Τα Fronds έχουν σπόρια στην κάτω πλευρά τους.  Ποιος είναι ο σκοπός τους;

Υποφύτευση. Μπορεί να γίνει με φυτά εσωτερικού χώρου και ποια φυτά είναι καλύτερα;

Υποφύτευση; Τι είναι αυτό? Μπορεί να γίνει με φυτά εσωτερικού χώρου; Ποια φυτά είναι καλύτερα;

Όταν σκέφτομαι την υποφύτευση, σκέφτομαι μονοετή φυτά κάτω από ένα δέντρο ή εδαφοκάλυψη σε ένα τοπίο. Υποφύτευση είναι η φύτευση φυτών κάτω από ένα μεγαλύτερο φυτό για να προστεθεί ενδιαφέρον. Ξέρατε όμως ότι μπορείτε να το κάνετε με φυτά εσωτερικού χώρου;

Η χρήση φυτών εσωτερικού χώρου ως υποφύτευση σε μεγάλα δοχεία είναι μια εξαιρετική ιδέα. Αυτή η πρακτική παρατηρείται σε βοτανικούς κήπους, αλλά θα λειτουργήσει και στο σπίτι σας. Τα μεγάλα φυτά εσωτερικού χώρου σε τεράστιες γλάστρες έχουν πολύ γυμνό χώμα. Η υποφύτευσή τους μπορεί να καλύψει τη γυμνότητα και να μαλακώσει τις άκρες του δοχείου.

Παρακάτω είναι μερικά δοχεία που έχω δει σε ωδεία.

Υποφύτευση με συμβατά φυτά

Το πιο σημαντικό σημείο, όμως, είναι να επιλέξετε φυτά που έχουν το ίδιο έδαφος και ανάγκες υγρασίας. Δεν έχει σημασία ποια φυτά θα επιλέξετε, αρκεί να χρειάζονται τις ίδιες συνθήκες ανάπτυξης με το άλλο φυτό. Η χρήση ενός φυτού που θα κρέμεται στο πλάι είναι συχνά το φυτό που επιλέγεται. Αυτό μαλακώνει την άκρη του δοχείου.

Η φύτευση πόθος ή φιλόδενδρων κάτω από έναν κάκτο θα έχει ως αποτέλεσμα τον θάνατο του κάκτου. Γιατί; Η διατήρηση του ποθού ή των φιλόδενδρων καλά ποτισμένα θα έχει ως αποτέλεσμα τον θάνατο του κάκτου. Δεν θέλουν τα ίδια επίπεδα υγρασίας ή φωτός.

Η χυμώδης sansevieria (dracaena) και η peperomia παρακάτω συνεργάζονται καλά. Χρειάζονται τις ίδιες συνθήκες καλλιέργειας.

υποφύτευση πεπερομίας

Επιλέξτε φυτά που χρειάζονται τις ίδιες ανάγκες υγρασίας καθώς και ανάγκες φωτισμού.

Διαβάστε περισσότερα  Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την εγγραφή σε ένα πλαίσιο CSA

Προσωρινή υποφύτευση

Τα λουλούδια στην παρακάτω εικόνα είναι μια προσωρινή προσθήκη σε αυτό το δοχείο. Υποθέτω ότι θα τα άλλαζαν για την εποχή~ μαμάδες το φθινόπωρο, poinsettias στις διακοπές.

Ο αλγερινός κισσός είναι μόνιμο μέρος της φύτευσης. Τι υπέροχη ιδέα για πάρτι ή δείπνο. Η προσθήκη ανθοφόρων φυτών γύρω από το κάτω μέρος μιας μεγάλης ζαρντινιέρας προσθέτει μια εορταστική εμφάνιση στη γλάστρα.

Φοίνικας με υποφύτευση
Φοίνικας υποφυτευμένος

Ground Cover Vs. Υποφύτευση

Αυτή η fittonia παρακάτω βρίσκεται στο Ωδείο Belle Isle και είναι ένα κάλυμμα στο φοίνικα. Αν και εξακολουθεί να είναι υποφύτευση, βρίσκεται σε ένα κρεβάτι φυτών εναντίον ενός δοχείου.

Τα Fittonias θα λειτουργούσαν καλά ως κάλυμμα εδάφους σε ένα δοχείο με μεγαλύτερο φυτό που του αρέσει το υγρό χώμα.

fittonia εδαφοκάλυψη
Αυτή η fittonia χρησιμοποιείται ως υποφύτευση, αλλά όχι σε δοχείο.

Μικτά δοχεία

Το δοχείο στα αριστερά παρακάτω περιέχει πολλά είδη φυτών εσωτερικού χώρου. Αυτό είναι ένα μικτό δοχείο όπως τα ετήσια δοχεία που φυτεύουμε το καλοκαίρι.

Η ζαρντινιέρα στη δεξιά εικόνα περιέχει μια δράκαινα «Bantel's Sensation» υποφυτευμένη με ένα μικρότερο παχύφυτο. Υπάρχει μια προφανής διαφορά σε αυτούς τους τύπους ρυμούλκησης φυτεύσεων.

Φοίνικας Sago σε ένα τοπίο

Σας έχω δείξει πολλά διαφορετικά φυτά υποφυτευμένα με συμβατά φυτά. Θα προσπαθήσω να φυτέψω ένα άλλο φυτό κάτω από το σύκο μου για να του δώσω περισσότερο ενδιαφέρον.

Ίσως κρατήσει τον Χένρι το γατάκι έξω από το φυτό. Ή ίσως θα το βρει πιο άνετα. Ποιες είναι οι σκέψεις σου? Έχετε δοκιμάσει να υποφυτέψετε τα μεγάλα φυτά εσωτερικού χώρου σας;

υπογραφή

Οι σύνδεσμοι σε αυτήν την ανάρτηση ιστολογίου περιέχουν συνδέσμους συνεργατών. Εάν αγοράσετε ένα προϊόν μέσω του συνδέσμου, λαμβάνω μερικά σεντς. Ευχαριστώ.