Γιατί η γλώσσα του σώματος είναι μόνο ένα μικρό μέρος της οικοδόμησης σχέσεων

0
Γιατί η γλώσσα του σώματος είναι μόνο ένα μικρό μέρος της οικοδόμησης σχέσεων

Η γλώσσα του σώματος επηρεάζει τη σύνδεσή σας με τους άλλους

Εάν έχετε μάθει για την ανθρώπινη συμπεριφορά, θα καταλάβετε ότι οι περισσότεροι από εμάς χτίζουμε ακούσια σχέσεις. ταιριάζουμε και καθρεφτίζουμε ο ένας τη μη λεκτική/γλώσσα του σώματος του άλλου. Η σχέση είναι τόσο σημαντική γιατί αποτελεί τη βάση της εμπιστοσύνης και χωρίς εμπιστοσύνη, είναι αδύνατο να προχωρήσει μια σχέση. Συχνά χτίζουμε σχέσεις ταιριάζοντας και αντικατοπτρίζοντας ο ένας τη μη λεκτική ή τη γλώσσα του σώματος του άλλου. Η θεωρία είναι ότι μας αρέσουν οι άνθρωποι που είναι σαν εμάς. Έτσι, ασυναίσθητα «αντιγράφουμε» τη γλώσσα του σώματος κάποιου για να φαινόμαστε παρόμοια. Αυτή η προηγούμενη ανάρτηση σάς δίνει περισσότερες πληροφορίες για την αντιστοίχιση και την αντιστοίχιση πτυχών της σχέσης.

Αλλά η σχέση είναι κάτι περισσότερο από ταίριασμα και αντικατοπτρισμό

Πιθανότατα ταιριάζετε και καθρεφτίζετε άλλους εν αγνοία σας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να το αφήσετε στην τύχη. Μερικοί άνθρωποι είναι εξαιρετικοί στο να χτίζουν σχέσεις — αλλά δεν καταλαβαίνουν πότε το κάνουν. Και αυτό μπορεί να είναι πρόβλημα γιατί δεν είναι πάντα κατάλληλο — ή ακόμα και δυνατό να είσαι σε φυσική σχέση. Και αν δεν αναγνωρίζετε πώς κάνετε κάτι, πώς μπορείτε να το διακόψετε ή να το αλλάξετε;

Η ικανότητά σας να χτίζετε σχέσεις είναι το θεμέλιο για κάθε επιτυχημένη σχέση

Αν δεν καλοδεχτείς κάποιον αμέσως, μπορεί να ξεφύγεις από τη σχέση μαζί του — να σταματήσεις κάθε ιδέα ανάπτυξης μιας σχέσης νεκρή! Δεν είναι ίσως ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσετε ένα πρώτο ραντεβού, μια συνέντευξη για δουλειά ή την πρώτη σας μέρα στη δουλειά. Και ένας ακόμη λόγος που είναι ζωτικής σημασίας να γνωρίζετε αυτές τις δεξιότητες, αντί να τις αφήνετε στην τύχη.

Μπορεί να γνωρίζατε κάποιον εδώ και χρόνια και να μην δημιουργήσατε ποτέ γνήσια σχέση μαζί του. Αντίθετα, θα μπορούσατε να βιώσετε μια τόσο βαθιά σχέση με κάποιον που μόλις γνωρίσατε που να νιώθετε ότι τον γνωρίζετε από πάντα.

Εκτός από το ταίριασμα και το mirroring, ανακαλύψτε εναλλακτικές μεθόδους για την οικοδόμηση σχέσεων

Σε αυτή τη συνέντευξη/podcast με τον Aaron Mooar on Raglan Radio, θα μάθετε λιγότερο γνωστούς τρόπους ανάπτυξης σχέσεων. Αν και δεν είναι τόσο γνωστά, είναι εξίσου ισχυρά.

Περιλαμβάνουν:

  • Τα ρούχα που φοράμε (ναι, πραγματικά!)
  • Σχέδια αναπνοής.
  • Οπτική επαφή.
  • Στάση και χειρονομίες (συμπεριλαμβανομένων αυτών που θα σας βγάλουν εκτός σχέσης!)
  • Η γωνία της σπονδυλικής στήλης.
  • Ταχύτητα φωνής, ένταση, τόνος και ρυθμός. (Συμπεριλαμβανομένου του γιατί δεν πρέπει να μιμηθείτε την προφορά κάποιου.)
  • λέξεις-κλειδιά και λέξεις που αντιπροσωπεύουν αξίες.
  • Κοινή χρήση κοινών εμπειριών, συνδέσεων και δυνατοτήτων.
  • Πεποιθήσεις και αξίες.

Ως συνήθως, ο Aaron συνεισφέρει μερικά εξαιρετικά παραδείγματα της δικής του δουλειάς και εμπειριών ζωής.

Συζητάμε επίσης τη σημασία της οικοδόμησης σχέσεων για να κατανοήσουμε και να επηρεάσουμε ο ένας τον άλλον

Δεν εννοώ την επιρροή με κακόβουλους ή χειραγωγικούς τρόπους. Αν είμαστε σε σχέση, είναι φυσικό να επηρεάζουμε ο ένας τον άλλον σε κάθε συζήτηση — απλώς ακούγοντας και κάνοντας ό,τι καλύτερο μπορούμε για να καταλάβουμε ο ένας τον άλλον.

Η επιρροή, επομένως, πηγαίνει αμφίδρομα.

Κοινοποιήστε εάν σας άρεσε αυτό το podcast

Εάν βρήκατε αυτό το podcast χρήσιμο, θα ήθελα να το μοιραστείτε στο Facebook, το Twitter, το LinkedIn ή την πλατφόρμα της επιλογής σας. 🙂Απλώς χρησιμοποιήστε τα κουμπιά κοινωνικής κοινής χρήσης παρακάτω!

Έχετε ένα σχόλιο;

Παρακαλώ δημοσιεύστε το παρακάτω.

Ετικέτες: Αυθεντικότητα, Γλώσσα του σώματος, Επικοινωνιακές δεξιότητες, Διαπροσωπικές δεξιότητες, Podcast και ακουστικές συμβουλές, Αυτογνωσία, εργασία και καριέρα

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar