Μικρά πράγματα, απλά πράγματα. – Equip For Life Coaching

0
Μικρά πράγματα, απλά πράγματα.  – Equip For Life Coaching

Πώς τα πάτε αυτή την εβδομάδα; Πώς είναι η οπτική σας για τον κόσμο, και το ρόλο που έχεις μεσα του?

Ίσως μια περίεργη ερώτηση για να ξεκινήσει με αυτήν την εβδομάδα.

Είχαμε το τεράστιο προνόμιο να μπορέσουμε να φύγουμε για διακοπές στο εξωτερικό αυτόν τον περασμένο μήνα. Ήταν ονειρεμένες διακοπές που κρατήθηκαν πριν από σχεδόν τρία χρόνια και ακυρώθηκαν δύο φορές λόγω πανδημίας και φρικτού χαρακτήρα.

Ήταν το μόνο που θα μπορούσαμε να ελπίζουμε και περισσότερα, και είμαι πολύ ευγνώμων.

Όπως πολλοί άλλοι κουρασμένοι ταξιδιώτες, βρεθήκαμε στο βράζει μάζα ανθρωπότητας που είναι η αίθουσα ασφαλείας στο αεροδρόμιο του Χίθροου.

Δεν ήταν πολύ διασκεδαστικό.

Τόσος κόσμος, τόσο απτός άγχος και απογοήτευση, και πολλές, πολλές ουρές. Πολλή σύγχυση σχετικά με το τι έπρεπε να κάνουμε και τι κρατήσαμε στο άτομό μας και τι έμεινε στις χειραποσκευές μας.

μικρά πράγματα απλά πράγματαΤραβήξτε πίσω από αυτή την εικόνα και το προοπτική που έχω είναι του πλήρες και απόλυτο χάος είναι ο κόσμος τώρα αμέσως. Ελλείψεις προσωπικού, Brexit, οικονομικές κρίσεις, πόλεμος, ασθένειες και Covid, κακός προγραμματισμός και κακή λήψη κυβερνητικών αποφάσεων….. όταν κοιτάς τη μεγάλη εικόνα όπως αυτή, αισθάνεσαι συντριπτική. μπορώ εύκολα σύρετε σε αδράνειανιώθοντας κυριευμένος από αδυναμία από την ικανότητα μου, ενός μόνο ατόμου να πραγματοποιήσω κάθε είδους ουσιαστική αλλαγή.

Κι όμως, τα μικρά πράγματα, τα απλά πράγματα έχουν σημασία.

Στην ουρά ασφαλείας πίσω μας ήταν ένας μοναχικός φοιτητής, που ταξίδευε πίσω στις ΗΠΑ. Ήταν σαστισμένη και ανήσυχη για το πώς λειτουργούσαν όλα και τι περίμενε το προσωπικό ασφαλείας από εμάς (πολλή σύγχυση επικρατούσε γενικά). Ήμουν κουρασμένος και καθυστερήσαμε και ταλαιπωρηθήκαμε για την πτήση ανταπόκρισης. Θα μπορούσα εύκολα να σταθώ στην ουρά σε ένα ανυπόμονος γκρινιάρηςαναστενάζοντας ακουστικά και εκνευρισμένα και βουίζοντας και βουίζοντας για να νιώσω καλύτερα με την ανικανότητα όλων αυτών.

Αλλά τι θα είχε πετύχει αυτόεκτός από το να με κάνει να νιώθω χειρότερα;

Άρχισα λοιπόν να της μιλάω στην ουρά και περάσαμε ένα πολύ χαρούμενο 10λεπτο ανταλλάσσοντας ιστορίες και συζητώντας για το ποιος την περίμενε πίσω στο σπίτι. Χαλάρωσε, την καθησύχασα όσο καλύτερα μπορούσα με έναν μαμά τρόπο και χωρίσαμε με χαμόγελα.

Μικρά πράγματα, απλά πράγματα. Ήταν μια μικρή κουβέντα, αλλά μου θύμισε τη σημασία του βλέποντας πέρα ​​από την απογοήτευση του συστήματος στους ανθρώπους πίσω από αυτό και μοιράζονται απλές καλοσύνη. Φυσικά, δεν συγχωρώ το χάος που επικρατεί στο αεροδρόμιο του Χίθροου, ούτε σχολιάζω τη λήψη αποφάσεων και τα ζητήματα που το προκάλεσαν.

Γνωρίζω όμως ότι ο καθένας μας είναι α ο άνθρωποςκαι αν πιστεύουμε ότι απλά προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό εκείνη τη στιγμή, και είμαστε άξια σεβασμού και καλοσύνηςείναι μια αρχή.

Μια μικρή αρχή, αλλά μια αρχή.

Εγώ δοκίμασε αυτή την προσέγγιση προς δική μου απογοήτευση για δεύτερη φορά, αυτή τη φορά κουβεντιάζοντας με μια μαμά που ταξίδευε μόνη της με δύο μικρά παιδιά και την οποία κρατούσε η ασφάλεια ενώ είχε ήδη καθυστερήσει φρικτά για την πτήση της ανταπόκρισης.

Και πάλι, ένα μικρό πράγμα, αλλά απλώς να προσπαθήσω να την καθησυχάσω αυτή φάνηκεδεν ήταν μόνη, για να συνδεθεί με έναν μικρό τρόπο καλοσύνη και ένα άγγιγμα ανθρωπιάς εν μέσω του άγχους της εκτός χάρτη. Μίλησα μαζί της ενώ περίμενε τον άντρα ασφαλείας και μετά περίμενα τη δική μου τσάντα.

Ευχαρίστησα τον άνθρωπο ασφαλείας – είναι κάνει απλά τη δουλειά του και οι ελλείψεις προσωπικού και το χάος δεν είναι άμεσο προσωπικό του λάθος.

Απλά πράγματα, μικρά πράγματα – μικρές καλοσύνη που θυμίζουν στους συνανθρώπους μας ότι φαίνονται και αξίζουν. Δεν έκανα καμία πρακτική διαφορά στη ζωή τους – δεν μπορούσα να επιλύσω την κρίση της ουράς ή τις καθυστερήσεις που χρειάζονταν οι πτήσεις από το να πετάξω ο ίδιος στο φεγγάρι. Αλλά μπορώ να παρατηρήσω και μπορώ να πω καλά λόγια.

Η ανθρώπινη σύνδεση που μιλάει ευγενικά και σπάει εμπόδια, όσο μικρά κι αν είναι, είναι μια καλή αρχή.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar