Αποκτήστε μια ηχηρή νύχτα ύπνου μέσα από τη σκοτεινή κουρτίνα του δωματίου –

1
Αποκτήστε μια ηχηρή νύχτα ύπνου μέσα από τη σκοτεινή κουρτίνα του δωματίου –

Οι κουρτίνες που σκουραίνουν τα δωμάτια έγιναν διάσημες στην εισαγωγή τους κατά τη διάρκεια του Β‘ Παγκοσμίου Πολέμου. Αν είστε λάτρης των ιστορικών πτυχών του πολέμου, ίσως έχετε ακούσει για τις κουρτίνες. Οι Ηνωμένες Πολιτείες χρησιμοποίησαν αυτές τις εξαιρετικές κουρτίνες για να μπλοκάρουν το φως που προέρχεται από το σπίτι και τα γραφεία και αργότερα ήταν δημοφιλείς σε άλλα έθνη. Όπως υποδηλώνει το όνομα, έχει σχεδιαστεί για να μειώνει τη φωτεινότητα ενός δωματίου έτσι ώστε οι άνθρωποι μέσα να μην μπορούν να δουν φως που εισέρχεται από τα παράθυρα. Ο πρωταρχικός λόγος για αυτό ήταν να μπλοκάρει το φως από το εξωτερικό και να δώσει μια όψη σκότους μέσα στον χώρο.

Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν αυτές τις κουρτίνες για να βοηθήσουν στον ύπνο τους, καθώς το φως και άλλοι παράγοντες που αποσπούν την προσοχή τους εμποδίζουν να κοιμηθούν καλά όταν κοιμούνται. Το φως οποιουδήποτε είδους συνήθως μπορεί να τονώσει το σώμα και το μυαλό, γι‘ αυτό είναι σημαντικό να το μειώσετε χρησιμοποιώντας κουρτίνες που εμποδίζουν το φως. Μια άλλη λειτουργία των κουρτινών για σκοτάδι δωματίου έναντι συσκότισης είναι η διατήρηση της κατάλληλης θερμοκρασίας στο δωμάτιο ή τη δομή. Αυτό είναι ζωτικής σημασίας, ειδικά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ή σε θερμότερα κλίματα. Καθώς ο ήλιος μπαίνει στο δωμάτιο, μπορεί να αυξήσει τη θερμοκρασία. Εάν η θερμοκρασία στο σπίτι είναι αυξημένη και χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να κρυώσει στην επιθυμητή θερμοκρασία, ο κλιματισμός δεν είναι μια προσιτή πολυτέλεια. Μπορείτε να μειώσετε το κόστος ψύξης και θέρμανσης με μια σκούρα κουρτίνα.

Μετά από μια κουραστική μέρα στο γραφείο, το μόνο που πιθανόν να χρειαστείτε είναι να κοιμηθείτε καλά. Καθώς ετοιμάζεστε να αποκοιμηθείτε, ακούτε το βρυχηθμό των αυτοκινήτων, τις κατασκευαστικές εργασίες κοντά και το χλοοκοπτικό. Στη συνέχεια, υπάρχει η δέσμη φωτός που περνά από το παράθυρό σας. Τι μπορεί να κάνει κάποιος για να κοιμηθεί σε μια τέτοια κατάσταση; Εάν είστε κάποιος που εργάζεται τη νύχτα, αυτό είναι κάτι που πιθανότατα σας έχει συμβεί αρκετές φορές. Οι κουρτίνες επιτρέπουν όσο το δυνατόν λιγότερο φως και βελτιώνουν τις πιθανότητές σας να κοιμάστε πιο άνετα όπως τη νύχτα. Οι κουρτίνες δεν είναι μόνο συμφέρουσες όταν βρίσκεστε στην τρίτη βάρδια, αλλά απαιτούνται επίσης εάν προσπαθείτε να εμποδίσετε τα φώτα της βεράντας του γείτονά σας να εμποδίσουν τις πιθανότητές σας για έναν καλό ύπνο. Οι κουρτίνες σκοτεινότητας δωματίου ονομάζονται κουρτίνες συσκότισης και χρησιμοποιούνται με διάφορους τρόπους. Ένας άλλος λόγος για να χρησιμοποιήσετε κουρτίνες που εμποδίζουν το φως είναι στους home cinema, όπου παρέχουν μια ατμόσφαιρα παρόμοια με τον τοπικό κινηματογράφο.

Κουρτίνα για το σκοτάδι του δωματίου
Οι κουρτίνες αυτού του είδους μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν στη φωτογραφία από όσους θέλουν να επεξεργάζονται φωτογραφίες με την παραδοσιακή μέθοδο. Εάν είστε από τους λάτρεις της φωτογραφίας, η αφαίρεση του φωτός για να δημιουργήσετε έναν σκοτεινό χώρο με κουρτίνες συσκότισης θα μπορούσε να είναι η επιλογή για περιποιήσεις παραθύρων. Πολλές κουρτίνες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να σκουρύνουν εντελώς έναν χώρο. Απαιτούν ορισμένα χαρακτηριστικά που τα καθιστούν κατάλληλα για να το επιτύχουν αυτό. Η αδιαφάνεια είναι ένας κρίσιμος παράγοντας, καθώς μπορεί να είναι λυπηρό να πιστεύετε ότι αγοράσατε μια αδιαφανή κουρτίνα μόνο για να σας ξυπνήσουν οι καυτές ακτίνες του ήλιου που διαπερνούν τις κουρτίνες. Η επένδυση των κουρτινών θα πρέπει επίσης να είναι αρκετά παχιά ώστε να εμποδίζει το φως του ήλιου. Το μήκος των κουρτινών είναι επίσης κρίσιμο γιατί αν η κουρτίνα είναι αρκετά φαρδιά αλλά αφήσουμε το φως να περάσει μέσα από τα κενά πάνω ή κάτω, τότε η κουρτίνα δεν εξυπηρετεί τον προορισμό της.

Υπάρχουν πολλές επιλογές υφασμάτων για κουρτίνες που φωτίζουν το δωμάτιο, λαμβάνοντας υπόψη τις παραπάνω προδιαγραφές. Τα βαρύτερα υφάσματα είναι γενικά πιο ασφαλή από τα ελαφρύτερα υφάσματα που απαιτούν βαρύτερα υλικά για την επένδυση των κουρτινών.

Είναι εντάξει να έχετε κουρτίνες για την κρεβατοκάμαρά σας στον χώρο σας. Παρέχουν απόρρητο και οι επισκέπτες δεν μπορούν απλά να κρυφοκοιτάξουν το σπίτι σας. Ωστόσο, εάν εργάζεστε στην τρίτη βάρδια, θα χρειαστείτε άλλα εκτός από κουρτίνες για την κρεβατοκάμαρά σας. Αυτό συμβαίνει επειδή θέλετε να ξεκουράζεστε καλά και οι κανονικές κουρτίνες δεν θα σας βοηθήσουν να ξεκουραστείτε. Είναι απαραίτητο να έχετε κάτι που θα κρατά το φως εντελώς από τον χώρο σας. Η καλύτερη επιλογή είναι οι κουρτίνες που περσίδες συσκότισης vs κουρτίνες. Είναι εύκολο να στηθούν. Είναι απλοί για μετακίνηση. Είναι εύκολο να το πετύχετε αν θέλετε να τα μεταφέρετε αλλού.

Ίσως θέλετε να δοκιμάσετε μερικές φθηνές εναλλακτικές λύσεις. Για παράδειγμα, μια ταινία που μπλοκάρει τα παράθυρά σας μπορεί να αποδώσει μια χαρά. Εάν χρειαστεί να μετακινηθείτε, δεν θα μπορείτε να βγάλετε την ταινία. Οι κουρτίνες συσκότισης σάς επιτρέπουν να τις αφαιρέσετε και να τις εγκαταστήσετε σε διαφορετική θέση. Μια άλλη επιλογή που οι άνθρωποι σκέφτονται συχνά να επιβιβάσουν τα παράθυρά τους. Αυτό θα μπλοκάρει το φως αλλά δεν είναι ευχάριστο στο μάτι. Αποτελούν επίσης πολύ επικίνδυνο σε περίπτωση πυρκαγιάς. Ωστόσο, οι κουρτίνες συσκότισης είναι ανθεκτικές στη φωτιά. Είναι ωραίο να τα βλέπεις. Είναι επίσης μια πιο ασφαλής επιλογή από την τοποθέτηση των παραθύρων σας. Είναι επίσης αποτελεσματικά στο να εμποδίζουν το φως από τα φώτα του δρόμου και τα οχήματα. Αυτό σημαίνει ότι δεν εμποδίζουν μόνο το ηλιακό φως.

Αποκτήστε μια ηχηρή νύχτα ύπνου μέσα από την κουρτίνα σκοτεινής δωματίου τροποποιήθηκε τελευταία: με

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar