μάθετε πώς να χτυπάτε στην ακουστική κιθάρα για να βελτιώσετε το χρόνο και το ρυθμό σας

3
μάθετε πώς να χτυπάτε στην ακουστική κιθάρα για να βελτιώσετε το χρόνο και το ρυθμό σας

Σε αυτό το μάθημα, μάθετε πώς να χτυπάτε στην ακουστική κιθάρα για να βελτιώσετε το χρόνο και τον ρυθμό σας. Όταν το κάνετε, θα ανακαλύψετε τον ήχο της μουσικής. Και θα γίνεις πολύ καλύτερος κιθαρίστας.

Θεμελιώδη μοτίβα strumming

Για να βελτιώσετε το χρόνο σας όταν παίζετε κιθάρα, θέλετε να μάθετε τις 4 βασικές ακολουθίες νότων. Τέταρτοι νότες, όγδοες νότες, τρίδυμα και δέκατα έκτα. Όλα τα μοτίβα strumming είναι απλώς ένας συνδυασμός αυτών των νότων.

Μόλις τα μάθετε και εργαστείτε με την ανάπτυξή τους σε καθημερινή βάση, θα δείτε και θα ακούσετε βελτιώσεις στο χτύπημα στην ακουστική κιθάρα.

Σημειώσεις τετάρτου

Αυτές είναι οι βασικές μετρήσεις 1 2 3 4 που υπάρχουν στο timing όλης της μουσικής. Αυτό συμβαίνει όταν τρέχετε προς τα κάτω σε μια ομοιόμορφη ακολουθία χρονισμού. Κρατήστε μια συγχορδία (όπως η συγχορδία C) και κτυπήστε προς τα κάτω. Μετρήστε 1 2 3 4.

Το κάνετε αυτό ξανά και ξανά με συνέπεια για να δημιουργήσετε έναν ρυθμό και να δημιουργήσετε συγχρονισμό. Ξεκινήστε αργά και μείνετε σταθεροί.

Τέταρτη νότα που χτυπάει

Όπως μπορείτε να δείτε από το διάγραμμα, χτυπάτε προς τα κάτω σε κάθε ρυθμό. Τέσσερα χτυπήματα στο μέτρο και χτυπάτε προς τα κάτω σε κάθε ένα. Αυτά είναι στρέμματα τέταρτων νότων. Είναι πολύ συνηθισμένοι όταν μαθαίνεις να χτυπάς στην ακουστική κιθάρα.

Όγδοες νότες

Οι όγδοες νότες είναι εκεί που παίζετε για το ένα όγδοο μιας ολόκληρης νότας. Σε αυτήν τη χρονική ακολουθία, θα προσθέσετε ένα «και» στη νότα του τετάρτου.

Εδώ δεν θα μετρήσετε 1 2 3 4, θα μετρήσετε 1 & 2 & 3 & 4 &. Αυτό θα δημιουργήσει ένα διαφορετικό μοτίβο κορμού. Θα συνεχίσετε να τρέχετε προς τα κάτω στο 1 2 3 4, αλλά να προσθέτετε στροφές προς τα πάνω στο „&“.

όγδοη νότα που χτυπάει

Σε αυτή τη χρονική ακολουθία, προσθέτουμε το και (το οποίο αντιπροσωπεύεται από ένα σύμβολο +) και στριμώχνουμε προς τα πάνω. Αυτό θα διπλασιάσει το χτύπημα και τον ρυθμό. Εξασκηθείτε σε αυτό αφού ρίξετε τη νότα του τετάρτου προς τα κάτω.

Τρίδυμα

Σε αυτήν τη χρονική ακολουθία, πρόκειται να συνδέσουμε τρεις νότες μεταξύ τους. Αυτό προσθέτει μια εντελώς διαφορετική αίσθηση στο ρυθμό.

Σε αυτήν την ακολουθία, το πλήθος θα είναι 1 & εεε, 2 & εεε, 3 & εεε, 4 & εεε. Στριφογυρίζετε στο 1 όπως συνήθως, χτυπάτε στο „&“ όπως στην όγδοη νότα και, στη συνέχεια, χτυπάτε πίσω στο „ουχ“. Αυτό δημιουργεί έναν πολύ μοναδικό ρυθμό και θα πρέπει να τον εργάζεστε καθημερινά.

Τριπλό χτύπημα

Κοιτάξτε πώς οι νότες είναι δεμένες μεταξύ τους και προσθέτουν μια διαφορετική αμοιβή στο μοτίβο strumming. Θυμηθείτε, αυτές είναι τρεις νότες που συνδέονται μεταξύ τους για να αποκτήσουν αυτή την αίσθηση ρυθμού. Αυτό είναι πολύ ωφέλιμο όταν μαθαίνετε να χτυπάτε στην ακουστική κιθάρα.

Σημειώσεις δέκατου έκτου

Οι δέκατες έκτη νότες θα είναι τέσσερις νότες δεμένες μεταξύ τους για να δημιουργήσουν μια αίσθηση επείγοντος. Το πλήθος για αυτό το μοτίβο κτυπήματος θα είναι 1 e & uh, 2 e & uh, 3 e & uh, 4 e & Uh.

Στριφογυρίζετε στο 1, χτυπάτε πάνω στο „e“, πίσω στο „&“ και μετά χτυπάτε πίσω στο „εεε“. Αυτές θα είναι όλες οι νότες που παίζονται μαζί σε μια ενιαία κίνηση.

Δέκατη έκτη νότα που χτυπάει

Όπως μπορείτε να δείτε από το διάγραμμα, εναλλάσσετε το χτύπημα σας για να δώσετε έναν ωραίο ρευστό ρυθμό. Φροντίστε να μετράτε όταν παίζετε αυτό, καθώς και τις όγδοες νότες και τρίδυμα, και εξασκηθείτε καθημερινά.

Συνδυασμός από νότες που χτυπούν

Τώρα που γνωρίζετε τις μεμονωμένες νότες κορμού, μπορείτε στη συνέχεια να εργαστείτε για να τις συνδυάσετε. Αυτό θα σας επιτρέψει να κυριαρχήσετε τον ρυθμό σας και να βελτιώσετε το χρόνο σας.

Τέταρτο, τρίδυμο, όγδοη νότα που χτυπούν

Σε αυτό το διάγραμμα, μπορείτε να δείτε καθαρά τις νότες που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία αυτού του ρυθμού. Ξεκινάτε με μια νότα τέταρτου, μεταβαίνετε σε μια τριάδα και τελειώνετε με μια όγδοη νότα.

Η νότα τετάρτου τοποθετείται στο 1 (ως συνήθως), η τριπλέτα παίζεται στο 2 και 3 και η όγδοη νότα παίζεται στο 4 &. Παίξτε αυτό και δείτε πώς δημιουργεί ένα συγκεκριμένο μοτίβο ρυθμού.

Ανάγνωση σημειογραφίας μοτίβων κορμού

Όπως όλα τα πράγματα στη μουσική, υπάρχει μια συγκεκριμένη σημειογραφία για ορισμένες τεχνικές που σχετίζονται με το παίξιμο κιθάρας. Το strumming δεν είναι διαφορετικό.

Έχετε μια σημείωση για το τρύπημα προς τα κάτω, προς τα πάνω και τη σίγαση των χορδών. Η σίγαση των χορδών παράγει έναν πιο κρουστικό τόνο.

Σημειογραφία κιθάρας με κορμοστόλι

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να υποδείξετε το strumming και καθώς προχωράτε στις σπουδές σας θα τους συναντήσετε. Αλλά αυτό το παράδειγμα δείχνει τον πιο συνηθισμένο τρόπο με τον οποίο σημειώνεται το strumming στη μουσική.

Φροντίστε να τα απομνημονεύσετε, ώστε όταν τα συναντήσετε σε βιβλία μουσικής ή στο Διαδίκτυο, να ξέρετε πώς να διαβάζετε και να εκτελείτε το μοτίβο του κορμού.

Πρόσθετη μάθηση

Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτό το θέμα και πώς να βελτιώσετε περαιτέρω την ακουστική σας κιθάρα, σας συνιστώ να δείτε το βιβλίο Μάθετε να παίζετε ακουστική κιθάρα.

Μάθετε να παίζετε ακουστική κιθάρα

Αυτό το βιβλίο μεθόδων κιθάρας θα διδάξει όλα όσα χρειάζεστε για να χτίσετε μια γερή βάση για να παίζετε ακουστική κιθάρα. Θα σας διδάξει:

Τι τύπο να πάρετε

Πώς να το κρατήσετε

Συντονίστε το

Ανάγνωση διαγραμμάτων χορδών

Με ποιες συγχορδίες να ξεκινήσετε

Και μείζονα και δευτερεύοντα

Διακοσμήσεις συγχορδίας

Πώς να δημιουργήσετε ρυθμό

Ακολουθίες χρονισμού

Βασική μουσική θεωρία

Και πολλά, πολλά άλλα. Είναι ένα ολοκληρωμένο μάθημα για αρχάριους. Επομένως, αν αυτό θέλετε να μάθετε, προτείνω αυτό το βιβλίο. Μαζί με αυτό, είναι γραμμένο από εμένα, οπότε αν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με τα μαθήματα, μπορείτε να απευθυνθείτε και θα είμαι διαθέσιμος να σας βοηθήσω.

Δωρεάν δοκιμή κιθάρας

Συμπέρασμα μαθήματος

Ο καλύτερος τρόπος για να βελτιώσετε το χτύπημα στην κιθάρα είναι να μελετάτε τις πληροφορίες που παρουσιάζονται σε αυτό το μάθημα και να τις εξασκείτε καθημερινά. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να βελτιώσετε το ρυθμό σας.

Επίσης, μάθετε για διάφορες συγχορδίες που θα σας βοηθήσουν να αναπτύξετε το λεξιλόγιό σας για τις συγχορδίες. Προόδους συγχορδιών και γνώση του πώς λειτουργεί η μουσική γενικά.

Και αν χρειάζεστε ιδιαίτερα μαθήματα, μη διστάσετε να απευθυνθείτε. Μπορώ να σας διδάξω προσωπικά, πρόσωπο με πρόσωπο ή διαδικτυακά μέσω Skype ή FB. Απλώς απευθυνθείτε και θα σας βοηθήσουμε.

Καλή τύχη,

Ντουέιν Τζένκινς

Ντουέιν Τζένκινς

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar