ένα κουτί συσκευασμένες μέλισσες

Ποια ώρα της ημέρας είναι καλύτερη για την εγκατάσταση Package Bees;

Πολλοί νέοι μελισσοκόμοι αποκτούν την πρώτη τους αποικία μελισσών με τη μορφή συσκευασμένων μελισσών που έχουν παραγγείλει από έναν προμηθευτή. Το πακέτο θα περιλαμβάνει μια αποικία μελισσών, μια βασίλισσα και μια τροφοδοσία που περιέχει ζαχαρόνερο για να συντηρεί τις μέλισσες κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους. Μόλις φτάσουν στην τοποθεσία σας, μπορεί να αναρωτηθείτε πότε είναι η καλύτερη στιγμή εγκαταστήστε πακέτα μέλισσες σε μια κυψέλη.

Η καλύτερη ώρα της ημέρας για να εγκαταστήσετε ένα πακέτο μελισσών σε μια νέα κυψέλη είναι αργά το απόγευμα. Όσο πιο κοντά στη δύση του ηλίου κάνετε την εγκατάσταση, τόσο το καλύτερο για τις μέλισσες. Το επόμενο απόγευμα θα ηρεμήσει τις μέλισσες και οι νυχτερινές ώρες θα τους επιτρέψουν να εγκατασταθούν στο νέο τους σπίτι.

ένα κουτί συσκευασμένες μέλισσεςένα κουτί συσκευασμένες μέλισσες

Οι συσκευασμένες μέλισσες είναι ένας βολικός τρόπος για να ξεκινήσετε να εκτρέφετε μέλισσες, αλλά η ασφαλής εγκατάσταση της νέας αποικίας σε μια κυψέλη απαιτεί λίγη λεπτομέρεια και ορισμένες οδηγίες για να βελτιωθούν οι πιθανότητες οι μέλισσες να εγκατασταθούν στο νέο τους σπίτι αντί να διαφύγουν. Ο χρόνος της εγκατάστασης είναι σημαντικός παράγοντας κατά την εγκατάσταση των νεοαφιχθέντων συσκευασμένων μελισσών σας.

Ποια ώρα της ημέρας είναι καλύτερη για την εγκατάσταση των μελισσών;

Η νέα σας αποικία μελισσών έφτασε επιτέλους στο κατώφλι σας με την ωραία προσεγμένη συσκευασία τους και είστε ενθουσιασμένοι που θα τις εγκαταστήσετε στο νέα κυψέλη έχετε ήδη στήσει και περιμένετε την άφιξή τους! Αλλά πότε είναι η καλύτερη στιγμή για να αντιμετωπίσετε το λεπτό έργο της μεταφοράς των μελισσών από τη συσκευασία στην κυψέλη;

Όταν οι μέλισσες συσκευάζονται και αποστέλλονται, είναι ένα αφύσικο περιβάλλον και εμπειρία για την αποικία. Οι μέλισσες αγχώνονται και αν η απελευθέρωση δεν γίνει σωστά, οι μέλισσες θα μπορούσαν να ξεφύγουν από την κυψέλη και να σας αφήσουν με ένα άδειο κουτί, αναρωτιέστε τι πήγε στραβά!

Η καλύτερη στιγμή για να εγκαταστήσετε τις συσκευασίες μέλισσες σε μια νέα κυψέλη είναι αργά το απόγευμα, όσο πιο κοντά στο ηλιοβασίλεμα μπορείτε.

Διαβάστε περισσότερα  Tiger Nuts: Ένας εγχώριος, φιλικός προς το κλίμα σούπερ σταρ

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι που αυτή η ώρα της ημέρας είναι η καλύτερη στιγμή για την εγκατάσταση των μελισσών.

  • Η δραστηριότητα των μελισσών μειώνεται. Οι μέλισσες αισθάνονται ότι η μέρα αρχίζει να φθίνει, και φυσικά αρχίζουν να ηρεμούν και να μειώνουν τη δραστηριότητά τους προετοιμάζοντας τις νυχτερινές ώρες. Οι μέλισσες θα είναι φυσικά πιο ήρεμες αυτή την ώρα της ημέρας, θα είναι λιγότερο πιθανό να θέλουν να πετάξουν και θα είναι ευκολότερες στη διαχείριση.
  • Η νύχτα δίνει χρόνο στις μέλισσες να εγκατασταθούν. Οι μέλισσες θα συγκεντρωθούν στην κυψέλη κατά τη διάρκεια της νύχτας και θα ηρεμήσουν, μειώνοντας τα επίπεδα στρες στην αποικία. Δεν τους τινάζονται πλέον κατά τη μεταφορά και είχαν τη νύχτα να συνειδητοποιήσουν ότι βρίσκονται σε μια ασφαλή τοποθεσία όπου δεν θα ενοχληθούν.
  • Οι μέλισσες προσανατολίζονται το πρωί. Όταν ξημερώσει το πρωί, οι μέλισσες θα κάνουν την πτήση προσανατολισμού τους γύρω από την κυψέλη για να πάρουν τον προσανατολισμό τους και να καθορίσουν τη θέση της κυψέλης ως το νέο τους σπίτι. Οι μέλισσες που εγκαθίστανται νωρίς την ημέρα δεν θα κάνουν πτήση προσανατολισμού και θα μπορούσαν να παραμείνουν θυμωμένες και αγχωμένες όλη την ημέρα μέχρι να νυχτώσει. Θα μπορούσαν επίσης να χάσουν τον προσανατολισμό τους και να μην συνειδητοποιήσουν ότι η κυψέλη είναι το νέο τους σπίτι και να γίνουν χαμένες μέλισσες. Αυτό αυξάνει τον κίνδυνο οι μέλισσες να εγκαταλείψουν τη νέα κυψέλη.

Αυτά τα πλεονεκτήματα είναι μερικές από τις αποχρώσεις που πρέπει να γνωρίζει ένας νέος μελισσοκόμος κατά την εγκατάσταση της πρώτης παράδοσης μελισσών συσκευασίας.

Εάν το πακέτο μελισσών σας φτάσει νωρίς το πρωί, είναι καλύτερο να κρατήσετε το πακέτο σε ένα δροσερό, σκοτεινό κτίριο, όπως ένα υπόστεγο ή ένα γκαράζ μέχρι αργά το απόγευμα. Μια δροσερή σκοτεινή τοποθεσία κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου αναμονής θα βοηθήσει τις μέλισσες να ηρεμήσουν και να μειώσουν τα επίπεδα στρες στην αποικία πριν την εγκατάσταση στην κυψέλη.

Διαβάστε περισσότερα  Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την εγγραφή σε ένα πλαίσιο CSA

Ψεκάστε τις μέλισσες με διάλυμα ζαχαρόνερου 1:1 τρεις φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας ενώ περιμένετε να φτάσει αργά το απόγευμα. Το ζαχαρόνερο τους παρέχει τροφή για φαγητό και τα καθιζάνει περαιτέρω. Το σκοτάδι του δωματίου και το ζαχαρόνερο θα τους αποθαρρύνουν επίσης από το να θέλουν να πετάξουν τριγύρω.

Ποιος είναι ο καλύτερος καιρός για την εγκατάσταση Package Bees;

Μερικές φορές ο καιρός δεν παίζει μαζί με τα σχέδιά σας να εγκαταστήσετε τις συσκευασίες σας στη νέα τους κυψέλη. Τι πρέπει να κάνετε εάν πλησιάσει η προγραμματισμένη ώρα εγκατάστασης και φθάσει ο κακός καιρός την ίδια ώρα;

Μπορούν να εγκατασταθούν συσκευασμένες μέλισσες στη βροχή;

Η ελαφριά, ήπια βροχή δεν είναι συνήθως ένας παράγοντας που πρέπει να αποτρέψει ή να καθυστερήσει την εγκατάσταση των μελισσών, εκτός εάν συνδυάζεται με χαμηλές θερμοκρασίες.

Σε αυτή την περίπτωση, θα ήταν καλύτερα να καθυστερήσετε την εγκατάσταση των μελισσών μέχρι την επόμενη μέρα που θα μπορέσετε να κάνετε τη μεταφορά χωρίς να υπάρχει κίνδυνος κρύας βροχής να προκαλέσει πρόβλημα από τις μέλισσες.

Ωστόσο, εάν οι θερμοκρασίες είναι πάνω από 57 Φαρενάιτ, μπορείτε να εγκαταστήσετε τις μέλισσες σε ελαφριά βροχή χωρίς μεγάλο κίνδυνο για την υγεία της αποικίας.

Δεν πρέπει να επιχειρήσετε να εγκαταστήσετε τις μέλισσες συσκευασίας σε μια δυνατή βροχόπτωση. Η βροχή θα μουλιάσει το εσωτερικό της κυψέλης, προάγοντας τη σήψη του ξύλου της κυψέλης και την ανάπτυξη μούχλας εάν η κυψέλη δεν στεγνώσει σωστά.

Επίσης στις μέλισσες δεν αρέσει το υγρό περιβάλλον και μπορεί να διστάζουν να παραμείνουν στη νέα κυψέλη εάν είναι υγρή. Η δυνατή βροχή μπορεί επίσης να σκοτώσει μεγάλο αριθμό μελισσών, μειώνοντας ακόμη περισσότερο την αποικία και ασκώντας πίεση στο σμήνος.

Μπορούν να εγκατασταθούν συσκευασμένες μέλισσες σε κρύο καιρό;

Μερικές φορές οι μέλισσες που παραγγείλατε για την άνοιξη έχουν φτάσει, και η ίδια η άνοιξη δεν έχει φτάσει και οι θερμοκρασίες είναι ακόμα κρύες. Ποια θα πρέπει να είναι η πορεία σας με τις συσκευασίες μέλισσες σας σε αυτήν την περίπτωση;

Διαβάστε περισσότερα  Οδηγός ημερήσιας εκδρομής στο Giethoorn: Η Ολλανδική Βενετία

Οι συσκευασμένες μέλισσες σας μπορούν να εγκατασταθούν με ασφάλεια με τον συνηθισμένο τρόπο εάν οι εξωτερικές θερμοκρασίες είναι πάνω από 50 Φαρενάιτ. Μια καλύτερη θερμοκρασία θα ήταν 57 Φαρενάιτ ή παραπάνω, δηλαδή όταν οι μέλισσες θα άρχιζαν κανονικά να ενεργοποιούνται μετά το κρύο του χειμώνα.

Τι κάνετε όμως εάν οι θερμοκρασίες είναι πολύ χαμηλότερες από αυτήν ή ακόμα και κάτω από το μηδέν; Η εγκατάσταση μπορεί ακόμα να γίνει, αλλά οι μέθοδοί σας θα πρέπει να αλλάξουν κάπως για να δώσετε στις μέλισσες μια καλύτερη ευκαιρία να επιβιώσουν στο ακραίο κρύο.

Έχουμε ένα άρθρο αφιερωμένο σε αυτό το θέμα που ονομάζεται “Πόσο κρύο είναι πολύ κρύο για την εγκατάσταση των μελισσών;” που δίνει τις λεπτομέρειες για την εγκατάσταση των μελισσών σε κρύο καιρό.

Πώς να εγκαταστήσετε συσκευασμένες μέλισσες – Συμπέρασμα

Οι συσκευασμένες μέλισσες είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να πείσετε τις μέλισσες να γεμίσουν τις νέες σας κυψέλες, αλλά απαιτούνται κάποιες γνώσεις για να τις εγκαταστήσετε σωστά που είναι ασφαλείς για τις μέλισσες και θα τις ενθαρρύνει να παραμείνουν.

Θα ήταν μια θλιβερή περίσταση όταν εγκαταστήσετε τις μέλισσες συσκευασίας για τις οποίες πληρώσατε πάνω από $100 μόνο για να αποδυναμωθεί η αποικία από απώλειες, να πεθάνει ή να εγκαταλείψει την κυψέλη επειδή η εγκατάσταση δεν έγινε σωστά.

Η εγκατάσταση πακέτων μελισσών δεν είναι δύσκολη, αλλά πρέπει να γίνει σωστά, λαμβάνοντας υπόψη παράγοντες όπως η ώρα της ημέρας και οι τρέχουσες καιρικές συνθήκες για την επιτυχία.

Ποια ώρα της ημέρας είναι η καλύτερη εγκατάσταση πακέτων μελισσών;Ποια ώρα της ημέρας είναι η καλύτερη εγκατάσταση πακέτων μελισσών;Καρφιτσώστε για αποθήκευση για αργότερα