Οι ξηροί καρποί τίγρης φυτρώνουν.

Tiger Nuts: Ένας εγχώριος, φιλικός προς το κλίμα σούπερ σταρ

Εύκολα στην καλλιέργεια, οι ξηροί καρποί τίγρης ήταν κάποτε μια προϊστορική ανθρώπινη πηγή τροφής και αργότερα ένα νόστιμο σνακ για αρχαίοι Αιγύπτιοι. Αυτή η κρίση ταυτότητας, που προαναγγέλθηκε από κάποιους ως υπερτροφή και από άλλους ως επεμβατικό ζιζάνιο, φαίνεται να ταιριάζει γιατί οι ξηροί καρποί τίγρης δεν είναι ξηροί καρποί! Ονομάστηκε για την επίστρωση των χαρακτηριστικών λωρίδων, ο μικροσκοπικός κόνδυλος ρίζας, χαρακτηριστικός του φυτού chufa ή κίτρινου καρυδιού, είναι λαστιχωτός και έχει γεύση παρόμοια με φουντούκι ή αμύγδαλο.

Υψηλό σε φυτικές ίνες, μαγνήσιο, φώσφορο, κάλιο και βιταμίνες C και E, οι αντιοξειδωτικές του δυνάμεις μειώνουν την κυτταρική αποσύνθεση, ρυθμίζουν την αρτηριακή πίεση και βοηθούν στη δημιουργία ενός υγιούς πεπτικού συστήματος. Υπάρχει λίγα ιατρικά στοιχεία για να εδραιώσει αυτούς τους ισχυρισμούς, αλλά αυτό δεν έχει σημασία. Οι ξηροί καρποί τίγρης είναι vegan και χωρίς γλουτένη, καθιστώντας τους μια τροφή αξιοσημείωτη στην εποχή της κλιματικής αλλαγής του 21ου αιώνα.

Διαδίδοντας Καλοσύνη

Το κίτρινο nutsedge και το chufa είναι εναλλάξιμοι όροι, αν και διαφορετικά φυτά από διαφορετικά μέρη. Και οι δύο παράγουν ξηρούς καρπούς τίγρης και εξαπλώνεται μέσω ριζωμάτων που φυτρώνουν, σχηματίζοντας νέα φυτά με ανέπαφα ριζικά συστήματα.

Οι ξηροί καρποί τίγρης φυτρώνουν.Οι ξηροί καρποί τίγρης φυτρώνουν.

Αναγνωρίζεται από ένα τριγωνικό λεπτό μίσχο και λεπίδες γρασιδιού που απλώνονται από γωνία 120 μοιρών, κίτρινο καρύδι (Βρώσιμο κυπαρίσσι) είναι πολυετές εγγενής στη Βόρεια Αμερική. Πολλαπλασιάζεται με σπόρους, ρίζωμα και βλάστηση κονδύλων (όπως η πατάτα).

Έχει γίνει τόσο διαδεδομένο στον Καναδά που το Ontario και Μανιτόμπα οι κυβερνήσεις το έχουν χαρακτηρίσει χωροκατακτητικό είδος. Αρκετές πολιτείες των ΗΠΑ έχουν κάνει το ίδιο. Οι κόνδυλοι του, μερικές φορές 35 εκατοστά κάτω από το έδαφος, προστατεύουν το φυτό από τους επιφανειακούς παγετούς και τους παγετούς και η αντοχή του στα ζιζανιοκτόνα καθιστά δύσκολη την εξάλειψή του.

Διαβάστε περισσότερα  Υποφύτευση. Μπορεί να γίνει με φυτά εσωτερικού χώρου και ποια φυτά είναι καλύτερα;

Τσούφα(Cypress esculentus var. sativus) είναι εγγενές σε περιοχές της Μεσογείου, την Ευρασία και τη Βόρεια Αφρική. Δεν είναι ανθεκτικό στο κρύο και σπάνια βάζει σπόρους. Επίσης εξαπλώνεται με ριζώματα, οι κόνδυλοι του συγκεντρώνονται πιο κοντά στην επιφάνεια και παραμένουν συγκεντρωμένοι κάτω από το φυτό. Είναι η πηγή της πλειοψηφίας των εμπορευματοποιημένων ξηρών καρπών τίγρης.

Μεγαλώνοντας στο Σπίτι

Επειδή πολλές κοινότητες χρησιμοποιούν τοξικά ζιζανιοκτόνα για την εξάλειψη των άγριων κίτρινων καρυδιών, εκτός εάν είναι 100% σίγουροι ότι η περιοχή δεν έχει ψεκαστεί, η αναζήτηση τροφής για τις λιχουδιές μπορεί να μην είναι σοφή.

Η καλλιέργεια ξηρών καρπών τίγρης στο σπίτι σε ένα μεγάλο και βαθύ δοχείο είναι δυνατή και αποτελεί μια μοναδική προσθήκη συνομιλίας στο έμπλαστρο λαχανικών! Αυτό είναι αν μπορείτε να βρείτε σπόρους. Πολλές περιοχές έχουν απαγορεύσει την πώληση σπόρων και φυτών ξηρών καρπών τίγρης λόγω των επεμβατικών ιδιοτήτων τους.

Οι εξημερωμένοι κόνδυλοι chufa που προορίζονται για καλλιέργεια είναι πιο εύκολο να βρεθούν. Πριν φύτευση, μουλιάστε τον κόνδυλο σε ζεστό νερό μέχρι να γεμίσει. Θυμηθείτε να αλλάζετε συχνά το νερό για να μην ζυμωθεί.

Φυτέψτε 5 cm βάθος με κάθε κόνδυλο σε απόσταση μεταξύ 7-10 cm σε πορώδες χώμα γλάστρας και καλά στραγγιζόμενο δοχείο. Τοποθετήστε έξω σε ένα ζεστό ηλιόλουστο μέρος και κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου, κρατήστε τα φυτά καλά ποτισμένα. Είναι τόσο εύκολο!

Στα τέλη του καλοκαιριού, μαζέψτε τους ξηρούς καρπούς τίγρης σκάβοντας το φυτό ή ρίχνοντας το περιεχόμενο του δοχείου και μαζεύοντας τα καρύδια. Απολαύστε το φρέσκο ​​ή στεγνό και διατηρήστε το για τους χειμερινούς μήνες.

Διαβάστε περισσότερα  Πώς να χαράξετε ένα τρομακτικό γογγύλι για το Halloween!

Βιωσιμότητα

Η πραγματική αξία των ξηρών καρπών τίγρης μπορεί να μην είναι αυτό που φέρνουν στον κήπο του σπιτιού αλλά η ευελιξία τους. Δεν υπάρχει τίποτα που να μην μπορούν να κάνουν. Ορισμένες μελέτες προτείνουν ακόμη και τη χρήση της υψηλής περιεκτικότητας σε λάδι του κονδύλου για βιοκαύσιμα.

Οι ξηροί καρποί τίγρης έχουν πολλά οφέλη για την υγεία. Οι ξηροί καρποί τίγρης έχουν πολλά οφέλη για την υγεία.

Στην Κίνα, το chufa καλλιεργείται όσο το δυνατόν περισσότερο αντικατάσταση για το σογιέλαιο. Σε Δυτική Αφρική, μεγάλες βιολογικές φάρμες παράγουν προϊόντα με ξηρούς καρπούς τίγρης, όπως αλεύρι και μαγειρικό λάδι. Ενώ στη Βόρεια Αμερική, το κίτρινο φυτό καρυδιάς χρησιμοποιείται ως πηγή τροφής για τα ζώα.

Οι άγριοι και καλλιεργημένοι ξηροί καρποί τίγρης έχουν αποδείξει την προσαρμοστικότητά τους σε διαφορετικές συνθήκες και σκοπούς εδώ και χιλιετίες. Στην εποχή της κλιματικής αλλαγής, αυτό έχει σημασία όχι μόνο για την επιβίωση ενός φυτού αλλά και για την ανθρωπότητα, καθιστώντας τα έναν ισχυρό παίκτη του 21ου αιώνα.