Πώς λειτουργούν οι εικονικές αγορές αγροτών

Πώς λειτουργούν οι εικονικές αγορές αγροτών

Οι διαδικτυακές αγορές έχουν κυριαρχήσει και ναι, οι αγορές των αγροτών είναι επίσης μέρος του εικονικού κόσμου! Ήδη μια ανερχόμενη ιδέα πριν από την πανδημία, έγιναν αμέσως δημοφιλή ως εναλλακτική λύση για τους καλλιεργητές και τους πελάτες κατά την πρώιμη φάση του παγκόσμιου lockdown, όταν η πρόσβαση στις αγορές προσωπικών δεδομένων ήταν περιορισμένη. Έκτοτε, συνέχισαν να αυξάνονται σε αριθμό και έχουν κάνει την υποστήριξη των ντόπιων καλλιεργητών και την αγορά τοπικών και φρέσκων προϊόντων ευκολότερη από ποτέ.

Τι είναι εικονικό λαϊκή αγορά?

Οι αγρότες εγγράφονται για να γίνουν μέρος μιας διαδικτυακής πύλης, όπως η εγγραφή σε μια ένωση αγορών αγροτών για την πώληση προϊόντων σε παραδοσιακές αγορές.

Οι υπεύθυνοι αγοράς συντονίζουν την ηλεκτρονική πύλη, τους προμηθευτές και την επικοινωνία με τους πελάτες με τον ίδιο τρόπο που ένας διαχειριστής συντονίζει την αγορά του τοπικού αγρότη σας.

Οι αγρότες χρεώνονται με μια μικρή χρέωση πώλησης, με όλες τις απευθείας πωλήσεις από τα ηλεκτρονικά προϊόντα τους να πηγαίνουν κατευθείαν σε αυτούς.

Όπως συμβαίνει με την παραδοσιακή αγορά των αγροτών, α λειτουργεί εικονική αγορά αγροτών εντός μιας καθορισμένης γεωγραφικής περιοχής για πωλητές και πελάτες· Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να ψωνίσετε σε αγορά εκτός της γεωγραφικής σας θέσης. Απλώς να είστε έτοιμοι να παραλάβετε τις αγορές σας αντί να τις παραδώσετε.

Οι περισσότεροι καλλιεργητές που συμμετέχουν σε ηλεκτρονικές αγορές αγροτών λειτουργούν μικρές έως μεσαίες φάρμες. Αυτές οι φάρμες μερικές φορές αγωνίζονται να ανταγωνιστούν μεγαλύτερες επιχειρήσεις. Ενα διαδικτυακή αγορά τους δίνει ίσο μερίδιο αγοράς καθώς όλα προωθούνται εξίσου μέσω της πύλης.

Πώς λειτουργεί η παραγγελία;

Όπως συμβαίνει με μια παραδοσιακή αγορά αγροτών, η αγορά είναι ανοιχτή μόνο συγκεκριμένες ημέρες κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου. Ο υπεύθυνος αγοράς θα ειδοποιήσει τους εγγεγραμμένους πελάτες ότι οι πωλήσεις είναι ανοιχτές.

Διαβάστε περισσότερα  Ποια ώρα της ημέρας είναι καλύτερη για την εγκατάσταση Package Bees;

Ας πούμε ότι η αγορά ξεκινά την Κυριακή και κλείνει την Τρίτη. Στο μεταξύ, μπορείτε να τοποθετήσετε ό,τι αντικείμενα θέλετε σε ένα εικονικό καλάθι αγορών, να πληρώσετε για αυτά και να εγγυηθείτε ότι θα κρατηθούν. Η πληρωμή γίνεται ηλεκτρονικά μέσω πιστωτικής κάρτας.

Οι επιλογές παράδοσης ή παραλαβής είναι εντός μίας εβδομάδας από την αγορά – διασφαλίζοντας ότι τα προϊόντα θα φτάνουν φρέσκα.

Δεν είναι το ίδιο με μια συνδρομή CSA box!

Είναι εύκολο να συγχέουμε μια εικονική αγορά αγροτών με μια συνδρομή γεωργίας που υποστηρίζεται από την κοινότητα (CSA). Αν και και οι δύο υποστηρίζουν τους τοπικούς καλλιεργητές και παρέχουν στον πελάτη φρέσκα τοπικά προϊόντα, δεν είναι το ίδιο. Μια συνδρομή CSA προπληρώνεται με είδη που επιλέγονται από τον καλλιεργητή. Μια εικονική διαδικτυακή αγορά αγροτών σάς επιτρέπει να επιλέξετε την επιθυμητή ποσότητα και να παράγετε ποικιλίες.

Κάντε μερικές εργασίες για το σπίτι

Αν και οι πωλητές σε μια εικονική αγορά αγροτών ελέγχονται όπως και οι παραδοσιακές αγορές, αξίζει να κάνετε κάποια εργασία.

Ελέγξτε την πιστοποίηση. Για παράδειγμα, ο καλλιεργητής έχει βιολογική πιστοποίηση ή έχει υπάρξει στο παρελθόν μέλος σε ένωση αγροτών;

Κάντε μια σύγκριση τιμών και ελέγξτε διαφορετικούς προμηθευτές για να έχετε την καλύτερη αξία, όπως θα κάνατε σε μια κανονική αγορά.

Η αγορά των αγροτών έχει εφαρμογή; Κάποιοι το κάνουν, και αυτό μπορεί να διευκολύνει τις αγορές και τις ειδοποιήσεις.

Αποδίδει η αγορά ή θα πρέπει να παραλάβετε τις αγορές σας;

Πώς να βρείτε μια διαδικτυακή αγορά αγροτών

Επειδή νέες αγορές έρχονται συνεχώς στο διαδίκτυο, οι τρέχουσες λίστες με εκείνες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή σας μπορεί να είναι αραιές. Επικοινωνήστε με την τοπική ένωση αγοράς αγροτών. μπορούν να σας υποδείξουν προς τη σωστή κατεύθυνση.

Διαβάστε περισσότερα  Χρειάζεστε ένα πλήρες κοστούμι μέλισσας;

Ανοιχτό Δίκτυο Τροφίμων (openfoodnetwork.ca) είναι ένα εξαιρετικό μέρος για αναζήτηση στον Καναδά.

Συνασπισμός Αγροτικών Αγορών (farmersmarketcoalition.org) προσφέρει επίσης πολύτιμους πόρους στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Καλές online αγορές!