Επαναφέρετε τις προθέσεις σας – Equip For Life Coaching

0
Επαναφέρετε τις προθέσεις σας – Equip For Life Coaching

Μιλούσα με μια πελάτισσα πρόσφατα, και προς το τέλος της συνεδρίας μας είπε ότι ήθελε να θέσει μερικές προθέσεις για τις οποίες θα την έκανα υπόλογη. Για αυτόν τον πελάτη, αυτό είναι λιγότερο για συγκεκριμένα βήματα δράσης και περισσότερο για μια στάση καρδιάς απέναντι στις ενέργειες που γνωρίζει ότι θα κάνουν τη διαφορά στο πώς βλέπει τον εαυτό της και πώς παρουσιάζει στους άλλους ανθρώπους.

Οι προθέσεις αφορούν περισσότερο τους στόχους και το σκοπό.

Επαναφέρετε προθέσεις όπως εξερεύνηση και ανακάλυψηΜας υποδεικνύουν τη γενική κατεύθυνση και μας επιτρέπουν να κινηθούμε στην τραγωδία που θέλουμε, αλλά χωρίς να νικήσουμε τους εαυτούς μας αν αποτύχουμε που και που στην πορεία.

Μου αρέσει η ιδέα των προθέσεων, καθώς φαίνεται να υπάρχει περισσότερη χάρη όταν δεν παραμένουμε απαραίτητα στις συγκεκριμένες ενέργειές μας κάθε μέρα. Μπορούμε αντί να δούμε το συνολική τραγωδία μιας εβδομάδας και να δούμε αν, σε ισορροπία, έχουμε κινηθεί προς την κατεύθυνση που θέλαμε.

Στις πρόσφατες σκέψεις μου μιλούσα για το πώς το φθινόπωρο μπορεί να είναι μια καλή στιγμή για επαναφορά.

Τι σημαίνει για εσάς να επαναφέρετε τις προθέσεις σας;

Πώς μπορεί αυτό να σας βοηθήσει να προχωρήσετε σε αυτό την επόμενη σεζόν με μεγαλύτερη ελπίδα και αισιοδοξία ότι μπορεί να πετύχεις αυτό που θέλεις να πετύχεις;

Αναζητήστε τις προθέσεις ένας θησαυρός και μια από τις επιλογές είναι Ελπίζω. Αυτό ταιριάζει με την ιδέα να δώσουμε στον εαυτό μας χάρη για να κάνουμε τις αλλαγές που θέλουμε, αλλά χωρίς τον κόποη αυτοκατηγορία όταν το κάνουμε λάθος, η ενοχή.

Φανταστείτε ότι ένας από τους στόχους σας για τη φετινή φθινοπωρινή σεζόν είναι να γίνετε καλύτερα.

Υπάρχουν διάφορες προσεγγίσεις που μπορούμε να ακολουθήσουμε, ανάλογα με το σημείο εκκίνησης και το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Μπορούμε να επιλέξουμε να είμαστε αρκετά στοχευμένοι και να θέσουμε σαφείς στόχους και στόχους για το πόσο συχνά θα ασκούμαστε κάθε μέρα και για πόσο χρόνο. Για κάποιους, αυτός είναι ο πιο χρήσιμος τρόπος.

Η ιδέα του να θέσετε μια πρόθεση να γίνετε καλύτεροι αφήνει περιθώρια για περισσότερη χάρη και ελευθερία. Αντί για έναν καθορισμένο ημερήσιο στόχο, μια συνολική πρόθεση δημιουργεί χώρο για να μην διαχειριστούμε αυτό που θέλουμε να κάνουμε μια μέρα, αλλά να επιστρέψουμε στην πορεία την επόμενη μέρα. Έρχεται το τέλος της εβδομάδας και βλέπουμε ότι έχουμε ανταποκρίθηκε στις προθέσεις μας με ένα συνολικό πρότυπο σε 7 ημέρες μεγαλύτερης δραστηριότητας και άσκησης.

Καταλαβαίνετε την ιδέα.

Φυσικά, υπάρχει περιθώριο να αφήσουμε τον εαυτό μας να ξεφύγει πάρα πολύ εύκολα όταν θέτουμε προθέσεις εάν δεν είναι αρκετά συγκεκριμένες ή δεν έχουμε αρκετά κίνητρα για να τις πετύχουμε. Α, λέμε, σκόπευα να το κάνω αλλά δεν έφτασα ποτέ…

Αλλά τιΤο για το οποίο μιλάμε εδώ είναι να βάζουμε στον εαυτό μας μερικές απλές προθέσεις που είναι συγκεκριμένες για εμάς, σαφώς καθορισμένο, ώστε να γνωρίζουμε τι στοχεύουμε να επιτύχουμε και να έχουμε ένα αποτέλεσμα που είναι επιθυμητό για εμάς.

Ο καθορισμός προθέσεων αφορά να εισαι σκόπιμος σε αυτό που θέλουμε να κάνουμε και ποιοι θέλουμε να είμαστε. Όταν θέτουμε μια πρόθεση – για παράδειγμα, θα επιλέξω να επικεντρωθώ στην ευγνωμοσύνη σήμερα σε όλες τις αλληλεπιδράσεις μου – είμαστε προορατικοί στον καθορισμό του τόνου της ημέρας, παρά να είμαστε παθητικός συμμετέχων σε ό,τι μας συμβαίνει.

Ίσως να θέλω να διαβάσω περισσότερα. ΕΝΑ στόχος θα ήταν να διαβάζω ένα νέο βιβλίο κάθε μήνα. Ενα πρόθεση θα ακουγόταν περισσότερο σαν «διαβάζω για να αναπτύξω περαιτέρω τις γνώσεις μου και να διευρύνω την κατανόησή μου». Κάντε το ακόμη πιο συγκεκριμένο, και η πρόθεση γίνεται πιο ισχυρή – πρόθεσή μου είναι να προωθήσω τη γνώση και την κατανόησή μου για την ψυχολογία του εγκεφάλου, για παράδειγμα. Ο τρόπος με τον οποίο θα το κάνω αυτό μπορεί να διαφέρει πάρα πολύ και να δίνει ελευθερία και περιθώρια για διαφορετικούς τρόπους μάθησης που είναι λιγότερο περιοριστικοί από συγκεκριμένους στόχους που θα μπορούσα να θέσω στον εαυτό μου.

Τι θέλεις να πετύχεις αυτή τη σεζόν;

Ποιος είναι ο πρόσωπο θέλετε να είστε, και σε ποιο βαθμό είναι δικό σας καθημερινή συμπεριφορά ευθυγράμμιση με αυτό;

Τι Αποτελέσματα για να θέλετε να κερδίσετε από την επίτευξή του – τι θα ήταν το καλύτερο αποτέλεσμα είναι?

Αφού το λύσετε αυτό, να είστε σαφείς και συγκεκριμένοι μία ή δύο προθέσεις μπορείτε να ορίσετε μόνοι σας. Γράψτε τα, επισκεφτείτε τα ξανά τακτικά και δείτε πώς αυτό σας βοηθά να προχωρήσετε τις επόμενες εβδομάδες.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar