Πώς να χαράξετε ένα τρομακτικό γογγύλι για το Halloween!

Πώς να χαράξετε ένα τρομακτικό γογγύλι για το Halloween!

Πριν οι κολοκύθες γίνουν ο καμβάς για τη γάτα μάγισσας ή το σκιάχτρο χωρίς δόντια, υπήρχαν γογγύλια. Στην αρχαιότητα, οι Κέλτες που ζούσαν στην Ιρλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη βόρεια Γαλλία γιόρταζαν το νέο έτος την 1η Νοεμβρίου. Πίστευαν ότι τη νύχτα πριν από το νέο έτος, το πέπλο ανάμεσα στους κόσμους των ζωντανών και των νεκρών σηκώθηκε και τα πνεύματα περιπλανήθηκαν στη γη. Φανάρια με βρομερά πρόσωπα σκαλίστηκαν από γογγύλια, πατάτες και παντζάρια και στη συνέχεια τοποθετήθηκαν σε περβάζια για να τρομάξουν εκείνα τα φαντάσματα με κακές προθέσεις.

Οι Ιρλανδοί μετανάστες έφεραν την παράδοση στη Βόρεια Αμερική, αλλά αντί για γογγύλια σκάλισαν κολοκύθες. Βρίσκεται κυρίως στη Βόρεια Αμερική, μια κολοκύθα ήταν εύκολο να αναπτυχθεί, πολύ μεγαλύτερη από ένα γογγύλι και σύντομα έγινε το βασικό έμβλημα του Halloween.

Αλλά ποιος θα πει ότι ακόμα δεν μπορείτε να χαράξετε ένα γογγύλι; Τι θα λέγατε για μια πιπεριά ή καρπούζι;

Γογγύλια

Τα γογγύλια είναι πιο δύσκολο να σκαλιστούν από τις κολοκύθες και θα χρειαστούν περισσότερο χρόνο και προσπάθεια για να τρυπηθούν, αλλά μπορεί να είναι ακόμη πιο τρομακτικά όταν ανάβουν. Απλώς κρατήστε το επάνω μέρος για να προσθέσετε ένα κάλυμμα και ισιώστε το κάτω μέρος ώστε να κάθεται σταθερά στη βεράντα ή στο περβάζι.

Με μικρότερη διάρκεια από τις κολοκύθες, είναι καλές μόνο σε εξωτερικούς χώρους για περίπου τρεις έως πέντε ημέρες πριν αρχίσουν να σαπίζουν, επομένως είναι απαραίτητο να τις σκαλίσετε πιο κοντά στις 31 Οκτωβρίου. Αλλά, όπως μια κολοκύθα, μπορείτε να κόψετε οτιδήποτε σε ένα γογγύλι, από τον παραδοσιακό καλικάντζαρο με χωρίς δόντια μέχρι ένα μικρό φάντασμα.

Διαβάστε περισσότερα  Δρομολόγιο 4 ή 5 ημερών στο Μάουι για τους πρώτους επισκέπτες

Πατάτες

Οι πατάτες είναι υπέροχες για σκάλισμα. Αν και είναι λίγο δύσκολο στο κούφωμα, το άμυλο στην πατάτα σημαίνει ότι αντέχει καλά στη γλυπτική. Αγοράστε ένα σακουλάκι πατάτες Russet (ό,τι καλύτερο για σκάλισμα), και αν κάνετε λάθος, φάτε πατατοσαλάτα για βραδινό! Χαράξτε ένα ολόκληρο μάτσο, στοιβάστε τα και δημιουργήστε μια πυραμίδα από τρομακτικούς καλικάντζαρους και καλικάντζαρους!

πιπεριές

Οι πιπεριές προσθέτουν χρώμα σε κάθε εμφάνιση του Halloween. Κυρίως κούφια, αφαιρούνται πολύ εύκολα, αλλά δεν διαρκούν πολύ όταν σκαλιστούν. Μπορούν επίσης να είναι εύθραυστα, οπότε κρατήστε το σκάλισμα σας απλό για να αποφύγετε ρωγμές και σπάσιμο.

Παντζάρια

Παντζάρια είναι παρόμοια με τα γογγύλια σε μέγεθος και υφή. Το σκούρο κόκκινο χρώμα τους προσθέτει μια φρικιαστική ατμόσφαιρα στην οθόνη του Halloween. Τα σκαλισμένα παντζάρια θα διαρκέσουν έως και μια εβδομάδα εάν διατηρηθούν δροσερά έξω ή στο ψυγείο μέχρι να είστε έτοιμοι να τα αφήσετε έξω. Τα παντζάρια αιμορραγούν και καθώς τα σκαλίζετε, τα χέρια σας θα κοκκινίζουν – πόσο διασκεδαστικό είναι αυτό για τα παιδιά;

πεπόνια

Πεπόνι και μελίτωμα σκαλίζονται εύκολα, αλλά το καρπούζι κατατάσσεται μαζί με τις κολοκύθες ως η πιο εύκολη εναλλακτική λύση λαχανικών και φρούτων για κοπή.

Είναι μεγάλα, εύκολα στο κούφωμα και μπορούν να γίνουν οτιδήποτε. Το έντονο ροζ εσωτερικό είναι ένα παράξενο θέαμα όταν φωτίζεται πάνω στην πράσινη φλούδα του φρούτου. Δυστυχώς, τα πεπόνια δεν θα διαρκέσουν πολύ έξω, οπότε σχεδιάστε να χαράξετε κοντά στη μεγάλη μέρα.

Καλές Απόκριες!