Ένα μικρό κρεμ χρώματος κτήριο στέκεται σε ένα ξέφωτο ενός πευκοδάσους μια καθαρή μέρα.  Υπάρχουν διάφορα εργαλεία ακουμπισμένα στον τοίχο και μια ζωγραφιά με μανιτάρια που κρέμονται από τον εξωτερικό τοίχο.

Παραγωγή Μανιταριών στη Φάρμα Fungaia

Είναι ένα καθαρό και λαμπερό πρωινό του Νοεμβρίου και κατευθύνομαι στη Fungaia Farm, μια τοπική εταιρεία παραγωγής μανιταριών που γεννήθηκε το 2011 και εξυπηρετεί την κοινότητα της κομητείας Humboldt. Το Fungaia Farm ανήκει και λειτουργεί από τον τοπικό περμακουλτούρα Levon Durr, ο οποίος ξεκίνησε αυτή την προσπάθεια το 2011.

Ένα μικρό κρεμ χρώματος κτήριο στέκεται σε ένα ξέφωτο ενός πευκοδάσους μια καθαρή μέρα.  Υπάρχουν διάφορα εργαλεία ακουμπισμένα στον τοίχο και μια ζωγραφιά με μανιτάρια που κρέμονται από τον εξωτερικό τοίχο.Ένα μικρό κρεμ χρώματος κτήριο στέκεται σε ένα ξέφωτο ενός πευκοδάσους μια καθαρή μέρα.  Υπάρχουν διάφορα εργαλεία ακουμπισμένα στον τοίχο και μια ζωγραφιά με μανιτάρια που κρέμονται από τον εξωτερικό τοίχο.

Μια κοινοτική επιχείρηση εξοχικών σπιτιών

Σε αυτήν την ημερήσια εκδρομή, θα συναντήσω τον Levon καθώς εργάζεται για να κάνει μια παραγγελία για έναν τοπικό ιδιοκτήτη ράντσο 50.000 ξύλινων πείρων εμβολιασμένων με μυκήλιο shitake. Είναι πολυάσχολος τύπος, επομένως αναλαμβάνει πολλές εργασίες τη δουλειά του καθώς μου λέει για την εξέλιξή του από λάτρης των μανιταριών σε μανιταροπαιδαγωγό και πώς είναι παθιασμένος με αυτούς τους οργανισμούς. Καθώς φορτώνει μεγάλες μεζούρες από ξύλινους πείρους εμποτισμένους με νερό σε σακούλες που χρησιμοποιούνται για αποστείρωση, εξηγεί ότι οι ιδιοκτήτες ακινήτων αναζητούν πάντα εναλλακτικές πηγές εσόδων από τη γη τους και έχουν μια αφθονία από πυκνά αναπτυσσόμενες συστάδες μαύρης βελανιδιάς.

«Το πραγματικό πιο δύσκολο είναι όταν αρχίζεις να μιλάς με ιδιοκτήτες ακινήτων με στρέμματα και στρέμματα και στρέμματα πνιγμένο δάσος βελανιδιάς», λέει. «Και τους λες: «Δοκίμασα να καλλιεργήσω μια ποικιλία μανιταριών σε καστανή βελανιδιά, και το μόνο πράγμα που με τραβάει είναι το shitake», και τους λες [their tan oak thinning] μπορούν να τους βγάλουν χρήματα και μπορούν να καλλιεργήσουν νόστιμα μανιτάρια πλούσια σε πρωτεΐνες».

Η Fungaia Farm είναι μια κοινοτική επιχείρηση εξοχικών σπιτιών που παρέχει όλα τα είδη ωοτοκίας μανιταριών και σχετικά εργαλεία για να τροφοδοτήσει την εμμονή σας με τα μανιτάρια DIY. Μέσω του ιστοτόπου τους, οποιοσδήποτε μπορεί να αγοράσει ωοτοκία (εμβολιασμένα ξύλινα πείρους για καλλιέργεια κορμών), ωοτοκία πριονιδιού, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία παρτέρια μανιταριών στον κήπο σας ή ωοτοκία σιτηρών, η οποία λειτουργεί ως ωοτοκία «σποράς» για τον εμβολιασμό πείρων ή άλλων υποστρώματα όπως κατακάθι καφέ, άχυρο σιταριού, πριονίδι/ροκανίδια σκληρού ξύλου, ακόμη και χαρτόνι. Επίσης, είναι διαθέσιμα τα περίφημα κιτ μανιταριών του, τα οποία είναι έτοιμα να καρποφορήσουν γκουρμέ βρώσιμα μανιτάρια ακριβώς στον πάγκο της κουζίνας σας.

Ο Λεβόν κοιτάζει την κάμερα φορώντας ένα ασπρόμαυρο καρό πουκάμισο, ενώ κρατά περήφανα ένα κούτσουρο shiitake.Ο Λεβόν κοιτάζει την κάμερα φορώντας ένα ασπρόμαυρο καρό πουκάμισο, ενώ κρατά περήφανα ένα κούτσουρο shiitake.

Αρχάριοι & έμπειροι καλλιεργητές

Η Fungaia Farm παρέχει μύκητες για αρχάριους και έμπειρους παραγωγούς μανιταριών, αλλά έχουν επίσης προϊόντα για όσους θέλουν να απολαύσουν αυτά τα εκπληκτικά είδη. Έχουν μείγματα μπαχαρικών και μείγμα σάλτσας μανιταριών και τα φαρμακευτικά τους βάμματα μανιταριών μπορούν να προσφέρουν στο σώμα σας διάφορα οφέλη για την υγεία, αλλά ο Levon είναι επίσης παθιασμένος με την εκπαίδευση. Δίνει εργαστήρια για την καλλιέργεια κορμών, τις τεχνικές αποστειρωμένης καλλιέργειας και την περιβαλλοντική αποκατάσταση. Ο Λεβόν είναι παθιασμένος με αυτό που κάνει. Η επιχείρησή του έχει αυτήν την ενέργεια και την εξειδίκευση. Τον ρώτησα τι ένιωθε ότι ξεκίνησε την ερωτική του σχέση με τα μανιτάρια.

Διαβάστε περισσότερα  Διατροφή 101: Συμβουλές για αρχάριους

«Αρχικά, ξεκίνησε πραγματικά με μια ευρύτερη αίσθηση της φύσης και αφιερώνοντας χρόνο στη φύση», εξηγεί. «Στη συνέχεια, μου εισήχθη η ιδέα να κάνω wildcraft και να είμαι αυτό το νεαρό παιδί, μόνος μου στα 17 μου. Πουλούσα μαρμελάδα βατόμουρου στη γωνία στην αγορά των αγροτών ή έκανα ό,τι μπορούσα για να βγάλω λίγα χρήματα. Αλλά μετά, ένας φίλος μου με διδάσκει ότι ένα ιταλικό εστιατόριο χρεώνει πάνω από 10 $ ανά λίβρα για μανιτάρια στο πίσω μέρος του εστιατορίου. Έτσι, αρχίσαμε να κάνουμε πεζοπορία παντού, παίρνοντας ΑΑΑ συν μανιτάρια, όπως τα μανιτάρια, για να τους πουλήσουμε. Αυτή ήταν πραγματικά η αρχή και το βιβλίο του David Arora, που με βοήθησε να επεκταθώ σε άλλα φαγώσιμα».

Αναφέρεται στον David Arora, έναν μυκητολόγο αφοσιωμένο στην εκπαίδευση του κοινού σχετικά με τα βρώσιμα και φαρμακευτικά μανιτάρια. Τα βιβλία του Mushrooms Demystified, All That the Rain Promises and More: A Hip Pocket Guide to Western Mushrooms θα είναι το αγαπημένο για όσους επιθυμούν να μάθουν την πιο ικανοποιητική δεξιότητα της αναζήτησης τροφής μανιταριών.

«Στη συνέχεια, στα τέλη της δεκαετίας του '90, πήγα σε ένα συνέδριο Bioneers και είδα τον Paul Stamets να μιλάει», λέει ο Levon. «Δούλευε στα δικά του Mycelium Running βιβλίο και μόλις ολοκλήρωσε ένα έργο αποκατάστασης του εδάφους με υδρογονάνθρακες. ήταν επιτυχής στην αποκατάσταση μερικών μέτρων εδάφους μολυσμένου από υδρογονάνθρακες χρησιμοποιώντας μυκήλιο μανιταριού στρειδιού. Και πάλι, υπήρχε αυτή η σύνδεση που έλεγε, δεν χρειάζομαι πτυχίο μηχανικού για να το κάνω αυτό. Δεν χρειάζεται να ξέρω τίποτα άλλο παρά τη βασική βιολογία του κύκλου ζωής αυτού του οργανισμού».

Η αναζήτηση τροφής είναι δυνατή

Ο Λεβόν έχει δίκιο. Η απόλαυση της αναζήτησης τροφής ή η καλλιέργεια των δικών σας μανιταριών χωρίς επίσημη ακαδημαϊκή εκπαίδευση είναι δυνατή. Ο Paul Stamets είναι ένας επαναστάτης μυκητολόγος που ήταν σε μεγάλο βαθμό αυτοδίδακτος. Ωστόσο, το πρωτοποριακό του έργο κέρδισε επίτιμο διδάκτορα από το Εθνικό Πανεπιστήμιο Φυσικής Ιατρικής στο Πόρτλαντ, βραβεία από την Αμερικανική Ένωση για την Πρόοδο της Επιστήμης και μυριάδες άλλες διακρίσεις. Το Stamets έχει παίξει τεράστιο ρόλο στο να κάνει τους μύκητες προσβάσιμους και προσιτούς στους καθημερινούς ανθρώπους. Τώρα, μέσω της Fungaia Farm, ο Levon κουβαλάει τον ίδιο πυρσό και έχει αφιερώσει τη ζωή του στη σύνδεση των ανθρώπων με τα μανιτάρια και το περιβάλλον τους.

Διαβάστε περισσότερα  Εξοικονόμηση της συγκομιδής σας για αργότερα: Δραστηριότητα νερού και συντήρηση τροφίμων

«Ποτέ δεν είχα αυτή τη γοητεία με το να περπατάω προσπαθώντας να αναγνωρίσω τα πάντα ή τη φύση της αλληλουχίας του DNA, και μπορεί να απογοητευτώ με τους ακαδημαϊκούς ανθρώπους όταν έχουν εμμονή με την ταυτοποίηση και την απομνημόνευση τεράστιων ποσοτήτων λατινικών», λέει. «Εννοώ, πάντα φαίνεται ότι διαπιστώνω ότι το μεγάλο ποσοστό του ανθρώπινου πληθυσμού ενδιαφέρεται για το τι μπορεί να φάει. Μην με παρεξηγείτε, εκτιμώ την επιστήμη, αλλά απλώς δεν ξέρω τι αντίκτυπο έχει αυτό στην εκτίμηση του φυσικού κόσμου από το ευρύτερο κοινό. Όταν μπορείς να σχετιστείς με τους ανθρώπους με αυτόν τον τρόπο, για παράδειγμα, αυτό είναι ένα νόστιμο φαγητό ή αυτός είναι ένας άφθονος πόρος που μπορεί να συγκομιστεί χωρίς να βλάψει το οικοσύστημα, και είσαι μέρος του. Συνδέει αυτή την πρωταρχική προγονική σύνδεση με τη γη που πιστεύω ότι είναι τόσο σημαντική».

Μια Πράσινη Λύση

Ο Λεβόν και η επιχείρησή του υποστηρίζουν τους ανθρώπους που βρίσκουν τις φαγώσιμες χαρές των μανιταριών. Ωστόσο, είναι επίσης ένας μεγάλος υποστηρικτής της μυκοτεχνολογίας, που είναι τακτικές που χρησιμοποιούν μύκητες για να αποκαταστήσουν το περιβάλλον ή παρέχουν μια πιο πράσινη προσέγγιση στην ανάπτυξη και τη διαχείριση της γης.

«Υπάρχει τόση ποικιλία στο τι μπορείς να πετύχεις με τη μυκητολογία», λέει. « Εργάζομαι σε προϊόντα μυκηλιακής δόμησης με εργολάβο. Εργάζομαι στη μυκοδιήθηση με ανθρώπους από τον κόσμο της βιολογίας και της δασοκομίας. Εργάζομαι για την αποκατάσταση πυρκαγιάς με μια φυλή εδώ στην Καλιφόρνια. Όλο αυτό το διάστημα, καλλιεργώ επίσης φαρμακευτικά και βρώσιμα μανιτάρια για να πληρώσω τους λογαριασμούς».

Ένα εξάρτημα με πολλά μεταλλικά ράφια μέσα, που κρατούν σακούλες γεμάτες με ενοφθαλμισμένο μέσο που χρησιμοποιείται για την παραγωγή μανιταριών.Ένα εξάρτημα με πολλά μεταλλικά ράφια μέσα, που κρατούν σακούλες γεμάτες με ενοφθαλμισμένο μέσο που χρησιμοποιείται για την παραγωγή μανιταριών.

Το πώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι μύκητες είναι τόσο διαφορετικό όσο αυτοί οι οργανισμοί. Οι αναδυόμενες τεχνολογίες που βασίζονται στη βιομίμηση και στη βελτίωση της διαδοχής των οικοσυστημάτων (η διαδικασία κατά την οποία ο συνδυασμός ειδών και οικοτόπων αλλάζει με την πάροδο του χρόνου) είναι συναρπαστικές. Ο Levon εργάστηκε για να καθαρίσει το μολυσμένο με ντίζελ εδάφη με mycoremediation, μια στρατηγική που αξιοποιεί την ικανότητα των μυκήτων να αποδομούν πολύπλοκα μόρια και να μετατρέπουν τους ρύπους σε πηγή τροφής. Η μυκοδιήθηση είναι μια προσέγγιση που χρησιμοποιεί το λεπτό δίχτυ μυκητιακών υφών για τη δέσμευση ιζημάτων και ρύπων, που μπορεί να συμβάλει στη μείωση των επιπτώσεων στην ποιότητα του νερού. Έχει εργαστεί για να υποστηρίξει μια τοπική φυλή στην αποκατάσταση των δασικών εδαφών της μετά από πυρκαγιές. Ωστόσο, όσο και αν είναι θαυμαστής αυτών των οργανισμών, είναι επίσης ρεαλιστής στην άποψή του ότι η εφαρμογή αυτών των τεχνολογιών είναι μια περίπλοκη και δύσκολη πρόκληση.

Διαβάστε περισσότερα  Πώς να χαράξετε ένα τρομακτικό γογγύλι για το Halloween!

«Οι άνθρωποι πάντα ρωτούν γιατί αυτές οι τεχνολογίες δεν χρησιμοποιούνται πιο άγρια», λέει. «Η πρόκληση είναι όταν παίρνεις αυτούς τους ζωντανούς οργανισμούς και τους πετάς ξαφνικά έξω σε όλες αυτές τις διαφορετικές θερμοκρασίες και επίπεδα υγρασίας και περιβάλλοντα. Αυτό είναι σούπερ πρόκληση.”

Χωρίς ένα μέγεθος για όλους

Τονίζει επίσης ότι δεν υπάρχει ούτε μία στρατηγική νίκης.

«Δεν πιστεύω ότι οι μύκητες είναι αυτή η ασημένια σφαίρα που είναι η απάντηση σε όλα τα προβλήματά μας. Ξέρω ότι μας αρέσει αυτό, κάνει μια υπέροχη ανάρτηση στο Instagram, αλλά είμαι επιφυλακτικός με αυτήν την προσέγγιση. Ποια είναι η πραγματική πρακτικότητα [implementing these mycotechnologies]? Είναι οι μύκητες αυτές οι καταπληκτικές ασημένιες σφαίρες για την υγεία σας ή το περιβάλλον; Όχι, αλλά είναι σημαντικά κομμάτια του παζλ. Έχουμε την τάση να χωρίζουμε τα πράγματα σε τμήματα, χωρίζουμε τα πράγματα σε κατηγορίες, τα χωρίζουμε και δεν βλέπουμε τη διασύνδεση».

Η Fungaia Farm είναι μια μοναδική επιχείρηση με αποστολή να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να θεραπεύσουν τις σχέσεις τους με τη φύση, να προχωρήσουν πέρα ​​από την επιστήμη και να διδάξουν τους ανθρώπους να σχετίζονται με το περιβάλλον τους με απτά καθημερινούς τρόπους. Το μήνυμα του Fungaia Farm είναι να εξουσιοδοτήσετε τον εαυτό σας να χρησιμοποιεί τα εργαλεία που μας έχει δώσει η φύση, ότι μπορούμε να το κάνουμε αυτό και ότι όλοι μας πρέπει Κάνε αυτό. Οι μύκητες μπορούν να βοηθήσουν στη θεραπεία των τοπίων μας, φέρνοντάς μας τροφή, φάρμακα, καθαρό έδαφος και καθαρό νερό. Αλλά, το πιο σημαντικό, οι μύκητες μας δείχνουν την πολυπλοκότητα και την έμφυτη διασύνδεση που διαθέτει όλη η φύση.

Επισκεφτείτε και υποστηρίξτε την απίστευτη δουλειά αυτού του ανθρώπου στον ιστότοπο Fungaia Farm: fungaiafarm.com