Εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Εδάφους |  Περιοδικό Garden Culture

Εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Εδάφους | Περιοδικό Garden Culture

Σαν να μην είναι αρκετά απασχολημένος ο Δεκέμβριος, εδώ είναι ένα άλλο ξεχωριστό γεγονός που αξίζει να γιορτάσετε! Η Παγκόσμια Ημέρα Εδάφους γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Δεκεμβρίου και πιστεύουμε ότι αξίζει κάποια προσοχή στο ημερολόγιό σας. Δεν πρόκειται μόνο για γαιοσκώληκες. Η Παγκόσμια Ημέρα Εδάφους προσπαθεί να διδάξει σε μικρούς και μεγάλους για την κατασκευή υγιών, ζωντανών εδαφών για να βοηθήσει στη διατήρηση των ανθρώπων και του πλανήτη!

Γιατί το έδαφος έχει σημασία;

Με το 95% της τροφής στον κόσμο να προέρχεται από το έδαφος, η φροντίδα για οτιδήποτε βρίσκεται κάτω από το έδαφος είναι πρωταρχικής σημασίας. Είναι απλό: υγιές έδαφος, υγιεινή τροφή, υγιείς άνθρωποι.

Έργο τέχνης του Lewis Fausak

Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, η επιβίωση του πλανήτη μας εξαρτάται από το σύνδεση μεταξύ εδάφους και νερού, που συνεργάζονται για να δημιουργήσουν τα θεμέλια για τα συστήματα καλλιέργειας τροφίμων μας. Δυστυχώς, η κλιματική αλλαγή και η καταστροφική ανθρώπινη δραστηριότητα ασκούν μεγαλύτερη πίεση από ποτέ σε αυτούς τους πόρους και πρέπει να δράσουμε γρήγορα.

Οι πράξεις μας έχουν σημασία

Εδώ στο Garden Culture, πιστεύουμε ακράδαντα αναγεννητικές πρακτικές κηπουρικής και γράφω για αυτό εδώ και καιρό! Έχουμε πολλά άρθρα για να σας βοηθήσουμε να κάνετε περιβαλλοντικά βιώσιμες επιλογές. Διαβάστε τα πάντα για:

Οποιοδήποτε από τα άρθρα σε αυτές τις λίστες θα βοηθήσει στη βελτίωση του εδάφους στον κήπο σας, οδηγώντας σε θρεπτικές καλλιέργειες και έναν πιο υγιή πλανήτη. Ένα μικρό βήμα για την ανθρωπότητα!

Περισσότεροι πόροι

Στην έκδοση Δεκεμβρίου 2023 του Garden Culture Magazine, η Jennifer Cole παίρνει συνέντευξη από τον Lewis Fausak, ειδικό του εδάφους και συγγραφέα παιδικών βιβλίων. Το 2021, το βιβλίο του Fausak «The Beetles: A Salty Soil Adventure» κέρδισε το πρώτο βραβείο σε διαγωνισμό βιβλίου του ΟΗΕ. Μπορείτε να διαβάσετε τη συνέντευξη της Jennifer στο ψηφιακό μας περιοδικό!

Βιβλία του Lewis FausakΒιβλία του Lewis Fausak

Μια σειρά βιβλίων του Lewis Fausak προσανατολισμένη στην επόμενη γενιά.

Εάν διψάτε για περισσότερες γνώσεις σχετικά με το έδαφος (και το νερό), ελέγξτε τους πόρους που προσφέρει το Ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ. Ο ιστότοπος του FAO περιλαμβάνει πειράματα εδάφους που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά, εκπαιδευτικά βίντεο και διάφορους διαγωνισμούς και προκλήσεις.

Διαβάστε περισσότερα  Εξοικονόμηση της συγκομιδής σας για αργότερα: Δραστηριότητα νερού και συντήρηση τροφίμων

Καλή Παγκόσμια Ημέρα Εδάφους!