Από τον καύσωνα και την ξηρασία μέχρι τις σφοδρές καταιγίδες, το αντιμετωπίσαμε όλο αυτό το καλοκαίρι.  Μια κηπουρός μοιράζεται όσα έμαθε στην πιο καυτή καλλιεργητική περίοδο ποτέ.

Βασικά μαθήματα από το One Hell Of A Summer

Θα θυμόμαστε το καλοκαίρι του 2023 για πολλά πράγματα, όπως πυρκαγιές, υψηλές θερμοκρασίες, ξηρασία και έντονες βροχοπτώσεις που προκάλεσαν άνευ προηγουμένου πλημμύρες! Ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός ανέφερε ότι ο Ιούλιος του 2023 ήταν ο πιο ζεστός μήνας που έχει καταγραφεί για ολόκληρο τον πλανήτη. Στη γενέτειρά μου, οι δροσερές μέρες ήταν λίγες. Περνούσαμε στους 25°C ή υψηλότερα – μερικές φορές στο χαμηλό εύρος των 30 μοιρών. Ο κήπος απλώς καθόταν εκεί, πνιγμένος. Εδώ είναι μερικά πράγματα που έμαθα για την ανάπτυξη και πόσο προσαρμόσιμη μπορεί να είναι η φύση κατά τη διάρκεια ενός από τα πιο καυτά καλοκαίρια όλων των εποχών.

Από τον καύσωνα και την ξηρασία μέχρι τις σφοδρές καταιγίδες, το αντιμετωπίσαμε όλο αυτό το καλοκαίρι.  Μια κηπουρός μοιράζεται όσα έμαθε στην πιο καυτή καλλιεργητική περίοδο ποτέ.Από τον καύσωνα και την ξηρασία μέχρι τις σφοδρές καταιγίδες, το αντιμετωπίσαμε όλο αυτό το καλοκαίρι.  Μια κηπουρός μοιράζεται όσα έμαθε στην πιο καυτή καλλιεργητική περίοδο ποτέ.

Σάπια φύλλα

Πρόσθεσα ένα στρώμα κομπόστ και φύλλα στα κρεβάτια του κήπου τον Ιούνιο, συμπληρώνοντάς το με ένα στρώμα κανονικού χώματος κήπου. Ο στόχος μου ήταν να μονώσω τις ρίζες των θάμνων και των πολυετών φυτών από τη ζέστη και να διατηρήσω περισσότερη υγρασία στο έδαφος για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Απέδωσε. Ακόμη και στις πιο ζεστές μέρες, το χώμα παρέμενε υγρό περισσότερο. Έπρεπε ακόμα να ποτίζω, φυσικά, αλλά όχι κάθε μέρα.

Μια κηπουρός απλώνει σωρούς από σάπια φύλλα στον κήπο της στον καλοκαιρινό ήλιο.Μια κηπουρός απλώνει σωρούς από σάπια φύλλα στον κήπο της στον καλοκαιρινό ήλιο.

Περιορίστε το πότισμα;

Του μια κοινή παρανόηση ότι πρέπει να ποτίζουμε τον κήπο κάθε μέρα το καλοκαίρι, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε υπερβολικό πότισμα και να κάνει τις ρίζες να παραμείνουν κοντά στην επιφάνεια αντί να ταξιδεύουν βαθύτερα στο έδαφος για υγρασία και να δυναμώνουν. Έψαξα για ενδεικτικά σημάδια ότι ο κήπος διψούσε πριν το πότισμα. Ανοιχτόχρωμη βρωμιά, πεσμένα φύλλα και, το πιο σημαντικό, χρησιμοποίησα το μετρητή νερού μου για να μετρήσω την περιεκτικότητα σε νερό στο έδαφος. Αν κάτω από το κανονικό, πότισα? αν μέτριο ή παραπάνω, περίμενα.

Διαβάστε περισσότερα  Ποια ώρα της ημέρας είναι καλύτερη για την εγκατάσταση Package Bees;

Επαναφορά της φύσης

Η ζέστη των αρχών Ιουνίου που τυπικά θα ήταν αισθητή τον Αύγουστο έκανε τους καλοκαιρινούς παλμούς όπως το Rose of Sharon, η Buddleia και η heliopsis να σχηματίσουν μπουμπούκια πολύ νωρίτερα από το συνηθισμένο. Θα ανθίσουν νωρίτερα και δεν θα μου άφηναν χρώμα τον Αύγουστο;

Μια κόκκινη πεταλούδα ναυάρχου (Vanessa atalanta) που φαίνεται να νέκταρει σε λουλούδια buddleia το καλοκαίρι.Μια κόκκινη πεταλούδα ναυάρχου (Vanessa atalanta) που φαίνεται να νέκταρει σε λουλούδια buddleia το καλοκαίρι.

Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο του Όρεγκον, το μήκος του σκοταδιού που δέχεται ένα φυτό ενεργοποιεί όταν θα ανθίσει. Αυτό εξηγεί γιατί μερικά πολυετή φυτά ανοίγουν τις μεγαλύτερες ώρες της ημέρας στις αρχές του καλοκαιριού και μερικά περιμένουν μέχρι τις μικρότερες μέρες του τέλους του καλοκαιριού. Ακριβώς ενδεικτικά, ξεκινώντας από τα μέσα Αυγούστου, το Rose of Sharon κατάφερε να κρατηθεί και να ανθίσει όταν ήλπιζα.

Ποτέ μην υποτιμάτε τη μητέρα φύση

Η επιστήμη μας λέει ότι οι ρυθμοί της φύσης θα επηρεαστούν από την κλιματική αλλαγή ανάβει τον πλανητικό θερμοστάτη. Έμαθα όμως αυτό το καλοκαίρι παρατηρώντας τον κήπο μου ότι η Μητέρα Φύση προσαρμόζεται. Εάν συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που γνωρίζουμε ότι λειτουργεί και είναι καλό για τους κήπους μας, μπορούμε να τη βοηθήσουμε να βρει μια νέα κανονικότητα σε αυτόν τον καυτό νέο κόσμο.