Διατροφή 101: Συμβουλές για αρχάριους

Διατροφή 101: Συμβουλές για αρχάριους

Μια φορά κι έναν καιρό δεν υπήρχαν παντοπωλεία ή υπηρεσίες παράδοσης φαγητού. Είτε καλλιεργούσες την τροφή σου είτε μάζευες και μάζευες άγρια ​​φαγώσιμα. Η αυξανόμενη έμφαση στα τοπικά και βιώσιμα αγαθά, η σύνδεση με τη φύση, ο μετριασμός του αποτυπώματος άνθρακα και το υψηλό κόστος ζωής έχει προκαλέσει ανανεωμένο ενδιαφέρον για την αναζήτηση τροφής.

Φανταστείτε να περπατάτε κατά μήκος ενός δασικού μονοπατιού ή στην παραλία και να επιστρέφετε στο σπίτι με μαρούλι ανθρακωρύχου, άγρια ​​σπαράγγια ή έναν κουβά αχινούς για δείπνο. Η αναζήτηση τροφής είναι καταπληκτική, αλλά μπορεί επίσης να είναι τρομακτική για αρχάριους. Ποιες τροφές είναι βρώσιμες; Πού πρέπει να αναζητήσετε τροφή και πώς πρέπει να προετοιμάσετε αυτό που μαζεύετε; Οι απαντήσεις μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με το πού ζείτε, αλλά μερικές γενικές οδηγίες θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε μια περιπέτεια αναζήτησης τροφής.

Να είσαι έξυπνος

Εγγραφείτε σε μια λέσχη αναζήτησης τροφής, μάθετε από έναν ειδικό, ή παρακολουθήστε ένα διαδικτυακό μάθημα. Η εκπαίδευση είναι ζωτικής σημασίας και αν δεν είσαι 1000% σίγουρος πώς να μαζέψετε άγρια ​​τροφή ή τι είναι, αφήστε το ήσυχο!

Ξεκινήστε το Local

Ξεκινήστε με αυτά που γνωρίζετε και αναγνωρίζετε. Τα βατόμουρα, τα μούρα ή τα βατόμουρα συχνά αναπτύσσονται άγρια ​​κατά μήκος ενός επαρχιακού δρόμου ή σε κενές αστικές περιοχές και φτιάχνουν εξαιρετικές μαρμελάδες και ζελέ.

Αφήστε το Fido Home

Όσο διασκεδαστικός μπορεί να είναι ένας περίπατος στο δάσος ή σε μια παραλία, τα κατοικίδια είναι επιρρεπή να κυνηγούν την άγρια ​​ζωή ή να πατούν βρώσιμα χαμηλής ανάπτυξης σε περιοχές αναζήτησης τροφής.

Μην είσαι άπληστος

Αυτό είναι το Νο. 1 κανόνας αναζήτησης τροφής! Πάρτε μόνο ό,τι χρειάζεστε, αφήστε μερικά για άλλους και για να ανανεωθεί η φύση.

Διαβάστε περισσότερα  Τα Fronds έχουν σπόρια στην κάτω πλευρά τους. Ποιος είναι ο σκοπός τους;

Κρατήστε ένα περιοδικό αναζήτησης τροφής

Κρατήστε αρχείο με τα τρόφιμα που βρίσκετε και τα μέρη που καλλιεργούνται. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να επιστρέψετε και να μαζέψετε τα ίδια άγρια ​​φαγητά χρόνο με το χρόνο.

Προετοιμάστε σωστά αυτό που τροφοδοτείτε

Η προετοιμασία άγριων φαγητών διαφέρει από τα τρόφιμα που αγοράζονται σε ένα παντοπωλείο, τα οποία είναι συχνά προσυσκευασμένα και έτοιμα για σερβίρισμα. Τα άγρια ​​τρόφιμα πρέπει να πλένονται και να μαγειρεύονται καλά. Υπάρχουν διαδικτυακές συνταγές αναζήτησης τροφής και μαθήματα για την προετοιμασία άγριων τροφίμων. Διαβάστε πριν μασήσετε.

Μην καταπατάς

Μην κάνετε συγκομιδή σε περιοχή που έχει χαρακτηριστεί ως φυσικό καταφύγιο. Είναι πιθανώς παράνομο και μπορεί να σας επιβληθεί πρόστιμο και να παρεμποδίσετε το οικοσύστημα και τη βιοποικιλότητα στην περιοχή. Και όσο νόστιμα κι αν φαίνονται αυτά τα σμέουρα, ο φράχτης ανάμεσα σε εσάς και τους είναι εκεί για κάποιο λόγο και θα μπορούσαν να βρίσκονται στην ιδιοκτησία κάποιου!

Χημικοί κίνδυνοι

Πολλές κοινότητες θα χρησιμοποιήσουν φυτοφάρμακα για να ελέγξουν πράγματα όπως ιαπωνικά σκαθάρια πεύκου ή τσιγγάνοι, για παράδειγμα. Προσέξτε για σημάδια ψεκασμού. Οι περιοχές γύρω από χώρους υγειονομικής ταφής, βιομηχανικά πάρκα και κοντά σε σιδηροδρομικές γραμμές ενδέχεται να έχουν μολυνθεί με τοξίνες και χημικές ουσίες που έχουν εισχωρήσει στο έδαφος. Αποφύγετε αυτές τις περιοχές.

Συγκομιδή Τι είναι στην Εποχή

Ανάλογα με το πού ζείτε, μπορεί να υπάρχουν ορισμένες εποχές του χρόνου που δεν συνιστάται η συγκομιδή φυκιών ή οστρακοειδών. Η άνθηση των φυκιών, για παράδειγμα, μπορεί να κάνει τη θαλάσσια ζωή ανθυγιεινή για κατανάλωση. Τα βρώσιμα όπως οι φτέρες, τα μανιτάρια ή τα άγρια ​​σπαράγγια είναι τα πιο γευστικά και άφθονα σε πολλά μέρη κατά τη διάρκεια των μέσων-τελών της άνοιξης. Γνωρίστε τι συμβαίνει στην εποχή στην περιοχή σας.

Διαβάστε περισσότερα  Γρήγορη εισαγωγή στη μελισσοκομία

Μην Τροφοδοτείτε Μόνοι

Εάν πρόκειται να αναζητήσετε τροφή μακριά από μια κατοικημένη περιοχή – πάρτε έναν φίλο μαζί σας. Δεν θα ανεβαίνατε σε ένα βουνό χωρίς φορτισμένο κινητό τηλέφωνο, σχέδιο ή φίλο – χρησιμοποιήστε την ίδια κοινή λογική όταν αναζητάτε τροφή.

Κατεβάστε μια εφαρμογή

Ναι, υπάρχουν εφαρμογές! Ορισμένα, όπως το iNaturalist, είναι ιδανικά για αρχάριους και έχουν αναπτυχθεί σε συνεργασία με την National Geographic Society και την Ακαδημία Επιστημών της Καλιφόρνια. Άλλα όπως το PlantSnap θα σας βοηθήσουν να αναγνωρίσετε ένα φυτό από μια εικόνα, αλλά πάντα ελέγχετε πολλές πηγές πριν καταναλώσετε οτιδήποτε.

Η αναζήτηση τροφής είναι μια εξαιρετική υπενθύμιση του πόσο πλούσιος είναι ο πλανήτης μας. Οι ιθαγενείς παραδόσεις συχνά προωθούν μια αμοιβαία σχέση με τη γη. Θυμηθείτε όταν αναζητάτε τροφή για να ευχαριστήσετε τη Μητέρα Φύση για τη γενναιοδωρία της και εκείνους των οποίων τα προγονικά εδάφη βόσκετε.