Επωνυμία σας: Πώς να δημιουργήσετε μια αυθεντική και ισχυρή προσωπική επωνυμία

0
Επωνυμία σας: Πώς να δημιουργήσετε μια αυθεντική και ισχυρή προσωπική επωνυμία

Ποια είναι η προσωπική σας επωνυμία και χρειάζεστε πραγματικά ένα;

Με την έννοια που γράφω εδώ, η επωνυμία σας είναι η ουσία σας. τις αξίες, τις πεποιθήσεις, τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας, τις συμπεριφορές και τις ικανότητές σας που σας κάνουν, εσάς. Είναι η φήμη σου.

Η επωνυμία YOU είναι σαν τη δική σας προσωπική μίνι κουλτούρα

Η κουλτούρα ενός οργανισμού καθορίζεται από τους ανθρώπους που εργάζονται εκεί. Όταν υπάρχει μια ευθυγράμμιση μεταξύ του σκοπού, των στάσεων, των πεποιθήσεων και των αξιών του οργανισμού, και αυτό μεταφράζεται στις συμπεριφορές των εργαζομένων, η αντίληψη των πελατών θα ταιριάζει με το branding και την κουλτούρα της εταιρείας.

Η προσωπική σας επωνυμία περιλαμβάνει τον σκοπό, τις στάσεις, τις πεποιθήσεις και τις αξίες σας όπως εκφράζονται μέσω των συμπεριφορών, των χαρακτηριστικών και της προσωπικότητάς σας.

Έτσι, έχετε ήδη μια μάρκα ΕΣΕΙΣ. Και ακόμα κι αν δεν το είχατε συνειδητοποιήσει μέχρι τώρα, είναι σημαντικό να αναλάβετε την ευθύνη για αυτό.

Όταν η αντίληψη και η επωνυμία δεν ταιριάζουν

Όλοι μπορούμε να αναφέρουμε οργανισμούς των οποίων οι δηλωμένες αξίες δεν ταιριάζουν με τις συμπεριφορές των υπαλλήλων τους. Για παράδειγμα, χθες: Πέρασα 1,5 ώρα (ναι, 1,5 ώρα!) σε αναμονή περιμένοντας να λύσω ένα πρόβλημα με την τηλεφωνική μου εταιρεία. Η εργασία κατά την αναμονή ήταν δύσκολη, με την παράλογη μουσική που έπαιζε, που διακόπτονταν κάθε 2 λεπτά από μια αυτοματοποιημένη επιβεβαίωση που μου έλεγε να κρατήσω τη γραμμή λόγω του πόσο σημαντική ήμουν! Κάπως, δεν αγόρασα αυτό που έλεγαν!

Οι πράξεις και τα λόγια σας πρέπει να ταιριάζουν. Εάν δεν το κάνουν, οι πράξεις (συμπεριφορές) σας θα μιλούν πάντα πιο δυνατά από τα λόγια σας.

Η επωνυμία YOU περιλαμβάνει αυτά που κάνετε, καθώς και αυτά που δεν κάνετε

Για παράδειγμα, συγχαίρετε ειλικρινά φίλους και συναδέλφους για τις επιτυχίες τους; Ή μήπως νιώθετε ζήλια και αγνοείτε τα επιτεύγματά τους; Εάν λέτε ότι η ομαδική εργασία είναι σημαντική για εσάς, υποστηρίζετε τα άλλα μέλη της ομάδας σας ή είστε περισσότερο λάτρης;

Η δημιουργία της επωνυμίας YOU περιλαμβάνει αυτογνωσία και αυτοανακάλυψη

Αυτογνωσία και αυτοανακάλυψη - εξερεύνηση του μωρού

Προσδιορίστε την τρέχουσα προσωπική σας επωνυμία δίνοντας προσοχή σε αυτό που είναι ήδη εμφανές. Για παράδειγμα, πώς σας περιγράφουν οι άνθρωποι; Τι σου λένε ότι είναι τα μοναδικά σου χαρακτηριστικά; Οι φίλοι σας, αναμφίβολα, έχουν ήδη μοιραστεί αυτό που τους αρέσει σε εσάς. Για παράδειγμα, «Είσαι πάντα τόσο θετικός/αστείος/ζωηρός/πνευματώδης κ.λπ.».

Εάν η επωνυμία σας δεν είναι τόσο θετική, κάποιος μπορεί να τη μοιραστεί μόνο πίσω από την πλάτη σας.

«Πρόσεχε τον Τζιμ – έχει τρομερές διαθέσεις».

«Μην πείτε στην Τζέιν τίποτα εμπιστευτικό – εκτός αν θέλετε να διαδοθεί σε ολόκληρη την εταιρεία».

Αυτά είναι τα είδη συμπεριφορών που βλάπτουν την επωνυμία που χρειάζονται επιδιόρθωση — τώρα!

Οι πράξεις μιλούν δυνατότερα από τις λέξεις

Οι συμπεριφορές σας θα περιλαμβάνουν τον τρόπο που επικοινωνείτε με τους άλλους.

 • Ο τρόπος που μιλάς.
 • Τι λες.
 • Τον τόνο της φωνής σου.
 • Ο τρόπος που γράφεις.
 • Η καλή ή η κακή σου γραμματική.
 • Ακόμα και η γραφή σου λέει κάτι για σένα.

Η συμπεριφορά σας στο διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (για παράδειγμα στο Facebook, στο Twitter, στο LinkedIn κ.λπ.) αποτελεί επίσης σημαντικό μέρος της επωνυμίας σας στον 21ο αιώνα. Και επειδή κολλάει στο ethernet, γίνεται πιο δύσκολη η διαχείρισή του. Πόσα άτομα έχετε «αποκλείσει» επειδή βαρεθήκατε να βλέπετε τα αρνητικά τους σχόλια να εμφανίζονται στη ροή σας;

Με τι είσαι παθιασμένος;

Εξετάστε τις απαντήσεις σας σε αυτές τις ερωτήσεις:

 1. Τι σε ενθουσιάζει στη ζωή;
 2. Είστε παθιασμένοι με κάτι ασυνήθιστο;
 3. Τι φοβάστε ή ανησυχείτε;
 4. Συμμετέχετε σε δραστηριότητες επιβράβευσης;
 5. Ποιον θαυμάζετε και γιατί;

Η εξέταση αυτών των διαφορετικών πτυχών της ζωής σας μπορεί να σας οδηγήσει να ανακαλύψετε την επωνυμία YOU.

Το περιβάλλον σας λέει πολλά για εσάς

Πώς μοιάζει ο χώρος εργασίας σας; Μοιάζει με τον απόηχο ενός τσουνάμι; Ή μήπως όλα έχουν μια θέση με όλα στη θέση τους;

ακατάστατο γραφείο

Συνήθιζα να δουλέψω με έναν μηχανικό του οποίου η οροφή του γραφείου φαινομενικά στηριζόταν από πανύψηλους σωρούς φακέλων και «πράξεων». Ωστόσο, είχε μια εκπληκτική μνήμη και η υπερδύναμή του ήταν ότι μπορούσε να βρει οτιδήποτε ανάμεσα σε αυτούς τους σωρούς αρχείων σχεδόν αμέσως.

Το γραφείο μου, συγκριτικά, ήταν σχεδόν πάντα καθαρό και τακτοποιημένο. Δεν μπορώ να δουλέψω σε ακαταστασία, οπότε θα τα καταθέσω όλα κάπου. Το πρόβλημά μου ήταν ότι θα έχανα τόσο πολύ χρόνο ψάχνοντας για τα πράγματα που είχα καταθέσει. Δεν φαινόταν ποτέ να είναι εκεί που νόμιζα ότι τα είχα καταθέσει.

Το branding περιλαμβάνει το στυλ ντυσίματος σας

Όπου το προσωπικό φοράει στολή, θα υπάρχουν μερικοί άνθρωποι των οποίων οι στολές φαίνονται πάντα τραγανές και αιχμηρές. Οι χρήστες σπάνια έχουν τρίχες ακατάλληλες. Και υπάρχουν και άλλοι που φορούν τις στολές τους πιο πρόχειρα. Ίσως υπάρχει κάποιος που φοράει πάντα ένα αξεσουάρ, ώστε να ξεχωρίζει από όλους τους άλλους. Αυτό είναι μέρος της προσωπικής τους επωνυμίας.

Κανένα από αυτά δεν είναι σωστό ή λάθος – είναι απλά διαφορετικά. Απλά προσέξτε πώς φοράτε τα ρούχα σας. Όταν υπάρχει επιλογή για το τι να φορέσετε, το στυλ και τα χρώματα που επιλέγετε λένε πολλά για εσάς.

Η προσωπικότητά σας, οι ιδιαίτερες δυνάμεις σας, τα ενδιαφέροντά σας, οι ατομικές σας ιδιορρυθμίες — όλοι αυτοί οι παράγοντες σας κάνουν, ΕΣΑΣ.

Με τι είδους ανθρώπους περιτριγυρίζετε τον εαυτό σας;

την ομάδα με την οποία περιβάλλεστε

 • Είναι θετικοί, αισιόδοξοι, ευγενικοί και υποστηρικτικοί;
 • Καταστρέφουν άλλους ή χτίζουν ανθρώπους;
 • Τι σας αρέσει και τι δεν σας αρέσει στο πλήθος με το οποίο κάνετε παρέα;
 • Ισχύουν αυτά τα πράγματα και για σένα;
 • Έτσι θέλεις να σε αντιλαμβάνονται;

Δουλεύοντας με πελάτες για να αναπτύξουν την αναγνωρισιμότητα της επωνυμίας τους, διαπίστωσα ότι σταδιακά εγκαταλείπουν τους μη υποστηρικτικούς, αρνητικούς ανθρώπους στη ζωή τους, καθώς επισκέπτονται, αναπτύσσονται και κατέχουν την επωνυμία τους. Καθώς αναπτύσσουν περισσότερο τις δυνατότητές τους, ο χωρισμός επέρχεται, με τη συνειδητοποίηση ότι υψώνονται πάνω από αυτό που προηγουμένως θα τους έσυρε προς τα κάτω.

Όχι, δεν χρειάζεται να είσαι τέλειος!

Αν και η ιδέα του να είμαστε τέλειοι μπορεί να είναι ελκυστική, η πραγματικότητα είναι ότι θα ήταν αδύνατο να ζήσουμε μαζί μας. Και δεν έχει να κάνει με τον ανταγωνισμό με άλλους. Είναι πραγματικά να ανακαλύψεις εκείνες τις πτυχές της προσωπικότητάς σου που σε κάνουν μοναδικό — που είναι συχνά οι ατέλειές μας — και τους καμαρώνω!

Είναι σημαντικό να είσαι αυθεντικός

Χρειάζεται δύναμη και θάρρος για να είσαι αυθεντικός, γιατί δεν θα σε αγαπήσουν όλοι.

Δεν μπορείς να είσαι τα πάντα για όλους τους ανθρώπους, γι‘ αυτό μην προσπαθήσεις καν. Απλά να είσαι ο εαυτός σου. Οι άνθρωποι που έχουν παρόμοιες αξίες με εσάς και τους αρέσει αυτό που πρεσβεύετε θα μείνουν μαζί σας. Άλλοι θα βρουν ανθρώπους με τους οποίους έχουν απήχηση.

Προσδιορίστε αυτά τα περίεργα πράγματα που μόνο εσείς έχετε ή κάνετε και ενσωματώστε τα στην επωνυμία σας με θετικό τρόπο.

Για παράδειγμα, όταν είμαι απορροφημένος και δουλεύω πάνω σε κάτι, σιωπώ — ή μουρμουρίζω στον εαυτό μου — ανάλογα με το επίπεδο απογοήτευσής μου! Όταν τελειώνω μια εργασία, κάνω ένα διάλειμμα ή αρχίζω να κάνω κάτι διαφορετικό, συνήθως αρχίζω να τραγουδάω ή να βουίζω στον εαυτό μου.

Δεν είχα καν συνειδητοποιήσει ότι το έκανα αυτό μέχρι που κάποιος με τον οποίο συνεργαζόμουν άρχισε να με αποκαλεί Γουίνι. Όταν ρωτάω γιατί, μου είπε: «Επειδή πάντα βουίζεις μελωδίες όπως η Winne the Pooh». Ένιωσα λίγο αμήχανα, αλλά γρήγορα πρόσθεσε ότι το πίστευε υπέροχο, έδειξε ότι ήμουν χαρούμενος, τον έκανε να χαμογελάσει και να λαμπρύνει τη μέρα του.

Μετά τα σχόλιά του, συνειδητοποίησα ότι θα χρησιμοποιούσα το τραγούδι ή το βουητό ως τρόπο αλλαγής καταστάσεων μεταξύ των εργασιών. Όταν έπαιρνα τον Shaggy, τον παπαγάλο μου, συμμετείχε και προσπαθούσε να κρατήσει ό,τι μελωδία βουίζα ή τραγουδούσα. Ή θα άρχιζε να γελάει. Αυτό με έκανε επίσης να γελάσω. (Κάντε κλικ εδώ για να μας ακούσετε.)

Shaggy τραγούδι στο άτομο

Τώρα, αν διαβάζετε τις αναρτήσεις μου για λίγο ή κοιτάζετε γύρω από τον ιστότοπο, θα γνωρίζετε ήδη ότι έχω μια ιδιόμορφη αίσθηση του χιούμορ, οπότε αυτό που έγραψα παραπάνω μάλλον δεν θα σας εκπλήξει. Άλλοι άνθρωποι μπορεί να βρουν τη συνήθεια μου για το βουητό ηλίθιο, αντιεπαγγελματικό, ενοχλητικό κ.λπ. Αυτοί οι άνθρωποι είναι ευπρόσδεκτοι στην άποψή τους, φυσικά. Αλλά δεν πρόκειται να αλλάξω αυτό που είναι αυθεντικά εγώ για να ευχαριστήσω μερικούς ανθρώπους που δεν το «καταλαβαίνουν».

Και ούτε εσύ πρέπει

Δεν μπορείς να ζήσεις τη ζωή σου προσπαθώντας να κάνεις τους ανθρώπους να σε συμπαθήσουν — απλώς γίνεσαι ένας βάφλας, πιο ευχάριστος στους ανθρώπους χωρίς καθόλου επωνυμία. Να είστε αυθεντικοί. Βρείτε τις ιδιόρρυθμες ή περίεργες συμπεριφορές σας και γιορτάστε τις, και θα βρείτε τη φυλή σας.

Πώς να αξιοποιήσετε την επωνυμία YOU

Ναι, υπάρχουν πολλά που πρέπει να ληφθούν υπόψη

Όταν καταλαβαίνετε τι είναι η επωνυμία σας και την παρακολουθείτε και την προσαρμόζετε, αναπτύσσετε περισσότερη ακεραιότητα και βελτιώνετε τη φήμη σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την επωνυμία σας για να αξιοποιήσετε την καριέρα ή την επιχείρησή σας. Με την πάροδο του χρόνου, μπορείτε να διαμορφώσετε την προσωπική σας επωνυμία σε κάτι που ταιριάζει περισσότερο στην αντίληψή σας για τον εαυτό σας. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό εάν είστε ειδικός στον τομέα σας — ή θα θέλατε να είστε.

Η επωνυμία δεν είναι να αλλάξεις αυτό που είσαι

Αν και μπορεί να υπάρχουν ορισμένες πτυχές της προσωπικότητας ή της συμπεριφοράς σας που μπορεί να θέλετε να βελτιώσετε ή να αλλάξετε, η επωνυμία είναι να ανακαλύψετε τις πτυχές σας που σας κάνουν μοναδικούς, αυθεντικούς και εμπορεύσιμους. Μόλις μάθετε ποια είναι αυτά, μπορείτε να «πουλήσετε» αυτά τα χαρακτηριστικά.

Να τα πουλήσει σε ποιον;

Εάν αποφασίσετε να αναζητήσετε άλλη δουλειά, μια προαγωγή ή μια νέα καριέρα, θα είναι σημαντικό να γνωρίζετε τι σας κάνει να ξεχωρίζετε από τους άλλους υποψηφίους. Η αναγνώριση της επωνυμίας σας δείχνει ένα επίπεδο αυτογνωσίας που πολλοί δεν έχουν — ένα σημαντικό χαρακτηριστικό στη σημερινή αγορά εργασίας.

Η ικανότητα να γράφετε για την επωνυμία σας στο βιογραφικό σας και να το εκφέρετε προφορικά σε μια συνέντευξη μπορεί να σημαίνει τη διαφορά μεταξύ επιτυχίας και αποτυχίας.

Από μια άλλη οπτική γωνία, η γνώση της προσωπικής σας επωνυμίας σάς δίνει τη δυνατότητα να προσδιορίσετε εάν η δουλειά, το περιβάλλον και η κουλτούρα ενός οργανισμού θα είναι κατάλληλα για εσάς. Δεν έχει νόημα να πιάνεις δουλειά και μετά να βρίσκεις ότι είσαι άθλιος γιατί νιώθεις σαν ένα τετράγωνο μανταλάκι σε μια στρογγυλή τρύπα.

Επωνυμία επιχειρήσεων

Εάν σκέφτεστε να ξεκινήσετε μια δική σας επιχείρηση ή πρακτική, η ανάπτυξη της προσωπικής σας επωνυμίας θα παίξει κρίσιμο ρόλο στη ίδρυσή της. Θα απαιτήσει πολύ περισσότερη δουλειά από αυτό που περιγράφεται σε αυτήν την ανάρτηση.

Η επωνυμία της επιχείρησής σας πιθανότατα θα βασίζεται στην προσωπική σας επωνυμία, αλλά μπορεί επίσης να ενσωματώνει μια εικόνα ή ένα λογότυπο και μια διαδικτυακή παρουσία που θα προσελκύσει την αγορά-στόχο σας.

Η κουλτούρα σας είναι το σήμα της επωνυμίας σας

Αξίζει πολλή σκέψη και συνήθως βοήθεια από ειδικούς για να γίνει σωστά. Εάν ξεκινάτε μια επιχείρηση με άλλους ανθρώπους, θα πρέπει να δημιουργήσετε μια επωνυμία από την αρχή, εξετάζοντας όλες τις αξίες σας, την αποστολή σας και γιατί θέλετε να δραστηριοποιηθείτε.

Μπορεί να είναι αρκετά εγχείρημα, αλλά αξίζει τον χρόνο και την προσπάθεια μακροπρόθεσμα. Η βαθιά κατανόηση της επωνυμίας σας θα σας βοηθήσει να διασφαλίσετε ότι όλοι στην επιχείρηση βρίσκονται στην ίδια σελίδα και ότι οποιοσδήποτε νέος υπάλληλος γνωρίζει και καταλαβαίνει τι κάνετε.

Πού να ξεκινήσετε τη διαδικασία επωνυμίας

Ο προσδιορισμός των αξιών της επιχείρησης που ξεκινάτε είναι μια βασική διαδικασία για να διασφαλίσετε ότι αρχικά συμφωνούν όλοι. Δεν θα ήθελα να μετρήσω τον αριθμό των επιχειρήσεων που αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα και αγωνίστηκαν να τα επιλύσουν, επειδή δεν είχαν ορθές αξίες στην αρχή, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν ανυπέρβλητα προβλήματα αργότερα. Ακολουθήστε τη διαδικασία μου για να ανακαλύψετε τις αξίες σας.

Ο τρόπος που συμπεριφέρεστε ο καθένας σας. ό,τι κάνετε και λέτε, ο τρόπος με τον οποίο ασκείτε τις δραστηριότητές σας, θα πρέπει να μιλάνε για την επωνυμία σας.

Εάν δεν ξέρετε ποια είναι η επωνυμία σας και πώς ταιριάζει στην αγορά, τότε ούτε οι άλλοι θα έχουν ιδέα και δεν θα έχουν καλή βάση για τη λήψη αποφάσεων.

Δεν έχει σημασία αν σκοπεύετε να ανακαλύψετε την επωνυμία ΕΣΕΙΣ ή να αναπτύξετε μια επωνυμία επιχείρησης, θα έχετε συνειδητοποιήσει μέχρι τώρα ότι χρειάζεται πολλή σκέψη, αυτογνωσία, προβληματισμός και συνεισφορά για να αναπτύξετε κάτι που να αντικατοπτρίζει πραγματικά ποιος είστε — ή ποιοι θέλετε να γίνετε.

Μια καλά μελετημένη επωνυμία θα αποτελέσει τη λυδία λίθο για οτιδήποτε κάνετε. Αξίζει απολύτως την προσπάθεια γιατί σε κρατά ειλικρινή.

Με την ησυχία σου.

Ανακαλύψτε και χτίστε την αυτογνωσία σας με την «Αποκτήστε την αυτοαναθεώρηση».

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ Βοηθάω τους ανθρώπους να ανακαλύψουν και να προωθήσουν την προσωπική τους επωνυμία με το πρόγραμμα Coaching And Mentoring και το πρόγραμμα Live Your Love. Αν αυτό σου μιλάει, μίλα μου ☺️.

Παρακαλώ κοινοποιήστε εάν σας άρεσε αυτή η ανάρτηση

Εάν βρήκατε αυτήν την ανάρτηση πολύτιμη, θα ήθελα να τη μοιραστείτε στο Facebook, στο Twitter, στο LinkedIn ή στην πλατφόρμα της επιλογής σας. 🙂Απλώς χρησιμοποιήστε τα κουμπιά κοινωνικής κοινής χρήσης παρακάτω!

Έχετε ένα σχόλιο;

Παρακαλώ δημοσιεύστε το παρακάτω.

Ετικέτες: αυθεντικότητα, πεποιθήσεις και αξίες, αντίληψη, αυτογνωσία, εργασία και καριέρα

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar