργανο. Ακόμα και κιθάρα. Επίσης, μπορείτε να δείτε ότι αυτά τα σύμβολα είναι γραμμένα στις γραμμές και μεταξύ τους.

Αυτό είναι διαφορετικό από τις καρτέλες κιθάρας. Στις καρτέλες, οι αριθμοί γράφονται μόνο στις γραμμές λόγω των χορδών της κιθάρας στις οποίες παίζονται. Οι καρτέλες κιθάρας έχουν σχεδιαστεί ειδικά για κιθαρίστες. Κάπως σαν τη δική μας γλώσσα. Όπου η τυπική μουσική σημειογραφία είναι γραμμένη για οποιοδήποτε όργανο.

Σύγκριση σημειογραφίας μουσικής

μουσική σημειογραφία και καρτέλα κιθάρας

Όπως μπορείτε να δείτε από την παραπάνω εικόνα. Τα δύο είδη μουσικής σημειογραφίας μοιάζουν πολύ. Στο επάνω μέρος, έχουμε τυπική σημειογραφία και στο κάτω, έχουμε καρτέλες κιθάρας. Η καρτέλα κιθάρας είναι σχεδόν το ίδιο πράγμα. Απλώς γραμμένο με τρόπο που σχετίζεται με το παίξιμο κιθάρας. Με αριθμούς αντί για σύμβολα.

Αυτό διευκολύνει την εκμάθηση της κιθάρας. Σας επιτρέπει επίσης να βελτιώσετε το παίξιμο κιθάρας και τη μουσικότητά σας μαθαίνοντας αυτή την πολύ απλή μουσική γλώσσα. Το να μάθετε να διαβάζετε καρτέλες κιθάρας σας δίνει μια εικόνα που διαφορετικά δεν θα αποκτούσατε.

Αναπτύξτε μια καλύτερη κατανόηση

αναπτύξουν καλύτερη κατανόηση

Για να είστε καλός κιθαρίστας ή μουσικός γενικά, πρέπει να αφιερώσετε χρόνο για να αναπτύξετε δεξιότητες. Και η ανάπτυξη καλύτερης κατανόησης της ανάγνωσης καρτελών κιθάρας είναι ένα από αυτά. Για να σας βοηθήσουμε να ξεκινήσετε, φροντίστε να ελέγξετε ένα από τα βιβλία που έχω γράψει για το παίξιμο κιθάρας

Ανεξάρτητα από το επίπεδο που παίζετε στην κιθάρα σας, ένα από τα βιβλία μου μπορεί να σας βοηθήσει. Γραμμένο με μια πολύ απλή και κατανοητή μέθοδο βήμα προς βήμα.

Μάθετε να διαβάζετε και να γράφετε

διάβασε και γράψε

Αφού μπορείτε να διαβάσετε καρτέλες κιθάρας, τότε μαθαίνετε να τις γράφετε. Αυτό είναι όπου ένα από τα πραγματικά οφέλη έρχεται στο παιχνίδι σας. Διαβάζοντας και γράφοντας μια νέα ιερή γλώσσα. Αυτό είναι που κάνει τις καρτέλες κιθάρας εξαιρετικά εργαλεία εκπαίδευσης.

Μόλις καταλάβετε πώς λειτουργούν όταν τα διαβάζετε (ας πούμε σε ένα τραγούδι) θα αποκτήσετε διορατικότητα. Στη συνέχεια, αν κάνετε το επόμενο βήμα στη συγγραφή τους, θα καταλάβετε πλήρως πώς συνδυάζονται τα πράγματα στη μουσική. Και τότε είναι που αρχίζει πραγματικά η διασκέδαση.

Εκμάθηση κιθάρας με το αυτί

μάθε κιθάρα με το αυτί

Το να παίζεις με το αυτί είναι υπέροχο. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο οι περισσότεροι κιθαρίστες προσεγγίζουν το όργανο. Ακούς μουσικές νότες και μετά προσπαθείς να τις αναπαράγεις στην κιθάρα σου.

Αυτή είναι επίσης μια μεγάλη ικανότητα για ανάπτυξη. Και δεν πρέπει να αγνοηθεί. Αλλά αν μάθετε να διαβάζετε και να γράφετε τη γραπτή λέξη (παρτιτούρα) θα σας δώσει ένα πόδι στον ανταγωνισμό όπως τον αποκαλούν. Θα σας επιτρέψει να καταλάβετε τα πράγματα στη μουσική πιο γρήγορα.

Αναπτύξτε την υπομονή

υπομονή

Όπως όλα τα πράγματα που μαθαίνουμε στη ζωή, πρέπει να αναπτύξουμε υπομονή. Ειδικά όταν πρόκειται να μάθετε να διαβάζετε καρτέλες κιθάρας. Αν και είναι απλά, είναι σαν να μαθαίνεις μια άλλη γλώσσα. Μόλις το κάνετε, ένας εντελώς νέος κόσμος θα ανοίξει μπροστά σας. Θα καταλάβετε πράγματα που δεν θα καταλάβουν οι περισσότεροι κιθαρίστες που μαθαίνουν μόνο με το αυτί.

Απλά ξεκινήστε αργά και πάρτε το χρόνο σας. Βρείτε ένα απλό τραγούδι που σας αρέσει και αναζητήστε τις καρτέλες σε αυτό. Εάν είναι ένα δημοφιλές τραγούδι, πιθανότατα υπάρχουν καρτέλες κιθάρας γραμμένες σε αυτό.

Δεδομένου ότι ζούμε στην εποχή του Διαδικτύου, αυτό μπορεί να βρεθεί αρκετά εύκολα. Απλώς Google τον τίτλο του τραγουδιού με καρτέλες και δείτε τι προκύπτει. Ίσως εκπλαγείτε με το πόσο εύκολο είναι μόλις το αποκτήσετε.

Συμπέρασμα μαθήματος

Δεν θα έρθει από τη μια μέρα στην άλλη, αλλά αν το εργάζεστε καθημερινά, θα δείτε μερικά ωραία θετικά αποτελέσματα. Και το να παίζεις κιθάρα θα εκτιναχθεί στα ύψη. Θα ανακαλύψετε ότι θέλετε να μάθετε όλο και περισσότερα με το νέο σύνολο δεξιοτήτων σας. Διαβάζοντας καρτέλες κιθάρας.

Και αν χρειάζεστε περισσότερη βοήθεια για να ξεκινήσετε, φροντίστε να πάρετε ένα από τα δικά μου βιβλία μεθόδων κιθάρας.

Βιβλία με τη μέθοδο Dwayne Jenkins

Όλα αυτά τα βιβλία είναι γραμμένα με καρτέλες κιθάρας για ευκολότερη εκμάθηση. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να έχετε γρήγορα αποτελέσματα με εύκολα βήμα προς βήμα μαθήματα και να διασκεδάσετε στη διαδικασία.

Και εάν χρειάζεστε επιπλέον βοήθεια, μη διστάσετε να μου στείλετε ένα email ή να επικοινωνήσετε μαζί μου στο Facebook. Διδάσκω επίσης μαθήματα αυτοπροσώπως και διαδικτυακά. Έτσι, ανεξάρτητα από το πού βρίσκεστε στον κόσμο, μπορούμε να σας συνδέσουμε και να σας υπερέχουμε στη μάθησή σας.

Εκτός από όλα αυτά, έχω μαθήματα βίντεο Κανάλι YouTube που μπορεί επίσης να σας βοηθήσει στη μάθησή σας. Φροντίστε λοιπόν να επωφεληθείτε από όλους τους διαθέσιμους πόρους και θα διασκεδάσετε παίζοντας κιθάρα σε χρόνο μηδέν.

Καλή τύχη και προσοχή.

Με εκτίμηση, Dwayne Jenkins

Δάσκαλος κιθάρας Dwayne Jenkins

Μαθήματα κιθάρας του Ντουέιν.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar