Γιατί το πράσινο τσάι με προκαλεί ναυτία;

0
Γιατί το πράσινο τσάι με προκαλεί ναυτία;

Το τσάι έχει γίνει ένα από τα πιο αγαπημένα ροφήματα στον κόσμο που παρασκευάζεται ρίχνοντας ζεστό ή βραστό νερό πάνω από ωριμασμένα ή φρέσκα φύλλα της Camellia sinensis.

Το τσάι έχει τέσσερις (4) ποικιλίες και είναι: λευκό τσάι, πράσινο τσάι, τσάι Oolong και μαύρο τσάι, έχει επίσης πολλά οφέλη για την υγεία, όπως μείωση του κινδύνου χρόνιων παθήσεων όπως:

Ωστόσο, κάθε ποικιλία τσαγιού έχει τα δικά της οφέλη για την υγεία και παρενέργειες και αυτό οδηγεί σε πολλούς ανθρώπους να αναρωτιούνται γιατί το πράσινο τσάι τους προκαλεί ναυτία;

Εάν αποφεύγετε το πράσινο τσάι λόγω ναυτίας, τότε αυτό το άρθρο είναι σίγουρα για εσάς καθώς εξερευνούμε περισσότερα για το πράσινο τσάι, τα οφέλη για την υγεία, τους περιορισμούς του και γιατί σας προκαλεί ναυτία.

Πράσινο τσάι

Γιατί το πράσινο τσάι σας προκαλεί ναυτία
Πράσινο τσάι

Το πράσινο τσάι γνωστό και ως αληθινό τσάι είναι ένα από τα παλαιότερα αφεψήματα βοτάνων που είναι γνωστό στον άνθρωπο.

Είναι φτιαγμένο από φύλλα Camellia sinensis και είναι ενδιαφέρον ότι τα μπουμπούκια του πράσινου τσαγιού δεν υφίστανται την ίδια διαδικασία μαρασμού και οξείδωσης που χρησιμοποιείται για την παρασκευή τσαγιού oolong και μαύρου τσαγιού.

Ποια είναι τα οφέλη για την υγεία του πράσινου τσαγιού;

Το πράσινο τσάι προέρχεται από την Κίνα όπου χρησιμοποιήθηκε ως φαρμακευτικό βότανο λόγω των πολλών πλεονεκτημάτων του για την υγεία.

Ορισμένα από αυτά τα οφέλη για την υγεία έχουν επιστημονικά στοιχεία που τα υποστηρίζουν, ενώ μερικά όχι, περιλαμβάνουν:

 1. Μειώνει τον κίνδυνο ορισμένων μορφών καρκίνου

Το πράσινο τσάι μπορεί να καταπολεμήσει και να αποτρέψει τύπους καρκίνου όπως το στόμα, τα νεφρά, το πάγκρεας, το στομάχι και οι μαστικοί αδένες μεταξύ άλλων.

 1. Βοηθά στην απώλεια βάρους

Το πράσινο τσάι μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος και με τη σειρά του να απαλλαγείτε από το λίπος λόγω των φυσικών θερμογονικών ιδιοτήτων που παρέχει η καφεΐνη και οι φυτικές ενώσεις όπως οι κατεχίνες.

 1. Βελτιώνει τη λειτουργία του εγκεφάλου

Το πράσινο τσάι περιέχει καφεΐνη, η οποία είναι ένα διεγερτικό που σας κάνει πιο ενεργητικούς και βελτιώνει τη λειτουργία του εγκεφάλου, συμπεριλαμβανομένου του χρόνου αντίδρασης, της διάθεσης και της παραγωγικότητας.

 1. Μειώνει την πίεση του σακχάρου στο αίμα

Μελέτες δείχνουν ότι το πράσινο τσάι μπορεί να βελτιώσει την ευαισθησία στην ινσουλίνη και ως αποτέλεσμα να έχει ευεργετική επίδραση στην αίμα έλεγχος του σακχάρου.

 1. Καταπολεμά τη φλεγμονή

Το πράσινο τσάι έχει ένα συστατικό που ονομάζεται «γαλλική επιγαλλοκατεχίνη» που έχει αντιφλεγμονώδη δράση και προστατεύει το DNA των κυττάρων.

Οι αντιικές, αντιβακτηριακές και αντιμυκητιακές ιδιότητες του πράσινου τσαγιού λειτουργούν επίσης καλά κατά της φλεγμονής.

Γιατί τότε το πράσινο τσάι με προκαλεί ναυτία;

Πράσινο τσάι έχει ορισμένες ενώσεις που μπορεί να προκαλέσουν ναυτία όταν λαμβάνεται σε μεγάλες ποσότητες Ή με άδειο στομάχι και σύμφωνα με επιστημονική έρευνα, οι τανίνες στο πράσινο τσάι είναι υπεύθυνες για την πικρή και ξηρή γεύση του πράσινου τσαγιού.

Αυτά τα τανίνες μπορεί να ερεθίσει τον πεπτικό ιστό και ενδεχομένως να οδηγήσει σε δυσάρεστα συμπτώματα όπως ναυτία ή πόνο στο στομάχι

Εκτός από τανίνεςη παρουσία καφεΐνης στο πράσινο τσάι είναι ένας άλλος λόγος για τον οποίο αισθάνεστε ναυτία μετά την κατανάλωση πράσινου τσαγιού.

Μερικές παρενέργειες του πράσινου τσαγιού

 • Ήπιοι έως σοβαροί πονοκέφαλοι
 • Νευρικότητα
 • Υπνος προβλήματα
 • Εμετός
 • Διάρροια
 • Ευερέθιστο
 • Ακανόνιστος καρδιακός παλμός
 • Καούρα
 • Ζάλη
 • Σπασμοί

Αν και πράσινο τσάι έχει οφέλη για την υγεία, εξακολουθεί να περιέχει ουσίες που μπορεί να είναι αρνητικές παρενέργειεςόπως άγχος, πονοκεφάλους, πεπτικά προβλήματα και διαταραχές ύπνος μοτίβα όταν καταναλώνονται σε μεγάλες ποσότητες.

Επομένως, θα πρέπει να δώσετε προσοχή στο δικό σας τσάι συνήθεια και να είσαι μετριοπαθής με το δικό σου κατανάλωση τσαγιού.

Εάν αντιμετωπίζετε οποιεσδήποτε ανεπιθύμητες ενέργειες που πιστεύετε ότι μπορεί να σχετίζονται με τη δική σας τσάι λήψη, μειώστε την ποσότητα σας και εάν επιμένει, συμβουλευτείτε τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar