Μάθετε πώς να παίζετε γρήγορα σόλο κιθάρας με εναλλακτική επιλογή

4
Μάθετε πώς να παίζετε γρήγορα σόλο κιθάρας με εναλλακτική επιλογή

Μάθετε τα πλεονεκτήματα της εναλλακτικής επιλογής για τη βελτίωση του παιχνιδιού κιθάρας. Αυτή είναι μια μορφή επιλογής κάθε χορδής πάνω-κάτω ξεχωριστά. Αυτό δημιουργεί ταχύτητα και αντοχή. Καθώς επίσης βοηθά στο ρυθμικό παίξιμο κιθάρας.

Μια τεχνική που έχει σχεδιαστεί για να κάνει τα σόλο κιθάρας σας να ακούγονται σαν αληθινοί επαγγελματίας. Η εκμάθηση μοτίβων κλίμακας δεν αρκεί, πρέπει να μάθετε τις έννοιες και τις αρχές που τα ζωντανεύουν. Μια ιδέα που θα σας επιτρέψει να παίξετε με αυξημένη ταχύτητα είναι το εναλλακτικό picking.

Κάτω μάζεμα

Όταν ξεκινάτε για πρώτη φορά να μαθαίνετε να παίζετε κιθάρα, ανεξάρτητα από το ρυθμό ή το lead, αναπτύσσετε το να πιέζετε. Επιλέγοντας κάθε νότα με μια κίνηση προς τα κάτω.

Κάτω επιλέγοντας κιθάρα

Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσετε, αλλά θα σας επιτρέψει μόνο να παίξετε τόσο γρήγορα. Εάν το παιχνίδι αργά είναι το πράγμα σας, τότε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για αυτό. Αλλά αν θέλετε να παίξετε γρηγορότερα, θα χρειαστεί να αναπτύξετε την ικανότητα του εναλλακτικού picking. Όπου σηκώνετε και προς τα πάνω.

Θέλετε επίσης να αναπτύξετε καλύτερη δύναμη και αντοχή στο χέρι. Επειδή, όπως λένε πάντα, „είναι όλα στον καρπό“ αυτό ισχύει για αυτήν την τεχνική. Εδώ θα διαλέξετε μια σημείωση προς τα κάτω και την επόμενη επάνω.

Εναλλακτικό μάζεμα

Ο μόνος τρόπος για να παίξετε ορισμένα μουσικά κομμάτια μεγάλης ταχύτητας είναι μέσω της τεχνικής της επιλογής κάθε χορδής ξεχωριστά σε εναλλακτική κίνηση. Η πρώτη νότα επιλέγεται προς τα κάτω και η επόμενη νότα επιλέγεται προς τα πάνω. Αυτό γίνεται σε κάθε χορδή ξεχωριστά.

Αυτός είναι ο μόνος τρόπος, μπορείτε να αυξήσετε την ταχύτητα και το ρυθμό σας. Όταν πρόκειται να εκτελέσετε μια βιαστική ή την αίσθηση του επείγοντος, η εναλλακτική επιλογή είναι ο τρόπος που πρέπει να κάνετε.

εναλλακτικό μάζεμα

Η ανάπτυξη αυτής της τεχνικής απαιτεί χρόνο και πρέπει να αναπτύξετε υπομονή. Σας συνιστώ να ξεκινήσετε με την πρώτη χορδή (το μικρότερο) κάπου γύρω από το 5ο τάστα και να περάσετε από κάθε μεμονωμένο δάχτυλο. Το ένα αμέσως μετά το άλλο.

Ο δείκτης στην 5η τάστα, ο μεσαίος δάχτυλος στην 6η τάστα, ο παράμεσος στην 7η τάστα και ο ροζ στην 8η τάστα. Αυτό θα σας επιτρέψει να ασκήσετε και τα τέσσερα δάχτυλα και να συνηθίσετε να είναι όλα στο ταστιχάκι.

Παρακολουθήστε το βίντεο μάθημα παρακάτω

Ελάσσονα πεντατονική κλίμακα

Η ελάσσονα πεντατονική κλίμακα είναι η πιο κοινή κλίμακα κιθάρας που χρησιμοποιείται για να παίζετε σόλο κιθάρας και αν δεν το έχετε κάνει ήδη, σας συνιστώ να ξεκινήσετε με αυτήν την κλίμακα.

Είναι γνωστό ως μοτίβο κουτιού λόγω του τρόπου με τον οποίο οι νότες ευθυγραμμίζονται στην ταστιέρα. Αυτό καθιστά πολύ εύκολη την εκμάθηση, την εκτέλεση και την απομνημόνευση. Αυτό το μοτίβο κλίμακας είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να εργαστείτε με την εναλλακτική σας επιλογή.

Μικρή πεντατονική κλίμακα

Μελετήστε αυτό το μοτίβο κλίμακας. Οραματιστείτε το σχήμα του. Θα σας εξυπηρετήσει πολύ καλά. Στην πραγματικότητα, αν μάθετε μόνο αυτή τη ζυγαριά και γνωρίζετε ακριβώς πού να την παίξετε τη σωστή στιγμή, θα μπορείτε να παραμένετε στο κλειδί κάθε φορά όταν κάνετε σόλο κιθάρας.

Εάν εξασκείτε το εναλλακτικό σας μάζεμα με αυτήν την κλίμακα, θα σας βοηθήσει να αυξήσετε την αντοχή στα χέρια σας καθώς και να αναπτύξετε ένα καλύτερο χέρι συλλογής. Πολλοί παίκτες όταν μαθαίνουν, παραβλέπουν το χέρι που παίρνει, αλλά στην πραγματικότητα, εκεί συμβαίνει το μεγαλύτερο μέρος της μαγείας. Λοιπόν να το γνωρίζετε αυτό.

Απαιτείται καθημερινή εξάσκηση

Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο το εναλλακτικό μάζεμα για να βελτιώσετε το παίξιμο της κιθάρας σας, απαιτείται καθημερινή εξάσκηση. Σας συνιστώ να το δουλέψετε πριν παίξετε συγχορδίες ή δουλέψετε σε οποιοδήποτε κορδόνι.

Αυτό θα σας βοηθήσει να γίνετε πιο πειθαρχημένοι. Με αυτό το είδος επιλογής, θα αυξήσετε την ποιότητα του τόνου της κιθάρας σας καθώς και τη σαφήνεια των νότων.

Και αν θέλετε να προχωρήσετε περαιτέρω αυτήν την ιδέα, σας συνιστώ να αποκτήσετε το βιβλίο μεθόδων κιθάρας Lead Guitar Wizardry.

Lead Guitar Wizardry

Lead Guitar Wizardry

Αυτό το βιβλίο μεθόδων κιθάρας είναι ένα εισαγωγικό μάθημα για να παίζετε σόλο κιθάρας και να γίνετε οδηγός μάγος κιθάρας. Το είδος του κιθαρίστα που κάνει τους ανθρώπους να πάνε „ουάου, πώς το κάνεις αυτό;“ Αλλά για να ολοκληρώσετε αυτήν την αντίδραση, πρέπει να μελετήσετε και να εξασκήσετε τις έννοιες που απαιτούνται για να το κάνετε.

Απλό βήμα-βήμα

Το Lead Guitar Wizardry είναι γραμμένο με έναν απλό τρόπο βήμα-βήμα που σας καθοδηγεί ακριβώς με αυτά που πρέπει να γνωρίζετε για να γίνετε ένας εξαιρετικός κιθαρίστας. Με κάθε μάθημα που παρουσιάζεται θα μάθετε πράγματα όπως:

Με τι ζυγαριά να ξεκινήσεις

Πώς να διαβάσετε μοτίβα κλίμακας

Η σημασία των 12 bar blues

Σφυριά, έλξεις, κάμψεις κ.λπ

Αρπέτζια και αρμονικές νότες

Προόδους συγχορδίας σε σόλο πάνω

Εξασκηθείτε στις συνήθειες

εκπαίδευση αυτιών

Αυτοσχεδιάζοντας

Και πολλά, πολλά άλλα. Όλα αυτά χωρίς καμία απολύτως προηγούμενη γνώση της μουσικής. Οποιοσδήποτε μπορεί να μάθει από αυτό το βιβλίο και να συνεχίσει να παίζει σόλο κιθάρας και να γίνει κορυφαίος κιθαρίστας.

Συμπέρασμα μαθήματος

Όταν πρόκειται να μάθετε να παίζετε κιθάρα, υπάρχουν πολλά διαφορετικά στυλ που μπορείτε να παίξετε. Blues, Country, Rock, Bluegrass, Classical, Pop, κ.λπ. Και αυτό που θέλετε να κάνετε είναι να μάθετε τις τεχνικές που ταιριάζουν με αυτό το στυλ μουσικής.

Κάθε στυλ έχει διαφορετικές τεχνικές και έννοιες που συνδέονται με αυτό. Η εναλλακτική επιλογή θα σας δικαιώσει σχεδόν σε κάθε στυλ κιθάρας. Γι‘ αυτό σας συνιστώ ανεπιφύλακτα να το μάθετε.

Φροντίστε να αναπτύξετε καλές σταθερές συνήθειες πρακτικής και να δημιουργήσετε μια ρουτίνα πρακτικής. Αυτό θα σας δώσει την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη δυνατή ανάπτυξη.

Ακολουθήστε μια μέθοδο

Βρείτε μια μέθοδο που πρέπει να ακολουθήσετε όταν πρόκειται για μάθηση. Αυτό θα σας βοηθήσει να απαντήσετε σε ερωτήσεις που προκύπτουν και θα σας διδάξει με τη σωστή σειρά. Το βλέπω ξανά και ξανά όπου αυτοδίδακτοι μαθητές παρακάμπτουν σημαντικά βήματα και αργότερα γίνεται πρόβλημα.

Εάν το βίντεο είναι δικό σας, ρίξτε μια ματιά στο δικό μου Βιβλιοθήκη μαθημάτων βίντεο στο Youtube καθώς έχω πολλά υπέροχα βίντεο για όλα τα πράγματα που σχετίζονται με την εκμάθηση κιθάρας. Δεν έχει σημασία αν είναι ρυθμικό, σόλο κιθάρας ή θεωρία μουσικής. Είναι όλα εκεί και δωρεάν!

Ιδιωτική Οδηγία

Εκτός από αυτό, προσφέρω επίσης ιδιωτικά μαθήματα κιθάρας τόσο εκτός όσο και διαδικτυακά. Επομένως, εάν πιστεύετε ότι αυτό είναι κάτι που μπορεί να σας βοηθήσει επίσης, επικοινωνήστε και ενημερώστε με.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου μέσω της ιστοσελίδας μου και να με ακολουθήσετε Μεσα ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ για την τελευταία ενημέρωση του μαθήματος μου. Με τη σημερινή τεχνολογία, η εκμάθηση κιθάρας δεν ήταν ποτέ ευκολότερη. Εκμεταλλευτείτε το λοιπόν.

Καλή επιτυχία στις σπουδές σας και μέχρι το επόμενο μάθημα, να προσέχετε.

Ντουέιν Τζένκινς

Ντουέιν Τζένκινς

Δωρεάν δοκιμή κιθάρας

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar