Καλές συνήθειες θλίψης – Equip For Life Coaching

0
Καλές συνήθειες θλίψης – Equip For Life Coaching

Η ζωή έχει πάρει μια ασυνήθιστη παύση καθώς έχουμε συλλογιστεί και θρηνήσει την απώλεια της βασίλισσας Ελισάβετ Β‘.

Τώρα επιστρέφει ως συνήθως – και η βασιλική οικογένεια συνεχίζει να θρηνεί τη μαμά, τη γιαγιά και τη γιαγιά της στα μάτια του κοινού. Δεν είναι μια αξιοζήλευτη θέση, ό,τι κι αν σκεφτείς τη βασιλική οικογένεια.

Ένας σοφός φίλος προπονητής θλίψης λέει ότι κατά μέσο όρο οι άνθρωποι δίνονται περίπου 6 μήνες για να θρηνήσεις για μια μεγάλη απώλεια προτού η ζωή τους περιμένει να έχουν «προχωρήσει», «το ξεπεράσει» ή οποιαδήποτε άλλη φράση μετοχών μπορεί να κυκλοφορήσει.

Αυτό είναι πραγματικά σκληρό.

Η θλίψη συνεχίζεται και σε προλαβαίνει και αλλάζει σχήμα με ημέρες, εβδομάδες, μήνες, χρόνια. Δεν είναι κάτι που ξεπερνάμε, αλλά κάτι που το ξεπερνάμε μάθε να ζεις δίπλα. Ο χώρος που παίρνει στη ζωή μας πιθανότατα αρχίζει να συρρικνώνεται, αλλά ποιος θα πει πόσο χρόνο χρειάζεται. Δύσκολο να ζεις στα μάτια του κοινού και να συνεχίζεις αυτόν τον περίπατο θλίψης.

Πώς ταιριάζει αυτό με τις σκέψεις εδώ τελευταία προσέγγιση του φθινοπώρου και την επαναφορά προθέσεων και συνηθειών;

Μπορεί κάλλιστα να είναι η περίπτωση που έχετε γνωστή θλίψη και απώλεια τους τελευταίους μήνες και χρόνια, ειδικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας του Covid. Είμαι σε μια συγκεκριμένη ηλικία που όλο και περισσότεροι φίλοι μας αντιμετωπίζουν τον θάνατο ενός γονέα – άλλοτε ξαφνικά, άλλοτε μετά από μια μακρά παρακμή. Και τα δύο είναι δύσκολα για διαφορετικούς λόγους.

Η θλίψη είναι έτσι αποσυμφορητικός.

Καταλαμβάνει πολύ χώρο και ενέργεια στο κεφάλι μας, αφήνοντάς μας μαζί μειωμένη νοητική ικανότητα για κανονική λήψη αποφάσεων. Ο Richard Coles μιλά για αυτό στο βιβλίο του, Η τρέλα της θλίψης. Περιέγραψε ένα περιστατικό όπου πήγε στο κατάστημα για να αγοράσει λίγη κρέμα χεριών για τις νοσοκόμες στο νοσοκομείο και βγήκε με τρία είδη παρμεζάνας.

καλές συνήθειες θλίψης - περιστέριαΚαθώς λοιπόν πλησιάζουμε αυτή την εποχή του φθινοπώρου, είναι σημαντικό να σταματήστε και σκεφτείτε πού βρίσκεστε στη δική σας ζωή, και τι είναι αυτό που χρειάζεστε περισσότερο.

Αυτό θα είναι διαφορετικό από οποιονδήποτε άλλο γύρω σας, και αυτό είναι μια σημαντική αναγνώριση. Μερικές φορές μπορεί να υποφέρουμε από χρειάζεται ιεραρχία – Οι ανάγκες ενός φίλου που γνωρίζουμε, ο οποίος περνάει πραγματικά δύσκολα είναι πολύ μεγαλύτερες και πιο σημαντικές, και ως εκ τούτου καταστρέφουμε τις δικές μας και δεν τις δίνουμε σημασία. Αυτό δεν εξυπηρετεί κανέναν.

Η αυτογνωσία όπως πάντα είναι το κλειδί εδώ.

Πώς μοιάζει η επαναφορά των συνηθειών σας για το φθινόπωρο;

Εάν είστε κάποιος που βρίσκεται σε μια περίοδο απώλειας, μετάβασης ή θλίψης, τότε σας ενθαρρύνω να σκεφτείτε ποιες συνήθειες θα σας εξυπηρετούσαν καλά όσον αφορά την παροχή τσέπες ξεκούρασης, προβληματισμό και ηρεμία. Καλές συνήθειες για την αντιμετώπιση της θλίψης.

Μπορεί να είσαι ενθουσιασμένος για όλα όσα σας επιφυλάσσει αυτό το φθινόπωρο και να απολαύσετε όλα αυτά ελευθερίες έχουμε τώρα μετά από δύο μακρά απαίσια χρόνια περιορισμών πανδημίας. Σας ενθαρρύνω να σκεφτείτε ποιες συνήθειες θα κάνουν σας εξυπηρετήσει καλά και δώστε την ενέργεια και την εστίαση που χρειάζεστε.

Σε όποια κατάσταση ζωής κι αν βρίσκεσαι, η ζωή συνεχίζεται. Είτε στη μέση της θλίψης, είτε σε μια νέα δουλειά, είτε σε μια υπάρχουσα δουλειά και μια πολυάσχολη θητεία με πολλές δεσμεύσεις, υπάρχει πάντα η Πράγματα ζωής που πρέπει να ασχοληθείτε. Μπορεί να είναι μια δύσκολη ισορροπία για να τα καταφέρετε – η αντιμετώπιση τυχόν επιπλέον απαιτήσεων από εσάς συναισθηματικά και διανοητικά που μπορεί να κρατήσει αυτή η σεζόν, με τα φυσιολογικά πράγματα της ζωής που δεν σταματούν ούτε φεύγει ποτέ.

Δεν υπάρχει σωστό ή λάθος. Αυτό έχει να κάνει με το να γνωρίζεις τον εαυτό σου και να ξέρεις τι χρειάζεσαι.

Συνήθειες όπως η άσκηση, η απενεργοποίηση της τεχνολογίας σε μια συγκεκριμένη ώρα, μια τακτική συνάντηση με έναν φίλο, ένα χόμπι ή μια δραστηριότητα που μας βγάζει από τον εαυτό μας για μια γλυκιά ώρα. Αυτά είναι μικρά, απλά πράγματα που μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά. Καλές συνήθειες συλλογισμού πένθους, επιτρέποντας επιπλέον χρόνο και δημιουργία μεγαλύτερων περιθωρίων, χρόνος απλά να είναι.

Πρέπει να είμαστε εκ προθέσεως για τη δημιουργία αυτών των συνηθειών και την τήρηση τους. Περισσότερα για αυτό την επόμενη φορά.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar